Gyurkity Péter

Új kínai gyártó dob piacra csúcstelefont

Ezt pedig egyelőre egy rövid teaser formájában villantották csak fel.

Az utóbbi néhány évben megszokhattuk, hogy a kínai szereplők beáramlása révén alapvető módon megváltozott a helyzet az okostelefonok ázsiai, majd pedig globális piacán. Nyilván többek között ezt szeretné kihasználni egy új gyártó, amely saját, keret nélküli megoldását dobná most piacra.

A Maze Mobile fejlesztéséről egyelőre nem sok mindent tudunk, a cég ugyanis mindössze néhány képet és egy rövid teaser anyagot tett közzé arról. Az mindenesetre gyorsan kiderült, hogy az Alpha névre keresztelt okostelefon előlapi keret nélkül futna be, bár az még szintén kérdéses, hogy mi lesz majd az előlap alsó részén, amely egyelőre nem látható az eddig megjelent felvételeken. Előfordulhat, hogy a cég a megszokott sáv és fizikai gomb elhagyása mellett dönt, erre azonban jó eséllyel csak a hivatalos bemutató során kapunk majd választ.

Maga az érintőképernyő kereken 6 hüvelykes lesz, ez tehát a kifejezetten méretes, phablet minősítést kiérdemlő készülékek kategóriájában száll majd a ringbe. A hardveres specifikáció további részletei várhatóan szintén csúcskategóriás jellemzőket takarnak majd, míg egyes korábban megjelent pletykák szerint a kijelzőt a Gorilla Glass negyedik generációs megoldása védené a különböző behatásoktól, a szoftveres oldalon pedig az Android 7.0 Nougat teljesítene szolgálatot. A cégről egyébként annyit tudni, hogy saját fejlesztői csapattal és három telephellyel rendelkeznek, természetesen mindhárom helyszín Kínában található.

A hivatalos árról és a megjelenési menetrendről egyelőre nem esett szó, de itt van esély a nemzetközi debütálásra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Candi #3
    Lassan már több kínai mobilgyártó lesz, mint kínai.
  • zola2000 #2
    6 col talán már nem nagy akkor ha nincs keret a telefonon, de inkább 5,5collban kéne olyan.