Gyurkity Péter

Érkezőben a Vista Service Pack 2

A Microsoft - egyelőre megjelenési dátum és egyéb részletek nélkül - megerősítette, hogy hamarosan érkezik majd a Vista második javítócsomagja. A Windows 7 eközben megkapta végleges nevét.

A szoftvercég Help and Support oldalán a napokban bukkant fel egy új bejegyzés, amelyben a Vista és a Windows Server 2008 esedékes javítócsomagjának részleteit mutatják majd be a nagyközönségnek. A két fontos frissítésről egyelőre semmilyen adatot nem árultak el, ám a felhasználók számára mégis megnyugtató lehet, hogy Redmondban nem mondtak le ezek megjelenéséről.

A bejegyzés a megjelenés közeledtével nyilván frissülni fog a pontos részletekkel, addig azonban itt nem találunk új és érdekes információt. Még azt sem árulták el, hogy a két javítócsomag nagyjából mikor bukkan majd fel, találgatni pedig nem érdemes. A Vista és a Windows Server 2008 minden egyes változata megkapja majd a frissítést, ám azt nem tudjuk, hogy a csomagok az időközben megjelenő frissítéseken kívül tar­to­gat­nak-e számunkra egyéb újdonságot - előfor­dul­hat, hogy a Windows XP SP3-hoz hasonlóan kizárólag a kisebb javítások egy adagban történő átnyújtásáról lesz mindössze szó.

A Vista hivatalos blogoldalán időközben a Windows 7-ről is ejtettek néhány szót. Azt eddig is tudtuk, hogy (a korábbi pletykákkal ellentétben) a fejlesztők mégis betekintést nyújtanak majd az új operációs rendszerbe a PDC és a WinHEC látogatóinak, ám most végre a szoftver végleges nevét is megismerhettük. Ez némi meglepetésre maradt Windows 7, vagyis a jelek szerint Redmond visszatért a verziószám kiemeléséhez, a megjelenési év helyett - úgy látszik a 09 már nem olyan vonzó, mint a 95 vagy 98. Ehhez némi magyarázatot is fűztek, végigfutva az eddig megjelent Windows operációs rendszerek során, hogy mindenkinek világos legyen a sorszám kiválasztása.

Egyéb részleteket nem árultak el, ezekre a PDC-találkozóig várnunk kell.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Carbuncle #85
    Nálunk nincs (mármint a munkahelyieken). -De ne is várj ilyesmit olyan gépeken, melyekre még XP -t is alig tehetnek. Nálunk még a dolgozók is alig kapnak pénzt /volt 2 hónap vesztesége is már a cégnek ebben az évben/, tehát ne csodálkozz, ha vannak cégek, melyeknél nincs Vista a gépeken! Egyébként én el tudnám képzelni, ha nem 10 éves gépeken végezném a napi feladataimat, de azt is, hogy Vista -n tegyem ezt (pedig a Vista annyival is többet tud, hogy minden Office dokumentum szerkesztésekor elmenti annak a dolgozónak az adatait is, aki az adot6t időpontban változtatott valamit azokon a fájlokon, és a módosítás lényegét is).
  • Petys #84
    Én is kezdek átszokni a Vista-ra, a nyáron fejlesztett szerény kis gépemmel (AMD x2 5200, 2gb ram, Radeon 3850, 320 + 40 gb hdd) minden simán fut. a DX10-es játékok elszaladgálnak közepes grafikán, de számomra a rendszer betöltési ideje hihetlen, mert kenterbeveri a jelenlegi XP-met is!
    A Vista fél perc alatt betölt, az xp-nél ez kb 1 perc plusz még 3 perc mire bejönne a fiókom, már olyan koszos szegény XP... :D
    A másik amitől ma lehidaltam, hogy bekapcsoltam a feltelepítetlen nyomtatóm, amit cd-ről 5 perc feltenni és 2 perc alatt drivert tett fel neki a Pista Windows Update-ről! Mondjuk angolt, dehát üsse kavics...
    Nekem nagyon bejön eddig, egyedül a Firefox-ból hiányzik a régi betűtípus, de meglehet szokni mindent!
  • 00 Blue 00 #83
    Jó a szerelő! XD
  • 00 Blue 00 #82
    Ezt csak egy gondolatmenet, pont az ilyeneknek mint amilyen te is vagy, aki nem képes felmérni miről is van szó, de látom neked ez még így is magas röptű! Sry! :)

    Egyébként, meg BMW-m van, és Vista van a gépemen, hmmm... lehet tényleg nem vok igényes.
  • 00 Blue 00 #81
    Saját. :) Thx!
  • A1274815 #80
    "Az első vista alatt minimumon is alig volt hajlandó futni (XP-n fullon, meg se röccen), a második meg tényleg 15-20 FPS minuszt produkált ugyanazon a beállításon (Xp alatt ahol megvolt az 50 FPS Vista alatt ott épphogy 30)."

    Innetől kezdve valami a gép körül (drivereket is beleértve) nem stimmel, ez nem normális, mivel az átlag által mért tesztesztekben nincs ekkora különbség. (5-10% szokott lenni, ja és azt tegyük hozzá, hogy XP-én az Assassins Creed/CrySis Waehead nem fog DX10 módban futni, néhány effekt, ami nem feltűnőbb sílányabb minőségben fog futni, ráadásúl éppen DX10 maxon és DX9 maxon közül a DX10 maxon a gyorsabb.)
  • Magiszter #79
    - Assassins Creed és Warhead volt tesztelve. Az első vista alatt minimumon is alig volt hajlandó futni (XP-n fullon, meg se röccen), a második meg tényleg 15-20 FPS minuszt produkált ugyanazon a beállításon (Xp alatt ahol megvolt az 50 FPS Vista alatt ott épphogy 30).

    - 7.0.1-es van és nincs bepipálva

    - Nem próbáltam, mivel nem tudtam hogy van.

    - Lehet hogy driver. Mióta feltettem az új hangkártya cumót azóta van, most hogy belegondolok.

    - Legújabb driver van fent, lehet az túl lassú lenne?

    - Tehát igénytelenek és rásózzák a vackukat az emberre (OEM laptopok pl).
  • fflx #78
    Bizonyos esetekben pedig a régi progik sokkal jobban (értsd XP alatt sehogy, Vistán pedig vígan) működnek.

    Pl. meglepve tapasztaltam, hogy a DOS-os időkben használt Fraunhoferes MP3 tömörítő, ami asszem a Win98-on futott utoljára, ismét elindult ;)
  • fflx #77
    Lassan két éve használom a vista x64-et a munkahelyi notebookon.
    És semmi, de semmi nem tudna most már rávenne arra, hogy visszategyem az XP-t.
  • Sanyix #76
    Igazából ha valaki vindózt bmw-hez hasonlít, túl igényes ember nem lehet :)