Gyurkity Péter

Jön az egykori Android-vezér telefonja

A Google-t elhagyó cégvezető most saját okostelefonnal próbálkozik.

Már az év elején befutottak bizonyos hírek, amelyek arra utaltak, hogy a Google androidos részlegét éveken át vezető Andy Rubin egy saját készülékkel térne vissza a területre, azóta pedig több részletet is megismerhettünk. Most egy benchmark-oldalon bukkant fel a megoldás.

Az új fejlesztés az Essential FIH-PM1 névre hallgat, ami annak köszönhető, hogy ez már az Essential Products terméke (ez Rubin egyik új cége a sok közül, amelyek az egykori Android-vezér 2014-es váltása után kezdték el pályafutásukat), a gyártási feladatokat pedig a Foxconn látja majd el. A mintegy 40, korábban a Samsung, a Google, valamint egyéb jól ismert szereplők háza táján felbukkant alkalmazottat foglalkoztató vállalkozás egy kifejezetten csúcskategóriás megoldáson dolgozik, ennek megfelelően – legalábbis a külső források szerint – egy 5,5 hüvelykes érintőképernyőt, az 1312 x 2560 pixel felbontást, a Snapdragon 835 chipet, valamint 4 GB memóriát és egy 16 GB-os tárolót látunk majd viszont a végleges változatban, bár az sincs kizárva, hogy ez utóbbi még nagyobb kapacitással jelenik majd meg.

A hátoldalon egy 12 megapixeles kamera kapna helyet, ezt az előlapon egy 8 megapixeles változat egészítené ki, a listán pedig emellett az NFC támogatása, valamint az Android 7.0 Nougat szerepel még. A moduláris felépítés bizonyos tekintetben itt is megtalálható lenne, bár a pontos részleteket még mindig nem ismerjük, mint ahogy állítólag az Apple 3D Touch funkcióját is igyekeznek lekoppintani. Ezen részletek némelyike a napokban bukkant fel a GFXBench adatbázisában, ami arra utal, hogy a megjelenés nem lehet már messze.

Erre valamikor a nyár folyamán kerülhet majd sor, addig nyilván tovább finomodik a kép.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #2
    Hm... összevásárolnak egy halom alkatészt, összeszerelik, majd ráteszik a droidot...
    Ki is csinál még ilyet? Ja... a világ keleti fele. Sok sikert az árversenyhez

    Meg a 16 gigát is meg kéne... hát mondjuk tízszerezni :D
  • tom_pika #1
    Micsoda forradalmi újdonság!! Androidos okostelefon! Rohanok megvenni, ilyet más nem gyárt ám!