Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Maze csúcstelefonja

A kínai cég első megoldása kellemes hardvert társít az alacsony árral.

Még márciusban számoltunk be arról, hogy egy új kínai versenyző hamarosan saját csúcskategóriás telefont mutatna be, ám akkor a hardverrel kapcsolatban nem sok részletet ismerhettünk meg. Most minden részletre fény derült, beleértve a hivatalos árat.

A gyártó saját oldalán megtaláljuk a Maze Alpha névre keresztelt okostelefon minden fontosabb jellemzőjét, ezt pedig egy rövidebb videó egészíti ki. Eszerint a készülék egy kereken 6 hüvelykes IPS-kijelzőt kapott, amely az 1080p felbontást támogatja. Ez az előlap szinte teljes felületét lefedi, bár azért a Xiaomi Mi Mix mintájára megmaradt itt egy vékony sáv. A teljesítményért a MediaTek Helio P25, vagyis a tízmagos X25 típus nyolcmagos testvére felel, amely 4 vagy 6 GB memóriára, egy alapesetben 64 vagy 128 GB-os belső tárolóra, valamint egy 4000 mAh-s akkumulátorra (és a MediaTek PE+ gyorstöltési technológiára) támaszkodik.


A képkészítési feladatokért a hátoldalon egy 13 megapixeles f/2.2 kamera felel, mégpedig a Samsung jóvoltából. Ez egy 5 megapixeles másodlagos érzékelő segítségét veszi igénybe, amely a mélységgel és a fényerővel kapcsolatban szolgáltat további információkat, bár az OIS ezúttal hiányzik a listáról. Az ujjlenyomat-olvasó és a megszokott érzékelők mind helyet kaptak a felsorolásban, ehhez egy 5 megapixeles előlapi kamera, az USB Type-C, a hagyományos jack-dugó, a dual-SIM opció, az Android 7.0 Nougat, fekete burkolat, a GPS, a GLONASS, a BeiDou, a Bluetooth 4.1, a 802.11ac WiFi, valamint a Cat 6 LTE csatlakozik, az Európában is használatos frekvenciasávokkal (1/3/7/8/20).

A cég június 30-ig az előrendelési akció keretében 180 dollárért kínálja megoldását, ami igencsak kedvező ár. Ez a későbbiekben 220 dollárra emelkedik majd, bár egyelőre csak a 4 GB memóriával és 64 GB-os tárolóval ellátott példányt tudjuk beszerezni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakkerman #7
    "A 4/64 egész kellemes alsóközép kategória. (3/32-től számolom a belépő szintet, mert azért lássuk be, az még használható)"
    Szóval akkor a Galaxy S8 egy kellemes alsőközép kategóriás telefon a maga 190 ezres árával függetlenül. Mindjárt megyek is és kibaszom a 2 GB ramos Iphone SE-met,hiába villám gyors és 14 hónap egyszer nem fagyott még csak meg se rezzent,de hát ez még belépő szint SINCS.

    Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2017.07.01. 14:12:30
  • tomboy013 #6
    "4/64 egész kellemes alsóközép kategória"

    Pláne, hogy ez idén még bőven felső kategória... Kicsit el vagy tájolva a kategóriák tekintetében.

    "A kamera... na attól azért félek. f2.2"

    Hát nem azon a számon fog múlni a képminőség, pláne egy noname gyártó estében.

    "...ha átcsúszik a vámon, akkor ezt hardveraprón kb 20ezres profittal tovább lehetne értékesíteni"

    Hát hardveraprón pont nem idióták vannak, jófogáson meg azért nem fogod eladni mert a kutya nem ismeri.
  • takysoft #5
    Közben én is néztem az unboxing videót...
    Hát vastag a dög :D Kis keret ide, vagy oda, ez tényleg elég nagyocska kicsit....
    6" is, meg vastag is... ehhez nagy kéz kell, nem ilyen kompakt megoldás...
  • takysoft #4
    Hát a specifikációkat elnézve nem rossz a cucc.
    180 USD... hát az 48 ezer ft. Még esetleges áfával se nagyon több, mint 60 ezer.

    Na persze a végleges ára 220... akkor az erősebbik változat gondolom még több, szóval hát el tud ez szállni... majd kiderül.

    A 4/64 egész kellemes alsóközép kategória. (3/32-től számolom a belépő szintet, mert azért lássuk be, az még használható)
    6/128 meg meg már egy igen erős konfignak mondható. Persze 8gb ram, mint a oneplus-omban, de azért az annyira nem is követelmény ma még. (majd 3 év múlva fog igazán jól jönni)

    A kijelző elképesztő. Ebben a méterben a FullHD tökéletes, a kávamentes megoldásokat meg nagyon bírom. (lehet veszekedni azon az 1-2 miliméteren, de ha hasonlít a fotókra, akkor jóféle a cucc.)

    Az SoC nem egy atomerőmű, de a FullHD-t nagyon szépen ki fogja hajtani. Messze nem egy Snapidragon 835, de ebben az árban tökéletes.

    A kamera... na attól azért félek. f2.2.... azzal már szürkületben sem lősz szép fotót sajna. Ez konkrétan a bugdet rész a telóban.

    Ami nagy ereje lehet felénk, az a B20 támogatás. Azért az OPPO-Vivo vonal ebben gyenge.

    A szoftvertől tartok még egy kicsit. Szerencsére a kis kínai műszerészek nem nagyon szoktak belenyúlni a droidba, de sajnos optimalizálásban sem mindig túl jók, és előfordulhatnak fagyogatós rendszerek, új gyártóknál főleg.

    De amúgy komolyan gondolkodom rajta, hogy ebből kéne rendelni párat :D
    48 ezer forint... és ha átcsúszik a vámon, akkor ezt hardveraprón kb 20ezres profittal tovább lehetne értékesíteni :D Cseretelefonnak se utolsó.

    De hát sajnos az van, hogy review nélkül azért pénzt nem költök... még a gsmarena sem ismeri a cuccot :D
  • hungi #3
    5.5" = 6"

    inkább ez az állandó hazudozás, még hogy keret nélküli hát az apjuk f@szát...
  • hungi #2
    igen, nagyon bénák hogy az 5.5"-os kijelzőt nem tudták egy 4"-os vázra ra rápasszintani...
  • grebber #1
    Néztem unboxing videot...BATÁR nagy a készülék :(