SG.hu

Kereskedelmi 3G-vel bővít a Pannon GSM

Az ingyenes időszakot követően is kedvező áron videotelefonálhatnak az ügyfelek.

A nyilvános tesztidőszak sikeresen zajlott, így a Pannon GSM október 10-étől kereskedelmi jelleggel nyújtja a 3G-hálózaton elérhető szolgáltatásokat - jelentette be Ove Fredheim, a mobiltársaság vezérigazgatója. A december 31-éig még ingyenesen kipróbálható videotelefonálás díja a Pannon GSM hálózatán belül 90 forint, hálózaton kívül 110 forint lesz percenként a nap bármely szakában.

Még egy év sem telt el azóta, hogy a vállalat a 3G-tenderen kiírt legértékesebb frekvenciacsomag nyerteseként megkezdhette harmadik generációs hálózata kiépítésének előkészületeit, ma pedig már a kereskedelmi szolgáltatás indulásáról számoltak be a társaság vezetői. A Pannon GSM ügyfelei június 15-e óta nyilvános teszt keretében próbálhatták ki a 3G-rendszert, s a sikeres tesztet követően mától üzemszerűen működik a mobil szélessáv leggyorsabb adatátvitelt biztosító hálózata.

"A sávszélesség bővülése elsősorban lehetőséget jelent" - mondta Ove Fredheim, a mobilszolgáltató vezérigazgatója - "olyan lehetőséget, amit jelenlegi szolgáltatás-kínálatunk bővítésével, új szórakoztató és üzleti alkalmazások bevezetésével, új tartalmakkal használhatunk ki." A Pannon GSM különböző tartalom- és adatforgalmi szolgáltatásainak árazása technológia-független: a felhasználók az eddig megszokott árakat fizetik a letölthető zenékért, videókért, az élő televíziós adások megtekintéséért. A jelenlegi adatforgalmi díjak érvényesek akkor is, amikor a 3G-hálózaton böngészik az internetet, küldik el elektronikus leveleiket.

Ove Fredheim kiemelte: a videotelefonálás kedvező árazásával a Pannon GSM azt kívánja elősegíteni, hogy jövőre is egyre többen ismerkedjenek meg a 3G által kínált legjelentősebb újdonsággal, a videotelefonálással, miközben folytatják a mobil szélessáv egyéb szolgáltatásainak fejlesztését is. "A Pannon GSM előfizetői több mint százezren rendelkeznek EDGE-képes telefonnal, s mivel mi biztosítjuk a legnagyobb lefedettséget, a pannonos mobil szélessáv már Magyarország lakosságának nagyobb része számára hozzáférhető. A folyamatosan bővülő tartalomkínálat, a kedvező internetezési lehetőségek, az integrált megoldásokat kínáló mobilirodai alkalmazások mind azt segítik elő, hogy egyre többen és többen csatlakozzanak a mobil szélessávhoz."- tette hozzá.

A Pannon GSM 3G-hálózata jelenleg Budapest belső kerületeiben érhető el, az év végére pedig a főváros nagy része is lefedett lesz. A teljes mobil szélessávú hálózat fejlesztése ugyancsak folyamatosan zajlik, a lakosságra vetített országos lefedettség jelenleg meghaladja az 50 százalékot. A HSDPA, a 3G lényegesen nagyobb adatátviteli sebességet nyújtó technológiája hamarosan tesztüzembe kerül a Pannon GSM hálózatában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!