Berta Sándor

Kötelező lesz a születési időpont megadása az Instagramon

A platform folytatja az év elején elkezdett szigorítási kampányát.

Március végén vált ismertté, hogy az Instagram megpróbálja elkülöníteni a 13 évesnél fiatalabb személyeket a többi korosztály tagjaitól, ezért egy saját alkalmazást hozna létre a számukra és a szoftvert a szüleik felügyelete mellett használhatnák. Az ötletet támadták a gyermekvédők, a nyilvánosságra hozott dokumentumot 100 szervezet és magánszemély írta alá. Áprilisban kiderült, hogy a portál további lehetőségeket adna a felhasználóknak a sértő szavak és emodzsik kiszűrésére. Az oldal júliusban bejelentette, hogy a 16 évesnél fiatalabb új tagok alapvetően privát fiókokkal fognak rendelkezni. Az intézkedés célja, hogy az eddiginél jobban védjék az érintetteket a nem megfelelő üzenetekkel és a kiberzaklatásokkal szemben.

Pavni Diwanji, az Instagram ifjúsági termékekért felelős alelnöke most a blogbejegyzésében jelezte, hogy hosszú távon minden olyan személyt kizárnak majd a szolgáltatás használatából, aki nem adta meg a születési időpontját. Az intézkedéssel a kiskorúakat akarják védeni.

2019-ig bárki elkészíthette a platformon a fiókját úgy, hogy nem adta meg a születési időpontját. Azután ezen információkat már kötelező volt megadni. Ennek ellenére sokan nem pótolták a mulasztásukat és nem adták meg hiányzó adatokat, s lassan lejár a részükre adott türelmi idő.

Diwanji tájékoztatása alapján a régebbi fiókok tulajdonosai is fel lesznek szólítva arra, hogy adják meg a születési időpontjukat. Aki erre nem lesz hajlandó, azt törlik a rendszerből. Amennyiben valakinek az Instagram- és a Facebook-fiókja össze van kapcsolva, akkor az Instagram automatikusan megvizsgálja, hogy a közösségi portálon megadta-e a születési időpontját. Amennyiben igen, akkor az Instagram rendszere automatikusan frissíti a személyes adatokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kissssss0 #3
    Instagram... lol.
  • kvp #2
    Lesz ertelme. Most meg csak meg kell adni az adatokat. Viszont ezeket le is fogjak ellenorizni, meghozza a hivatalos iratok bescannelt kepevel. Amin a rajta talalhato fotot ossze tudjak vetni a szelfi kamera kepevel, hogy tenyleg az a szemely hasznalja-e, aki a foton van. Igy nagyon konnyen azonosithato, hogy milyen tartalmat ki osztott meg. Ezert is keszit a legtobb chat alkalmazas egy fotot a szelfi kameraval amikor belepunk egy beszelgetesbe. Nem publikalni, hanem csak ellenorzesi celokra. (akkor buktak le amikor a motoros kameras telefonok megjelentek es mindig elojott majd visszament a kamera amikor messenger-ben beszelgetest valtott valaki)

    A youtube mar atallt erre, hivatalos iratot (utlevel vagy szemelyi igazolvany) ker es a facebook normal account helyreallitasi eljarasa is ez. Hala az EU torvenyhozasanak, nemsokara kotelezo lesz minden felnott tartalomhoz. Amennyire a dokumentumokbol ki lehet hamozni, az osszes kozossegi funkciohoz is. (mivel 13 ev alattiak nem szolhatnak hozza elvileg egyetlen forumhoz sem, papirom meg az SG-hez sem) Ez eleg hatasosan megakadalyozza, hogy az emberek anonim modon irjanak barhova barmit. (akar egy messenger-es maganbeszelgetesben akar egy forumon vagy bbs-en)

    https://blog.youtube/news-and-events/using-technology-more-consistently-apply-age-restrictions/
    https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/policies/revision-avmsd

    A lenyeg, hogy varhatoan 2022-tol valos szemelyes adatok nelkul semmilyen tartalmat nem rakhat fel senki a netre, semmilyen felnott tartalmat (pl. hirek) nem olvashat senki es ezt a hivatalos igazolvanyok es a biometrikus adatok segitsegevel fogjak betartatni. A nem engedelmeskedo oldalakat pedig bezarjak.

    A fenti megoldasok segitsegevel sokkal konnyebb kiszurni azokat akik nem az elvart modon gondolkodnak, ha az EU szamara ismert, hogy ki milyen tartalmat nezett meg es ki mit irt le. Igy azok akik megszolalnak felelossegre vonhatoak amiatt, ha nem azt mondjak amit kell es azok akik nem szolalnak meg felelossegre vonhatoak ha olyan tartalmakat neznek, olvasnak vagy osztanak meg ismeroseikkel, ami nem helyes. Mindezt termeszetesen csak es kizarolag a gyermekek vedelmeben teszi az EU.
  • Macropus Rufus #1
    értelme? olyan kamu dátumok lesznek ott, hogy ihaj. Értem én, hogy kellene valami megoldás, de ez mondjuk nem az. Ha mondjuk még lenne az eula-ban egy olyan, hogy büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a megadott adat valós. Akkor már lenne némi értelme. De így?