Berta Sándor

Akár 4 órás streamek is lehetnek az Instagramon

A közösségi platform egy új videoarchívum létrehozását is tervezi.

Az Instagram Twitter-bejegyzésében jelentette be, hogy a jövőben engedélyezni fogja a felhasználók számára a legfeljebb 4 órás stream-közvetítések elkészítését és nyilvánosságra hozását. A szolgáltatás eddig e felvételek maximális hosszát egy órában határozta meg. A módosítás globális hatályú lesz és az összes Instagram-tagra vonatkozik majd.

A megnövelt stream-közvetítési idő elsősorban azoknak segíthet, akik virtuális eseményeket akarnak szervezni az oldalon. A koronavírus-járvány ideje alatt rendkívül megnőtt az élő stream-adások száma, csak az Amerikai Egyesült Államokban ezen a területen körülbelül 70 százalékos növekedést regisztráltak. Mindenekelőtt zenészek és fitneszedzők éltek a lehetőségekkel, az előbbiek így tartották meg a koncertjeiket, míg az utóbbiak az edzéseiket. Fokozatosan megfogalmazódott az az igény, hogy a stream-közvetítések időtartama ne legyen - egyetlen órára - korlátozva.

Ezzel párhuzamosan az Instagram jelezte azt is, hogy a közeljövőben elérhető lesz a felhasználók számára egy élő archívum, amelyben a saját tartalmaikat tárolhatják majd. Fontos, hogy az oda helyezett anyagokat csak az adott személy láthatja és miután véget ért a lejátszás, azok még 30 napig lesznek megtekinthetők. Továbbá lehetőség lesz arra is, hogy valaki letöltse egy készülékre a tárolt videókat.

Szintén új funkció lesz az aktuális élő streamekre való keresés lehetősége. A Live Now funkció gyors áttekintést fog biztosítani ezen a területen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!