Alex

Két új Pentax fényképezőgép

A Pentax Optio E60 és M60 egymástól és alig fél éve megjelent elődjeiktől is alig térnek el valamiben. Szinte csak a felbontásuk nőtt.

Az Optio E60 egy kezdőknek szánt belépőszintű kompakt fényképezőgép 10 megapixeles felbontással és háromszoros optikai zoommal. Fényereje F2.9 - F5.2, nagyítása 35 mm-re átszámolva 32 - 96 mm. Utóbbi adat valamivel jobb a kategóriatársak 35 mm-es induló értékénél, azaz szűkebb szobákban is belefér a teljes család a képbe. Hátsó LCD kijelzőjének képátlója 2.4 coll, 112 000 képpontos, videófelvételre pedig 640 x 480-as felbontásban képes.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A fényképezőgép másféltucat témamódot ismer, de ami még fontosabb, hogy képes automatikusan meghatározni, hogy az adott körülmények között ezek közül melyik a legoptimálisabb, melyiket célszerű használni. Van benne arcfelismerő rendszer és digitális képstabilizátor - utóbbi az ISO értéket rakja magasabbra, ami egyben növeli a képzajt is. Sorozatfelvétel üzemmódban 16 képet készít 2 másodperc alatt, de ezek felbontása mindössze 640 x 480 lehet. A készülék 2 AA akkumulátorral működik, mellyel gyári adat szerint 200 fotó készíthető (CIPA szabvány szerint). Csak SD memóriakártyát fogad, ára várhatóan 140 dollár lesz.

Az Optio M60 nem sokban tér el tőle: a 10 megapixeles felbontás mellé itt ötszörös optikai nagyítás társul, 36 - 180 mm-es átfogással, F3.5-5.6 fényerővel. LCD kijelzője valamivel nagyobb, 2,5 collos, viszont felbontása a duplája, 230 000 pixel. Szintén van benne automata témaválasztó, arcfelismerés, digitális képstabilizátor stb. Sorozatfelvételi módban 2,5 képet készít másodpercenként, a felbontás finomságától függően 3 vagy 5 képig. Belső memóriája 36, 5 MB, mely SD/SDHC memóriakártyával bővíthető tovább. Három különböző színben lesz kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!