Specker Balázs

Mighty Mouse - Apple-egér farok nélkül

Az Apple bejelentette a Mighty Mouse új, vezetéknélküli változatát. A Bluetooth 2.0-s eszközt jobb- és balkezesek is könnyen használhatják.

A fejlesztés állítólag egy és többgombos egérként is megállja a helyét, ráaádul a jobb- és balkezesek is könnyen használhatják. A felső részen helyet kapott görgető golyó révén minden irányba scrollozhat a felhasználó. A Mighty Mouse jelenleg az Apple online és kiskereskedelmi egységeiben, valamint a terjesztésre jogosult viszonteladóknál kapható, 69 dolláros áron.

Az új egér kompatibilis a legújabb, integrált Bluetooth-os Macekkel, és a hírek szerint, akár 9 méter távolságból is használható. A Mac OS X Tiger 10.4.6-os vagy ennél újabb verziót használóknak lehetőségük lesz különböző alkalmazásokra kiosztani az egér gombjait, így egyetlen kattintással elindulhat az Apple Safari böngészője, az iChat üzenetküldő program, a Spotlight, a Dashboard vagy az Exposé is; persze a lista ezzel távolról sem teljes.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A kettő és egy elemmel egyaránt működő eszközön helyet kapott egy ki/bekapcsoló gomb is, amellyel energiatakarékos üzemmódra válthat a felhasználó, ha éppen nem használja az egeret. Az Apple azzal dicsekszik, hogy a beépített lézeres követő rendszernek köszönhetően a Mighty Mouse majd hússzor pontosabb hagyományos társainál - írja az ABC News.

"Levágtuk a népszerű Mighty Mouse végéről a kábelt, nagyobb rugalmasságot adva vásárolóink kezébe Macezés közben. A bluetoothos asztali Macek az Apple vezetéknélküli billentyűzetével és az új Mighty Mouse-szal igazi kábelmentes összeállítást alkotnak, legyen szó munkahelyről vagy az otthonunkról" - méltatta cége termékét David Moody a Mac-ért felelős termékmarketing-csoport vezetője az Apple közleményében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wittao #24
    Hali!

    Tudtommal nem lehet úgy konfigolni, meg szerintem nagyon fárasztó lenne...állandóan tartani kellene a az ujjadat, mert ahogy hozzáérsz, klikkel...
  • dez #23
    Hm, bocs, most olvastam el a hozzászólásod második felét (azt hittem, már nem írsz többet a gombokról). Szóval nem elég az érintés, még be is kell nyomni az egész tetejét? Kár. (Egyszer próbáltam réginél, nem volt túl kényelmes.) Nem lehet átállítani, hogy azt már ne kelljen?
  • dez #22
    Szerintem kevered a régivel, ez már nem úgy működik, hanem érintésérzékeny a teteje, ahol mellesleg két "gomb" van így kialakítva. Lásd fenti kép.
  • dez #21
    Max. az oldalsó gombok kattognak, de azokat ritkábban használják.
  • quack #20
    Copperhead tényleg kurvajó, nekem az van, szép, könnyű, gyors, pontos, nem csúszik rajta a kezem, nem kell baszakodni dpi allitassal, van ra kulon ket gomb az egeren, sztem ez a legjobb (jobb es) balkezes eger...razer mantis control paddal istencsaszar

    on: nekem tetszik, de ennyiert kosz nem (tudom hogy a Copperhead dragabb nem igy ertettem)...
  • Wittao #19
    Nem kötelező megvenni...
    Aki eddig megvette, annak kell ilyen :)
    Nagyon tévedsz, kényelmes a fogása. Ki kell próbálni, ha bejön megveszed, ha nem, akkor meg nem veszed meg.

    Én eddig soha egy fillért nem költöttem egérre, mindig kaptam valahonnan, most erre kiadtam a pénzt, és nagyon megszerettem.
    (az már más kérdés, hogy a másik gépemhez automatikusan kaptam még egyet :D :D)
    W
  • Darth Sith #18
    kinek kell ilyen? Kb fele ennyiért vettem 1 éve a Logitech MX1000-rest. 10 gombos, lézeres. Minden állítható benne, programozható, nagyon kényelmes és fele ennyibe kerül. Mivel tud ez többet hogy 69 dollár? És még a fogása is elég kényelmetlen lehet, ahogy elnézem a kialakítását.
  • Wittao #17
    Ja, és még valami. FPS-hez én sem ajánlom!!!!!

    A jobb klikk és bal klikk elég cumi egyszerre, jogos volt valamelyik kolléga felvetése.
  • Wittao #16
    Öntsünk egy kicsit tiszta vizet a pohárba:
    - Win alatt is megy az egér, azonban a jobbra-balra scroll nem támogatott, csak a fel le (OSX alatt egyébként így egy görgővel lehet pl. átlósan scrollozni)
    - kattog...
    - itt nem az egér felső részén van a gomb, hanem az alján, így lényegileg az egész egértestet kell lenyomni egy kattanáshoz. Ugyan ezen az elven, u. ezen a kialakítással működnek a régi Apple egerek - Apple Pro Mouse- . Ez csak egyetlen gomb, bárhol le lehet nyomni az egeret.
    - az Apple Mighty Mouse már 2005-ben megjelent, de csak az USB-s változat, most csinálták meg a BT 2.0-sat. Ami még plussz benne az előzőhöz képest, hogy 1 ill. 2 elemmel is megy (bár ennek értelmét nem nagyon látom, de ők biztosan, talán azért, mert így könnyebb, viszont sűrűbb akksicsere...)
    - valójában nem látszik, de négy gombot lehet rajta aktiválni...
    Az ujjaink helyén nyomásérzékelők vannak...tehát ha bal gomb helyén tartod az ujjadat és kattintassz, akkor bal klikk, ha jobb gomb helyén tartod az ujjadat, akkor jobb klikk. (a kattintás mindig u. az, csak az ujjaid helye változik).
    A harmadik gomb, ha a kis "csiklót" :) a tetején lenyomod, és úgy kattintassz egyet.
    A negyedik pedig a két oldalsó szürke gomb egyszerre, egymás felé való megnyomása (nem tudom szebben megfogalmazni)
    - annyit tudni érdemes róla, hogy az Apple rajongók is eléggé megosztottak a terméket illetően.A probléma a görgő tisztításával van, tördelés, vágás és miegymás nélkül nem lehet szétberhelni. A legtöbben úgy tisztítják, hogy alkoholos ronggyal végigdörzsölik, majd sűrített levegővel kifújatják.
    - gáz még a cucc ára (bár egyik Apple egér sem volt soha olcsó), a vezetékes bruttó 14 körül van, a BT meg még többe fog kerülni valószínüleg
    Nekem 2 dereb van, az egyik lassan egy éves, a másik 3 hónapos. Eddig egyikkel sem volt semmi gondom, én nagyon szeretem. Viszont sok macest ismerek, aki kidobta a picsába...érdemes elmenni vásárlás előtt egy viszonteladóhoz és kipróbálni.
    (hjjaaa, még valami: a "szappantartó" formáról. Sokkal kevésbé terheli meg az ember csuklóját, mert ilyen laposra sikeredett, nincs visszafeszülve az emberke keze. Bár egy zselés egérpaddal ez a probléma bármilyen egér esetén orvosolható...)

    W
  • LaPalma #15
    van kattogás, azzal nincs gond. egyéb gondok vannak:
    - nem játékhoz lett kitalálva. egyszerre a két gombot (jobb és bal) nem tudsz lenyomni.
    - a görgő koszolódik, mint általában a mechanikák. és mivel ebben nagyon finom apró mechanika van, hamar beszarik a kosztól. takarítani csak robbantással lehet.

    nagy kár, mert jó design, jó ötlet, de mégis ez a lexarabb terméke az apple-nak