MTI

Terjed Győrben a mobilparkolás

Egyre népszerűbb Győrben a mobilparkolás, közölte a rendszer első két havi adatait ismertetve a városüzemeltetési társaság szóvivője.

Ozsvárt Tamás elmondta: májusban a parkolási díjak 5,4, míg júniusban már 6,5 százalékát rendezték telefonos úton, legtöbbször nem az egyelőre feltöltős, hanem a mobilszámlához írt költséges megoldást választva. A rendszer május elején indult. A két évre szóló kizárólagos üzemeltetés jogát a hasonló rendszert több budapesti kerületben és vidéki városban is működtető EME Zrt. nyerte el nyolcmillió forintos ajánlatával, közölte akkor a Győr-Szol Zrt. vezetője. Sági Géza jelezte: felmérések szerint azokban a vidéki városokban, ahol erre lehetőség van, a parkolási díjak mintegy ötödét fizetik be mobiltelefonon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • aaaaa #2
    Az miért is lenne jó, ha mindenki ezt használná? Hogy nem csak a parkoló cégeknek fizetsz, hanem a mobil szolgáltató is lehúz a semmiért tranzakciós díj formájában ? Másrészt a díjakat így még könnyebben az egekbe tudják emelni. Az lenne jó, ha betiltanák ezt a pofátlan lehúzást, amit parkolás címen művelnek. A maffiózó parkolócégek térhódítását meg kifejezetten segíti a mobil fizetés. Parkolóautomatára sem kell költeni, csak közlik, hogy fizess majd a prérin is, mert megvették azt is, csak küldd az SMS-t.
  • DjDano #1
    Ez nagyon kevés ahhoz képest, hogy szinte mindenki használhatná...