Gyurkity Péter

Csúsznak a Tesla leszállításai

Problémák lehetnek a gyártás felfuttatásával, emiatt számos vásárló kénytelen várni.

A Tesla kapcsán az elmúlt hetekben arról írtunk, hogy a Cybertruck valóban elnyerte végleges formáját, eközben azonban az új németországi üzem felfuttatásáról is érkeztek hírek. A jelek szerint ez utóbbival akadtak most gondok, a külsős beszámolók alapján ugyanis számos vásárló kénytelen heteket várni új autójára.

A Giga Berlin-Brandenburg némileg nehézkes rajton van túl, ugyanis a szükséges engedélyek hiánya miatt nem tudták beindítani a gyártást az eredetileg tervezett időpontban. Erre azonban végül mégis sor került, az utóbbi hetekben pedig arról érkezett hír, hogy sikerült elérni a heti ezer darabos mérföldkövet, a cég pedig mindent elkövetett annak érdekében, hogy gyorsan növeljék a kapacitást, hiszen csak ily módon kerülhetik el a veszteségek további felhalmozását. A napokban azonban számos vásárlói jelentés bukkant fel a külsős portálokon, amelyekben kénytelen várakozásról számoltak be, ez pedig arra utal, hogy gondok vannak a gyártással, illetve az elkészült autók leszállításával.

A cég egyelőre mélyen hallgat az ügyben, így nem tudni, hogy pontosan mi okozza a fennakadást. Annyit tudunk, hogy az eredetileg június végére ígért példányok több hetet csúsznak, ezek a Made-in-Germany (MIG) Tesla Model Y Performance autók csak július végén kerülnek majd ki a vásárlókhoz, ám nagyon úgy tűnik, hogy hardveres problémák vannak a háttérben, amit egy egyszerűbb OTA-frissítéssel nem tudnak megoldani. Bárhogy is legyen, az ügyfelek türelmetlenül várakoznak, a jelenség pedig minden valószínűség szerint az új üzem felfuttatását is komoly mértékben befolyásolja majd.

Kínai jelentés szerint a cég eközben odaát új programot indított, amelynek keretében meglévő, hagyományos meghajtású autónkat cserélhetjük be egy új Tesla-modellre, komoly ösztönzőkkel. Amennyiben a kezdeményezés beválik, várhatóan ott is növekedni fog a leszállítási idő, bár a sanghaji üzemet is igyekeznek hasonló módon felfuttatni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!