Berta Sándor

Instagram - privát fiókjuk lesz a 16 évnél fiatalab­baknak

A platform újabb szigorítást vezet be.

Március végén vált ismertté, hogy az oldal megpróbálja elkülöníteni a 13 évesnél fiatalabb személyeket a többi korosztály tagjaitól, ezért egy saját alkalmazást hozna létre a számukra, akik a szoftvert a szüleik felügyelete mellett használhatnák. Gyermekvédők támadták az ötletet, a nyilvánosságra hozott dokumentumot 100 szervezet és magánszemély írta alá. Áprilisban pedig kiderült, hogy a portál további lehetőségeket adna a felhasználóknak a sértő szavak és emodzsik kiszűrésére.

Az Instagram most blogbejegyzésben jelentette be, hogy a 16 évesnél fiatalabb új tagok alapvetően privát fiókokkal fognak rendelkezni. Az intézkedés célja, hogy az eddiginél jobban védjék az érintetteket a nem megfelelő üzenetekkel és a kiberzaklatásokkal szemben. A módosítás azt jelenti, hogy a korosztályba tartozók bejegyzéseit csak a jóváhagyott követők láthatják és lájkolhatják majd.

A szabályozás néhány országban a 18 év alattiakra is vonatkozni fog, őket a platform fel fogja szólítani arra, hogy állítsák át a fiókjukat magánfiókra. Az indoklás szerint az elvégzett tesztek azt mutatták, hogy a regisztrációkor 10-ből 8 fiatal eleve úgy dönt, hogy privát fiókot hoz létre. Emellett korlátozások várhatók a 18 évesnél fiatalabbaknak mutatott célzott reklámok területén is. Tilosak lesznek az olyan hirdetések, amelyek az érintettek érdeklődési körén vagy az Instagram-, illetve más alkalmazáshoz vagy honlaphoz köthető tevékenységén alapulnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!