Gyurkity Péter

Itt a FreedomPop első telefonja

A magát ingyenesként hirdető cég Európában saját telefonnal próbálkozik.

Még 2015 szeptemberében számoltunk be arról, hogy az Egyesült Államokban bizonyos népszerűségre szert tevő FreedomPop Európában is megpróbálkozik az ingyenesként hirdetett szolgáltatásával. Ez eddig az Egyesült Királyságban valósult meg, most pedig saját telefont is kínálnak a felhasználóknak.

A Three szolgáltatóval partneri szerződést kötő cég bejelentette a FreedomPop V7 névre keresztelt fejlesztését, amely első látásra egy szerényebb, szintén olcsónak szánt okostelefonként írható le. A készülék egy kereken 5 hüvelykes IPS LCD-kijelzőt kapott, amelyhez a 720p felbontás, a Snapdragon 210 chip, 1 GB memória, egy alapesetben 16 GB-os, de legfeljebb 32 GB-os microSD révén kibővíthető belső tároló, valamint egy 2100 mAh-s akkumulátor csatlakozik. A képkészítésért egy 13 és egy 5 megapixeles kamera felel, ezt a párost már számos eltérő megoldáson láthattuk, míg a telefon dual-SIM opciót is kínál.


A szolgáltatónál havi 200 percet ingyen beszélhetünk, a Three mobilhálózatát használják

A burkolat fém keretre támaszkodik, a szoftveres oldalon pedig az Android 6.0 Marshmalllow fut, ez valószínűleg rövid időn belül nem frissül majd a 7.0 Nougat verzióra. Mindazonáltal az eredetihez közel álló élményben lesz itt részünk, nem kell tehát túl sok felesleges kiegészítőtől tartanunk, míg a hivatalos ár 59 font, ami az ingyenességtől ugyan messze van, de azért magasnak sem nevezhető. Természetesen saját szolgáltatásukat ajánlják a megoldáshoz, ez a szigetországban akkor ingyenes, ha havonta legfeljebb 200 percet beszélünk, 200 SMS-t váltunk, illetve 200 MB adatforgalmat bonyolítunk le. 5 és 20 fontos áron válthatunk prémium csomagokra, ami a bevételt biztosítja a cég számára.

A saját telefon egyelőre érdekes kiegészítésnek tűnik, nem várható, hogy itt komoly hardverrel árasztják majd el a piacot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!