• kvp
    #6
    "De tudod mit, ha ennyire a jövőbelátó vagy, írd le hogy formálisan is kb. mikor fog megalakulni a világkormány ki lehet az elnöke, ki ruházza fel ezzel a hatalommal, kiknek lesz még jelentős szerepe a szervezetben. Mi lesz azzal aki kimaradna?"

    Akkor tud megalakulni, ha a nyugati vilag orszagainak tobbsege ezt jovahagyja. Valoszinuleg elobb regios integraciora lesz szukseg, tehat az USA mellett egy Europai Egyesult Allamokra, Afrikai Uniora, stb. Ezek folyamatban vannak es minden orszagban aktivan kampanyolnak mellettuk foderalista beallitottsagu politikai partok es csoportok. Hozzank is jutott par... A jelenlegi nemet kormanyprogram resze ennek elosegitese es egy nepszavazas kiirasa a foderalis Europa letrejotterol meg a mostani ciklus vege elott. Az EU parlamentjeben pedig elhangzott, hogy a nemzeti listak helyett lehetnenek szovetsegi listak, tehat az EU-s (es helyi onkormanyzati) valasztasokon az EU-s partszovetsegekre lehetne csak szavazni, listas alapon. Van nemi ellenallas, de foleg csak kis, keleteuropai, politikailag meghaladottnak tekintett berendezkedesu, jelentektelen allamok reszerol.

    Ki ruhazza fel? Termeszetesen az a resztvevo tagallamok, tehat pl. USA+Canada+EU osszeolvadas eseten ennek a 3 orszagnak a szovetsegi kormanyai. (mindharom orszag szovetsegi rendszeru, az USA az amerikai polgarhaboru vege ota foderalis, az EU egyelore meg csak konfoderacio) A cel a fokozatos egyesules, gyakorlatilag az ENSZ-hez hasonlo modon, csak kozos foderalis kormanyzattal. Ha az oroszoknal veletlenul kitorne a liberalis demokracia (szivarvanyos peresztrojka, akarmi), akkor az Orosz Foderacio is csatlakozhat ugyanigy.

    A fenti megoldas elonye, hogy eleg egyszer megszavazni es nem nagyon lehet utolag kilepni. Legalabbis az USA-ban polgarhaboru lett vegul az akkori "southern exit"-bol, majd a haboru vegen a gyoztesek torvenyileg eltoroltek a kilepesi jogot. Europaban talan menni fog ez haboru nelkul, alapszerzodes modositassal is.

    "Igen, azt várom hogy közöld a tényeket ami alapján az adott következtetés/kijelentés meglapozott, egy jövőbeli esemény bekövetkezése nagy valószínűségű, mondhatni szükségszerű."

    Olvasgass, van egy rakat hivatkozas a szocikk vegen:
    https://en.wikipedia.org/wiki/World_government

    Persze nem szuksegszeru, csak egyelore pontosan az tortenik a vilagban ami az elvart esemenysorozat a vilagkormany letrejotte fele.

    "Tehát az analógia alapján hol a deklarátum a világkormányról?"

    https://www.weforum.org/
    ...es az osszes altaluk keszitett tanulmany es cikk...

    "Ahogy már elmondtam a világkormány legfőbb akadálya hogy az általad démonizált tőkések egymás versenytársai, egyik sem akarná hogy a másiknak hatalma legyen felette"

    Arrol azert meg tudnak allapodni, hogy a nemzeti kormanyok ne szoljanak bele az uzletukbe. Nem kell direkt diktaturanak lennie, egy nagyon gyenge nemzetkozi kormany, ami teljesiti a kapitalistak minden kereset boven eleg ahhoz, hogy ne kelljen tobbet az atlagemberek akarataval foglalkozniuk. Kepzeljuk el ugy, hogy a helyi onkormanyzati szint felett mar csak az ENSZ biztottsagai es egy globalis partlista alapu ENSZ-es parlament lennenek tenyleges kvazi valasztott kormanyzati pozicioban es minden mas kormanyzati feladatot privatizalnanak. Ez a teljesen szabad kapitalizmus legtisztabb formaja, amit csak egyetlen kozos piac tud letrehozni, amit csak egyetlen kozos (es gyenge) kormanyzat tud biztositani. Teljesen mindegy ki vezeti, az ENSZ fotitkara se zavar sok vizet.

    Ha nem tudod elkepzelni, akkor ket scifit erdemes a temaban megnezni, az Expanse cimu sorozat elso evadanak az egyesult Foldrol szolo reszeit es az 1997-es Starship troopers mozifilm vilagat. Mindketto eleg jol bemutatja egy modern progressziv liberalis (WEF) es egy klasszikusabb global fasiszta (KKP) vilagallam mukodeset. Az atlagembernek egyik sem jo.

    ps: A globalistakkal az a baj, hogy senki nem szolt nekik, hogy a Szep uj vilag es az 1984 disztopiak, nem kovetendo tankonyvek. Vagy lehet tisztaban vannak vele, csak valamiert tetszik nekik.