Berta Sándor

Egyelőre nem jön az Instagram gyerekeknek

A Facebook jegelte a kapcsolódó terveket.

A közösségi platform megpróbálja elkülöníteni az Instagramon a 13 évesnél fiatalabb személyeket a többi korosztály tagjaitól. Az oldal ezért egy saját alkalmazást akart létrehozni az érintettek számára, akik a szoftvert a szüleik felügyelete mellett használhatnák. Gyermekvédők a Mark Zuckerberg Facebook-vezetőnek küldött nyílt levelükben bírálták az elképzelést és azt szorgalmazták, hogy a közösségi portál adja fel a tervet, majd májusban 44 amerikai szövetségi és társult állam államügyésze küldött levelet a cégvezetőnek azért, hogy tegyen le a gyerekeknek tervezett Instagram megvalósításáról.

Nos, úgy tűnik, hogy a tiltakozások végül elérték a céljukat, mert az Instagram gyerekeknek szóló változatának fejlesztését egyelőre leállították, igaz, a Facebook nem tett le az elképzelése későbbi megvalósításáról. Adam Mosseri, az Instagram első embere a kapcsolódó blogbejegyzésében közölte, hogy továbbra is hisznek a dologban. A menedzser rámutatott, hogy a valóság az, hogy a gyermekek már most is online vannak, de átfogó egyeztetéseket kezdeményeznek a szakértőkkel, a szülőkkel és a politikusokkal. Mosseri ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a programot sosem tervezték 10 évesnél fiatalabbak számára.

A Facebook az elmúlt hetekben a The Wall Street Journalban megjelent leleplező cikksorozat miatt került egyre nagyobb nyomás alá. Az egyik anyag például a cég belső dokumentumai alapján azt taglalta, hogy az Instagram használata során megállapítást nyert, hogy negatívan hat számos tinédzser, elsősorban a lányok pszichés egészségére. A Facebook cáfolta ezt és azt állította, hogy az újság csupán néhány dolgot ragadott ki egy tanulmányból és a gyerekek azt is jelezték, hogy az Instagram segített nekik a problémáik leküzdésében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!