Gyurkity Péter

Apad a Tesla előnye a tisztán elektromos autóknál

A BYD szép ütemben jön fel, az amerikai cég azonban még őrzi első helyét.

Nem is olyan rég számoltunk be arról, hogy az egyre jobban terjeszkedő kínai rivális beelőzte a Teslát, akkor azonban ezt a plug-in hibridek és a tisztán elektromos autók kategóriáinak egybemosásával tudtuk csak kijelenteni. Most a kizárólag akkumulátorra támaszkodó típusok eredményeit hasonlíthatjuk össze, ebből pedig apadó előny látszik.

A szegmens három vezető gyártója az elmúlt napokban tette közzé saját második negyedéves jelentését, amelyekben konkrét számokat közöltek az újonnan leszállított járművek kapcsán. A Tesla például elárulta, hogy a nemrég lezárult periódusban összesen csaknem 255 ezer autót szállítottak le, ami 27 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi adathoz képest. Mindezt a kínai lezárások és az ottani üzemnél keletkezett fennakadások ellenére sikerült összehozni, amivel egyben azt is elérték, hogy az első félévben a Kínából exportált NEV (New Energy Vehicle) darabszámának feléért voltak felelősek, ami legalább ilyen szép eredmény.

Rossz hír azonban Elon Musk cége számára, hogy a szintén kínai illetőségű BYD igen gyors ütemben jön fel. Ahogy azt a korábbi hírünkben írtuk, ez utóbbi szereplő már több mint 180 ezer, kizárólag akkumulátorra támaszkodó elektromos autót (BEV) adott el, amivel egyetlen év elteltével megháromszorozta saját eredményét. Őket nem érintette súlyosan a sanghaji lezárás, mivel üzemeik egyéb területeken helyezkednek el, a növekedés sebességét pedig várhatóan az elkövetkező időszakban is fenn tudják majd tartani. A harmadik helyre befutó Volkswagen már nem szerepelt ennyire jól, ők saját jelentésükben az első féléves számokat emelik ki, valószínűleg azért, mert a második negyedben 118 ezer ilyen járművet szállítottak le, ami alig 6 százalékos javulást jelent – az európai piacon jelentkező beszállítói problémák őket komolyan érintették.

A jövőben minden bizonnyal ez a hármasfogat vetélkedik majd az első helyért, meglátjuk, milyen további fejleményekkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #8
    Így van...
  • bmw #7
    Európai Egyesült Államok... Na az kell még....
  • kvp #6
    "De tudod mit, ha ennyire a jövőbelátó vagy, írd le hogy formálisan is kb. mikor fog megalakulni a világkormány ki lehet az elnöke, ki ruházza fel ezzel a hatalommal, kiknek lesz még jelentős szerepe a szervezetben. Mi lesz azzal aki kimaradna?"

    Akkor tud megalakulni, ha a nyugati vilag orszagainak tobbsege ezt jovahagyja. Valoszinuleg elobb regios integraciora lesz szukseg, tehat az USA mellett egy Europai Egyesult Allamokra, Afrikai Uniora, stb. Ezek folyamatban vannak es minden orszagban aktivan kampanyolnak mellettuk foderalista beallitottsagu politikai partok es csoportok. Hozzank is jutott par... A jelenlegi nemet kormanyprogram resze ennek elosegitese es egy nepszavazas kiirasa a foderalis Europa letrejotterol meg a mostani ciklus vege elott. Az EU parlamentjeben pedig elhangzott, hogy a nemzeti listak helyett lehetnenek szovetsegi listak, tehat az EU-s (es helyi onkormanyzati) valasztasokon az EU-s partszovetsegekre lehetne csak szavazni, listas alapon. Van nemi ellenallas, de foleg csak kis, keleteuropai, politikailag meghaladottnak tekintett berendezkedesu, jelentektelen allamok reszerol.

    Ki ruhazza fel? Termeszetesen az a resztvevo tagallamok, tehat pl. USA+Canada+EU osszeolvadas eseten ennek a 3 orszagnak a szovetsegi kormanyai. (mindharom orszag szovetsegi rendszeru, az USA az amerikai polgarhaboru vege ota foderalis, az EU egyelore meg csak konfoderacio) A cel a fokozatos egyesules, gyakorlatilag az ENSZ-hez hasonlo modon, csak kozos foderalis kormanyzattal. Ha az oroszoknal veletlenul kitorne a liberalis demokracia (szivarvanyos peresztrojka, akarmi), akkor az Orosz Foderacio is csatlakozhat ugyanigy.

    A fenti megoldas elonye, hogy eleg egyszer megszavazni es nem nagyon lehet utolag kilepni. Legalabbis az USA-ban polgarhaboru lett vegul az akkori "southern exit"-bol, majd a haboru vegen a gyoztesek torvenyileg eltoroltek a kilepesi jogot. Europaban talan menni fog ez haboru nelkul, alapszerzodes modositassal is.

    "Igen, azt várom hogy közöld a tényeket ami alapján az adott következtetés/kijelentés meglapozott, egy jövőbeli esemény bekövetkezése nagy valószínűségű, mondhatni szükségszerű."

    Olvasgass, van egy rakat hivatkozas a szocikk vegen:
    https://en.wikipedia.org/wiki/World_government

    Persze nem szuksegszeru, csak egyelore pontosan az tortenik a vilagban ami az elvart esemenysorozat a vilagkormany letrejotte fele.

    "Tehát az analógia alapján hol a deklarátum a világkormányról?"

    https://www.weforum.org/
    ...es az osszes altaluk keszitett tanulmany es cikk...

    "Ahogy már elmondtam a világkormány legfőbb akadálya hogy az általad démonizált tőkések egymás versenytársai, egyik sem akarná hogy a másiknak hatalma legyen felette"

    Arrol azert meg tudnak allapodni, hogy a nemzeti kormanyok ne szoljanak bele az uzletukbe. Nem kell direkt diktaturanak lennie, egy nagyon gyenge nemzetkozi kormany, ami teljesiti a kapitalistak minden kereset boven eleg ahhoz, hogy ne kelljen tobbet az atlagemberek akarataval foglalkozniuk. Kepzeljuk el ugy, hogy a helyi onkormanyzati szint felett mar csak az ENSZ biztottsagai es egy globalis partlista alapu ENSZ-es parlament lennenek tenyleges kvazi valasztott kormanyzati pozicioban es minden mas kormanyzati feladatot privatizalnanak. Ez a teljesen szabad kapitalizmus legtisztabb formaja, amit csak egyetlen kozos piac tud letrehozni, amit csak egyetlen kozos (es gyenge) kormanyzat tud biztositani. Teljesen mindegy ki vezeti, az ENSZ fotitkara se zavar sok vizet.

    Ha nem tudod elkepzelni, akkor ket scifit erdemes a temaban megnezni, az Expanse cimu sorozat elso evadanak az egyesult Foldrol szolo reszeit es az 1997-es Starship troopers mozifilm vilagat. Mindketto eleg jol bemutatja egy modern progressziv liberalis (WEF) es egy klasszikusabb global fasiszta (KKP) vilagallam mukodeset. Az atlagembernek egyik sem jo.

    ps: A globalistakkal az a baj, hogy senki nem szolt nekik, hogy a Szep uj vilag es az 1984 disztopiak, nem kovetendo tankonyvek. Vagy lehet tisztaban vannak vele, csak valamiert tetszik nekik.
  • Tetsuo #5
    Ha Hitlerrel szövetkeztek volna az angolok, valószínűleg nem lenne globalista világkormány. Persze az angolok már akkor is bábjai voltak a háttérhatalomnak.
  • defiant9 #4
    "Soha nem mondtam hogy van, csak hogy a globalistak celja jelenleg ennek letrehozasa"
    Lol.
    A libra a facebook globalista csoportjanak penze (lenne). Oket tekinthetjuk a jovendo vilagkormanynak is. Ez a kormany igazabol mar megalakult, de nem kozvetlen valasztasok utjan, hanem toke alapon, igy nem elnoke hanem CEO-ja (foigazgatoja) van.
    De tudod mit, ha ennyire a jövőbelátó vagy, írd le hogy formálisan is kb. mikor fog megalakulni a világkormány ki lehet az elnöke, ki ruházza fel ezzel a hatalommal, kiknek lesz még jelentős szerepe a szervezetben. Mi lesz azzal aki kimaradna?

    "varhato esemenyt emlitek akkor a jovobeli esemeny multbeli bizonyitekat varod?"
    Igen, azt várom hogy közöld a tényeket ami alapján az adott következtetés/kijelentés meglapozott, egy jövőbeli esemény bekövetkezése nagy valószínűségű, mondhatni szükségszerű.

    "A celok viszont mar akkor is deklaraltak voltak, mint ahogy most is azok."
    Ok. Tehát az analógia alapján hol a deklarátum a világkormányról?
    Ahogy már elmondtam a világkormány legfőbb akadálya hogy az általad démonizált tőkések egymás versenytársai, egyik sem akarná hogy a másiknak hatalma legyen felette(ráadásul borasztó sokan is vannak szanaszét a világban). Ez egy instabil szervezet lenne ha valami csoda folytán létrejönne. Jó látható a kínai amerikai szembenálláson is hogy mindenki csak a saját nyereségét akarja maximalizálni és dominálni a világot/másikat. Az EU 'kormánya' is hasonló kiskirályi okok miatt ilyen erőtlen, senki nem szeret/akar hatalmat transzferálni a sajátjából egy központi entitás felé.
  • kvp #3
    Ertelmezesi hiba van nallad. Soha nem mondtam hogy van, csak hogy a globalistak celja jelenleg ennek letrehozasa. Miert van az, hogy minden esetben ha a varhato esemenyt emlitek akkor a jovobeli esemeny multbeli bizonyitekat varod? Miert kell egy hatalom deklaralt celjat letagadni addig amig azt nem eri el?

    Mondok egy peldat 1923-bol: Ha Hitler hatalomra kerul, kiirtja a nemet zsidokat. Erre az a valasz jon, hogy konteo, mutass akar csak egyetlen halaltabort. Az 1923-as sorpuccs idejen meg egy se volt, de attol meg nem kellett volna hagyni hogy legyen. A celok viszont mar akkor is deklaraltak voltak, mint ahogy most is azok.

    Na most a vilagkormany letrejotte vagy a WEF fele 4. ipari forradalom is ilyen. Meg nincs, de nem kellene megvarni, hogy legyen...
  • defiant9 #2
    "ps: Erre mondjak, hogy Kina tamogatja a globalista vilagkormany letrejottet"
    Aham, tehát ezek szerint nincs világkormány, majd csak egyszer lesz. Jó látni amint kvp kihátrál a saját konteójából, és kénytelen már a valamikori jövőbe felételes módba tenni azt. Lol.
  • kvp #1
    Kinaban vannak a nyersanyagok, az alkatreszek, a gyartasi kapacitas es az allam teljes szelessegu tamogatasa. Ez is kb. olyan lesz mint az okostelefonok, hogy marad egy-egy amerikai gyarto (Apple-Tesla), ami joreszt Kinaban gyartat es vele konkuralva maradnak a kinai markak. Igy a kinai kommunisa part az elektromos jarmu piac nagyreszet iranyithatja. Minden mast pedig betilt az EU es talan az USA is.

    ps: Erre mondjak, hogy Kina tamogatja a globalista vilagkormany letrejottet, de ahhoz ragaszkodnak, hogy ok adjak annak teljes vezeteset.