Új funkciót tesztel az Instagram

Az újítás miatt jobban ellenőrizhetők lesznek a hírfolyamban megjelenő tartalmak.

Az Instagram egy új, Favorites nevű funkciót próbál ki, amely az eddiginél sokkal több lehetőséget ad a felhasználóknak annak ellenőrzésére, hogy mik jelenjenek meg a portál hírfolyamában. Ezáltal az internetezők kiválaszthatják a kedvenc fiókokat, amelyek minél előrébb fognak megjelenni. Ez a funkció hasonló lesz a Facebook által alkalmazotthoz. Az Instagram szóvivője megerősítette, hogy valóban dolgoznak a funkció belső prototípusán.

Az Instagram jelenlegi algoritmusa, amely arról gondoskodik, hogy a felhasználók mit lássanak a hírfolyamban, rendkívül vitatott. Gyakran merülnek fel olyan panaszok, hogy sokan nem is látják a számukra legfontosabb anyagokat. Ezt a problémát orvosolhatja az új funkció, amelyre először Alessandro Paluzzi olasz fejlesztő hívta fel a figyelmet. A szakember a Twitteren közölt képernyőfotókat, amelyeknek köszönhetően láthatóvá vált, hogy a felhasználók az általuk követett fiókok listájából választhatják majd ki a kedvenceiket.

Értesítést is fognak kapni arról, hogy ha valaki őket jelölte kedvencüknek, éppúgy, ahogy a barátok esetében történik ez. Amíg az utóbbi célja elsősorban a saját tartalmak kiválasztott személyekkel való megosztása, addig a kedvencek azt fogják befolyásolni, hogy valaki mit láthat először a hírfolyamában. A Facebookon közel egy éve érhető el egy hasonló funkció, amely lehetővé teszi, hogy a tagok legfeljebb 30 ismerőst és oldalt válasszanak ki, s azok tartalmai a hírfolyam elején jelennek meg. A funkció segíthet az Instagramnak abban, hogy jobban pozicionálja magát a tartalomkészítő üzletben és hogy a fizető ügyfelek ne maradjanak le a kedvenc tartalomkészítőik frissítéseiről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!