SG.hu

Közös beszerzésről döntött a Pannon GSM és a ProMonte

A Pannon GSM és montenegrói testvérvállalata, a ProMonte megállapodott arról, hogy a beszerzés területén egyesítik erőiket. Ez az első olyan eset, amikor a Telenor-csoport skandináv térségen kívüli leányvállalatai hoznak létre ekkora méretű társulást.

A Telenor-csoport stratégiájának fontos eleme a csoport vállalatai közötti együttműködési lehetőségek feltárása és kihasználása. A Pannon GSM a csoport egyik legrégebben működő és legsikeresebb mobilszolgáltatójaként vezető szerepet játszik ezekben az együttműködésekben. A megállapodás értelmében a Pannon GSM és a ProMonte egyetlen társaságként jelenik meg a beszállítói piacon, a magyar vállalat tapasztalatait hasznosítva. A megállapodás értelmében a jövőben Horváth Péter, a Pannon GSM beszerzési és logisztikai igazgatója tölti be ezt a pozíciót a ProMonténál is, vagyis ő felel mindkét vállalat beszerzési tevékenységéért. A magyar cég beszerzései több száz millió eurót tesznek ki évente, míg a montenegrói vállalaté ennek körülbelül a 10 százaléka.

"A megállapodással a takarékosság szempontjából a Pannon GSM is jól jár, hiszen még nagyobb volumenű vevőként fellépve még kedvezőbb pozícióból tud tárgyalni. A két cég együttműködésével jelentős megtakarítások érhetők el a beruházási és az üzemeltetési költségek területén, ami nagyban hozzájárulhat a testvérvállalatok eredményességének további növelésében" - foglalta össze az együttműködés előnyeit Horváth Péter.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hegyikecske #1
    Hmm pedig normális akciók terén nagyon hallgat a pannon....