Berta Sándor

18 gombos egér irodai szoftverekhez

A Warmouse cég az olaszországi Orvietóban rendezett Openoffice.org Konferencián mutatta be a világ első kifejezetten irodai szoftvercsomagokhoz készített egerét.

Az OpenOfficeMouse nevű termék érdekessége, hogy 18 gombja és egy analóg joystickja is van. A cél ugyanis az, hogy a felhasználók gyorsan kezelhessék a különböző alkalmazásokat és játékokat. Az új modell nyugodtan nevezhető az Apple Magic Mouse ellentétének, ez a Warmouse első terméke. Tervezésekor felhasználták az OpenOffice.org 3.1 segítségével gyűjtött 662 millió adatot.

Mind a 18 gomb külön programozható és mindegyikhez rugalmasan akár kettős kattintás funkció, illetve szabványprofilok is hozzárendelhetők. Az egérben összesen további akár 63 profil tárolható el a beépített 512 kilobájt tárolókapacitású Flash-memóriának köszönhetően. Az egér felbontása 400 és 1600 CPI (Character Per Inch) között változtatható. A 18 gombot egy olyan analóg joystick egészíti ki, mint amilyen az Xbox 360-ason is található. Ez további 4, 8 vagy 16 kiegészítő parancsot vagy makrót tesz elérhetővé. Az eszköz három úgynevezett Joystick-as-Keyboard módban is használható, amelyek elsősorban a nagy méretű táblázatokban való navigációk esetén lehetnek a felhasználók segítségére.


Az egér konfigurációjához szükséges szoftver várhatóan 2010 első negyedévében jelenik meg az LGPL v3 licenc alatt. A program lehetővé teszi a profilok XML-adatokként való importálását és exportálását, valamint a gombokhoz rendelt parancsok és funkciók exportálását PDF-fájlba. Az egyes funkciók és gombok közötti váltásokhoz ráadásul akusztikus jelek is társíthatók. A szoftverrel együtt a vásárlók 20 profilt kapnak, amelyek a Microsoft Office 2007, az Outlook, az Internet Explorer, a Photoshop, az AutoCAD, a Firefox, a Thunderbird és a Gimp alkalmazásokhoz, illetve a World of Warcraft, a Call of Duty: Modern Warfare 2, a Call of Duty: World at War, a Counterstrike: Source, az Unreal Tournament 3, a The Sims 3 és a Starcraft játékokhoz készültek.

Az OpenOfficeMouse bevezető ára 74,99 dollár, a Warmouse ugyanakkor nem árulta el, hogy a termék mikortól lesz kapható. A cég vezetői azt viszont közölték, hogy jövőre további, kifejezetten játékokhoz tervezett egereket is piacra akarnak dobni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • drevil666 #21
    3+2 gomb+ 2 görgő is sok.
    ez baromság.........
  • Accera #20
    Biztos meghülyülnék a használatától. Nem tudom elképzelni hogy kényelmesen használható lenne.
  • Csakezmaradt #19
    Mellesleg, az egeret már WarMouse Meta-nak hívják!
    warmouse
  • Csakezmaradt #18
    Nagyon nem azért van így a gombelosztás, mert sokat használják...
    Az egész alapja az írógépekig nyúlik vissza, ahol azért volt így a kiosztás, hogy a karok ne ütközzenek! Mivel azt mindenki megszokta, így átvette az informatika is... Ennyi!
  • Adamul #17
    szerintem ez a billentyűzet egy baromság, ránézésre csupán: nem egymás mellett van az ert, lé, as ezek főképp, nem véletlenül van ez így, hanem a használatuk gyakorisága szerint. Valamint azon ékezet sincs, én megőrülnék ha olyan billentyűzetet kéne használnom. A jelenlegit se tartom tökéletesnek (ergonómiai szempontból) de régen a Microsoftnak volt egy jó variációja rá ahol ténylegesen 2részre volt osztva a bill... azóta ez eltünt.
  • ssylic #16
    Ez csak valami poén lehet.
    Hogy lehet ezt rendeltetésszerűen egérnek használni. Jó hogy nem raktak rá egy teljes qwerty billentyűzetet.
  • bakagaijin #15
    Mancika OpenOffice-t használ? Ql :).

    A cikket elolvasva az jön le, hogy OOo felhasználók automatikusan gyűjtött tapasztalatait használták fel, tehát annyira nem biztos h. mellélőttek.

    Új beviteli eszközöknél előre fikázni nagy hülyeség, ránézésre nem lehet tudni... csak kipróbálva ismerszik meg. Pl. megmondaná valaki ránézésre hogy a DVORAK leosztáson sokkal gyorsabban lehet gépelni angolul mint QWERTY-n?!? Pedig így van, mérésekkel kimutatható.
  • mad mind #14
    Hahaha! Elképzelem ezt a titkárnőknél, akik még a jobb gomb lenyomására is képtelenek. Mancika nyomja meg a 12-es gombot, tudja azt ott a görgőtől balra az alsó sorban.
  • [HUN]FaTaL #13
    Hát ennek aztán baszott sok értelme van. Gratulálok. Ráadásul a design olyan mint egy 20 éves golyós egéré.
  • TreDoR #12
    Jah, a gombok méretéből ítélve egy pörgősebb játéknál minden második gombnyomás mellé megy...