Gyurkity Péter

Android és Windows egy kínai okostelefonon

A cég mindkét operációs rendszert támogatná, hogy az alkalmazásoknál segítsen.

A Coship egy meglehetősen kevéssé ismert kínai (egészen pontosan shenzeni illetőségű) gyártó, amelynek jelenleg nem sok megoldását szerezhetjük be a hazai piacon. A Facebook oldalán megjelent rövid hozzászólásban azonban arra tettek utalást, hogy valóban dolgoznak egy dual-boot okostelefonon, amely egyszerre két operációs rendszert is támogatna.

A cég közösségi lapján megjelent komment alapján arra számíthatunk, hogy belátható időn belül megismerhetjük majd a pontos hardveres és szoftveres részleteket, ezekről azonban jelen pillanatban csak annyit tudunk, hogy a beígért okostelefon mind az Android, mind pedig a Windows 10 Mobile (egy közelebbről meg nem határozott verzióját) megfelelő módon futtatná. Mivel ez egy úgynevezett dual-boot felállás révén válna elérhetővé, a felhasználóknak újra kellene indítaniuk a készüléket a rivális szoftver igénybe vételéhez, az illetékesek azonban ezt megfelelőnek tartják a létező hiányok orvoslásánál.

A Windows ugyanis a mai napig nem tudja felvenni a versenyt az Android tábor által kínált app-özönnel, többek között ennek köszönhető a piaci részesedés terén tapasztalható óriási különbség. A dual-boot megoldás révén azonban lehetőségünk lenne az Android igénybe vételére, ez pedig természetesen a Google Play alkalmazásbolt teljeskörű támogatását is jelenti, vagyis itt nem kellene a szűkös kínálat miatt szenvednünk. Érdemes mindehhez hozzátenni, hogy nem teljesen ismeretlen cégről van szó, hiszen ők korábban (2014 februárjában) az MWC alatt is megjelentek egy másik megoldásukkal, akkor azonban az Android mellett egy saját fejlesztésű szoftver kapott helyet a készüléken.

Arról nem szól a fáma, hogy az új változat mikor jelenne meg a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • T2k #9
  Nem érted a lényeget. Hogy merészelsz egyáltalán bármi pozitívat leírni azzal kapcsolatban amit tapasztaltál?
  Ha te meg vagy elégedve az alkalmazásokkal, akkor azon nyomban megjelenik egy faszláma mondjuk tomboy013 néven és elmagyarázza neked, hogy de az nem úgy van ám mert neki meg a hasonlóan degenerált haverjainak viszont nem felel meg. Az mondjuk érdekes, hogy ezek a kretének halálosan meg vannak győződve arról, hogy bárkit is érdekel az hogy ők mit utálnak vagy mit nem. Úgy látszik a kanális alján tengetett nyomorult életüknek egyetlen öröme, ha ezt a trágyát nap mint nap kiokádhatják magukból.

  Azon semmi csodálkozni való nincs, hogy jobban kedveled mint a lagdroidot, azt ugyanis csak azok a 40 IQ-s mazohisták kedvelik akiknek lételemük, hogy napi 24 órán keresztül be legyenek drótozva a végbelükig az NSA-hoz. Az élő közvetítés meg csak akkor szakad meg amikor a szarhalmaz lagdroid összefossa magát két "Nem válaszol az xyz kémprogram" hibaüzenet között.
 • tomboy013 #8
  Ez a hozzászólás még 2 éve helytálló volt. De ma már több sebből vérzik a dolog. Az app kínálat eléggé hiányos (és még finoman is fogalmaztam), a meglévő app-ok minősége minden tekintetben kritikán aluli(lassúak, megbízhatatlanok, funkciószegények). A fagyással nincs gond, de a sok indokolatlan bug-gal már igencsak van. 5 év Windows phone és mobile után (meg a telefonos múltamból adódóan) van tapasztalatom a témában és jelenleg bármelyik ex Win függő baráttal vagy ismerőssel beszélek mindannyian hánynak már a W10M-től és alig várják, hogy androidra váltsanak. Múltkor egy Lumia 950-es is olyan dolgokat művelt, hogy az eszem megállt. Hiába küldtem zenét a telómról rá nem volt sehol a telón, pedig megérkezett! A kép átment de a zene sehogy sem (Előtte volt WDR-t mert már szétpattant barátom az idegtől annyi szarságot művelt a teló, tehát friss rendszerrel csinátuk). Az egyik album random eltűnt a telóról, a csempék rendszeresen lehalnak, az értesítési rendszer egy katasztrófa még mindig, ez már a kezdetek óta jelen van tehát változás már nem lesz: Netet kap a teló és a rég elolvasott beszélgetéseket egyesével lecsipogja a telefon, mondanom sem kell kurva idegesítő. Olyat, hogy eszközök közötti szinkronizáció nem igazán ismer csak ha cortana is van, viszont akkor is erős korlátok között és baromi hektikusan működik a dolog, azaz szart se ér. A legutóbbi frissítés óta a csengőhanga félre vett hangerőn is úgy recseg mint Józsi bácsi picsája 4 tányér bableves után, de minden más tökéletesen szól... A másik barátomnak 735 van, neki 10-ből 7-szer ki se csörög a telefonja ha hívom (pedig nekem úgy jelzi)... A kamera minőség is vicc a 10 óta a régebbei telókon, de még a 950-en is úgy elcseszi a szoftver a képeket, hogy vicc. Tehát egy katasztrófa az egész rendszer úgy ahogy van, ezen nagyon nincs mit szépíteni. Emellett az egyébként jól használható 8.1-et kivégezték, még a Skype támogatást is megvonták, hagyták a Messengert is elszállni stb. Korrekt cég ez a MS. Jah persze emellett izomból fejlesztenek android-ra meg iOS-re, az S8 DEX is úgy ahogy van MS termék, és persze mérföldekkel jobban működik mint a saját Continuum-ja.
 • KisKZ #7
  Nem rossz a Windows a telefonon.
  Én jobban szeretem mint a doidot.
  Minden tökéletesen megy rajta, fagyni évente egyszer max. MIndenre találtam appot amire kell.
  Csak az a fránya hardver fejlődés hiányzik alóla.

  Szerintem a fikázók nagy része nem töltött el vele legalább egy napot. Több ismerősöm meglepődött pár napos használat után, hogy mennyire a helyén van.
  Viszont azt még nekem is el kell ismernem, hogy a keresője fabatkát sem ér.

 • Marteen21 #6
  Na azért a 64 bit és a 32 bit közötti különbséget ne vidd már át ARM és x86-ra.
  Az egyik csak a szóhosszban különbözik, a másik viszont két teljesen más architektúra (CISC, RISC), csak emulációval futtatható aza kód....
 • takysoft #5
  Az új mobil windowsban lesz támogtás ilyenekre.
  Ahogy a 64 biten is fut a 32 bites kód, elivleg ARM procin is menni fog az x86 kód.
  (van értelme)

  A dualboot ettől függetlenül nagy melléfogás...
 • tomboy013 #4
  Miért egy funkciószegény és durva apphiánnyal rendelkező bughalmazt ki fog elindítani ha ott az android mellette? Értelmetlen koncepció.
 • T2k #3
  Halott ötlet. Ki az az elmebeteg idióta, aki az nsa-hoz közvetlenül bedrótozott foshalmaz lagdroiddal akarna szopni ha már kapott egy Win10M-et?
 • zola2000 #2
  X86os tableten van értelme egy teljes asztali windowsnak a droid mellé, de telefonon?

  Bár biztos van olyan réteg, akit érdekelni fog.
 • CairoJack #1
  Minek? A WP már a kutyának se kell...