Berta Sándor

Evés­zavaroktól védene az Instagram

A platform további szigorításokat eszközölt a felhasználók egészségének megvédésére.

A képmegosztó szolgáltatás 2019 szeptemberében az életkoron alapuló korlátozást vezetett be azokra a tartalmakra, amelyekben influenszerek diétás termékeket, például teákat vagy étrend-kiegészítőket és kozmetikai sebészeti beavatkozásokat népszerűsítettek. Azokat az anyagokat pedig, amelyek "csodagyógyulásokat ígértek", azonnali hatállyal kitiltották a platformról.

Az Instagram most blogbejegyzésében jelentette be, hogy a jövőben az eddiginél jobban meg akarja védeni az embereket az evészavarokkal és a negatív testképekkel szemben. A portál mindezt úgy valósítja meg, hogy az ezekkel kapcsolatos kereséseket korlátozza és a találatok helyett a különböző szervezetek segítséget jelentő anyagait jeleníti majd meg. Ezáltal az érintett személyek lehetőséget kapnak arra, hogy felvehessék a kapcsolatot ezekkel az egyesületekkel és megfelelő információkhoz jussanak.

Azok, akik a jövőben az Instagramon a negatív testkép fogalomra keresnek rá, két gombot fognak látni. A kék színnel jelölt neve Get Support lesz és arra kattintva megjelennek a segítséget kínáló szervezetek anyagai vagy kapcsolatba léphetnek a megfelelő intézményekkel, esetleg a barátaikkal, míg a See Results gombra kattintás esetén a hagyományos keresési eredményeket láthatják. A platform az új funkcióval az eddiginél nagyobb pszichológiai segítséget akar nyújtani az embereknek és erősíteni akarja az önképüket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csigafi #2
    A kezdeményezés nem rossz csak az étrendzavaros emberek tudat zavarosak is egybe. Így nem adják fel és keresnek majd másutt félrevezető tartalmakat maguknak. Az a gond hogy az ilyen embereknek fejben, gondolkodásban van a gond. Az hogy elhiszik azt a sok szemetet amit eléjük tálalnak tényleg meg kell enni mer attól lesznek szebbek, karcsúbbak stb.Őssze kéne őket gyűjteni és kivinni kapálni a földekre ott legalább kiszellőzne a fejük és még mozognának is. Na ás még tényleg lehetnének karcsúak is. Bár a jó vidéki koszttól aligha :-) Azonban izmosabbak fittebek mindenképpen. Tapasztalatból tudom én is oda járok. Ott mindig jó a banda és a duma is.
  • Adam82 #1
    A tüdőráktól védene a dohányipar. Ilyenek jöhetnek még.