Berta Sándor

Szűrési lehetőségeket ad az Instagram

A közösségi platform segíteni akar a felhasználóknak a sértő szavak és emodzsik kiszűrésében.

Az Instagram blogbejegyzésében jelentette be, hogy új lehetőséget biztosít a regisztrált tagjainak arra, hogy megvédjék magukat azoktól a közvetlen üzenetektől, amelyeket ismeretlenek küldenek nekik és hemzsegnek a bántó megjegyzésektől. A jövőben minden felhasználónak lehetősége lesz arra, hogy létrehozzanak egy listát, amely a kiszűrendő szavakat, mondatokat és emodzsikat tartalmazza. Azok a közvetlen üzenetek, amelyekben a megadott fogalmak és jelek szerepelnek, automatikusan egy elzárt részbe kerülnek, ahol a címzettek átnézhetik azokat és ha úgy ítélik meg, akkor bármelyiket jelenthetik a szolgáltatás üzemeltetőinek. Hasonló funkció idővel bevezetésre kerülhet a Facebookon is.

Az Instagram vezetői szerint a sértő üzenetek általában olyan személyektől érkeznek, akikkel a címzettek nincsenek közvetlen kapcsolatban. Az ismert emberek már eddig is élhettek az ismeretlenektől érkező közvetlen üzenetek letiltásának a lehetőségével. Azonban sokan biztosítani akarták, hogy bárki rájuk írhasson. Az oldal az új funkcióval erre akar biztonságos módot kínálni.

A saját tiltólista mellett lehetőség nyílik az Instagram fejlesztői által előre elkészített gyűjtemények alkalmazására is. A saját lista létrehozásának lehetőségére ugyanakkor azért van szükség, mert a különböző felhasználók eltérő szavakat, mondatokat és emodzsikat találhatnak sértőnek. Az Instagram és a Facebook is elsősorban szoftvereket használ a gyűlöletbeszéd és a sértések automatikus kiszűrésére, de ezek a rendszerek nem férhetnek hozzá a közvetlen üzenetekhez.

Emellett az Instagram a tagjai által már korábban letiltott személyek számára is meg akarja nehezíteni, hogy egy másik fiók létrehozásával ismét kapcsolatba léphessenek valakivel. Arról, hogy ezekben az esetekben, hogyan azonosítanák az érintetteket, semmilyen részletet nem árult el a platform azért, hogy a módszert ne lehessen egyszerűen kijátszani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • repvez #1
    ha valaki az instán éli az életét és mindent megoszt és bekövet, akkor válalja fel azt is, hogy nem csak a pozitiv és neki tetszo dolgokat fogja kapni.
    Ezután majd jönnek az olyan lelkisérült elmberek, vagy már most is ezek vanank, akik nem képesek feldolgozni ha valami nem ugy történik az életben ahogy neki tetszik.
    Mert instán eltüntetheti a negativ vélemyéneket, de az életben szerencsére még nem .

    Igy alakulna ki egy normális szemlélet látsás az emberekben, hogy nem minden fekete fehér.
    De ezek után ha eldöntötte, hogy a fehér oldalt választja akkor tudomást sem szerez rola ,hogy van fekete is. és éli a kis virtuális csillámponis világát, majd kilépve a világba meg önygilklos lesz,mert nem képes feldolgozni, hogy nem kapja meg amit szeretne és nem mindenki szereti ahogy azt megszokta.