Gyurkity Péter

Itt az Android alapítójának saját telefonja

Andy Rubin bemutatta saját megoldását, amely érdekes külsőt kapott.

Április végén már beszámoltunk arról, hogy a korábban az Android operációs rendszeren dolgozó, annak atyjaként ismert Rubin saját céget alapított, ez pedig hamarosan bemutatja első okostelefonját. Most sor került erre, az ismertetőből pedig kiderültek a fontosabb részletek.

Az Essential Products névre hallgató vállalat lerántotta a leplet azonos nevű telefonjáról, amely ennek megfelelően az Essential Phone címkével jelenik meg a piacon. A hardvertől nem kell különösebben elájulnunk, itt egy 5,71 hüvelykes kijelzőt kapunk, amely a 2560 x 1312 pixel felbontást támogatja, ehhez pedig a Snapdragon 835 chip, 4 GB RAM, egy 128 GB-os tároló, egy 13 megapixeles hátoldali iker-kamera, egy 8 megapixeles előlapi kamera, valamint egy 3040 mAh-s akkumulátor csatlakozik az USB Type-C, az LTE, a WiFi 802.11ac, az NFC, illetve egy ujjlenyomat-olvasó kíséretében. Ehhez foghatót már több megoldáson láthattunk, a nagy durranás tehát nem itt lesz.


A fő cél azonban már jelzi, hogy itt valami újat szeretnének nyújtani. Rubin szerint elkerülnék a telefon éves, esetleg minden két évben esedékes kényszerű cseréjét, ennek megfelelően titán burkolatot biztosítanak a felhasználóknak, a főbb komponensek gyors és könnyű cseréjét pedig mágneses csatlakozókkal teszik lehetővé. A moduláris felépítés köszön tehát itt vissza, ami a Google esetében végül nem következett be, míg a szoftveres oldalon a legtisztább androidos élményt őriznék meg, mindenféle kiegészítés nélkül.

A megjelenés menetrendje még nem teljesen világos, az induló ár azonban 699 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tinman #1
    Itt a nagy durranás az, hogy a kamera totálisan belesimul a kijelzőbe. Ilyet eddig még nem láttál. Ahogy az is nagy durranás, hogy az egész készülék eleje maga a kijelző, semmi extra káva, így gyakorlatilag kisebb tud lenni az egész telefon, miközben a kijelző mérete már simán phablet kategória.