Specker Balázs

Szelíd motoros a Logitechtől

A PC-s perifériagyártó olyan egerekkel állt elő, melyekben beépített motor segíti a görgetést. A cég szerint az új technológia révén gyorsabban áttekinthetőek a nagyobb dokumentumok.

A kaliforniai hardvergyártó tájékoztatása szerint az asztali PC-khez szánt MX Revolution és a notebookokhoz készült VX Revolution kényelmes, hatékony egérkezelést biztosít. Az új egerekkel akár egyetlen kattintással is rákereshet a felhasználó a kijelölt kulcsszavakra és kifejezésekre, a zoomolás pedig egy második görgetővel lesz lehetséges. Azonban kétségkívül a legnagyobb változás a nehezebb, ultragyors görgető, amelyet a gyártó nemes egyszerűséggel "forradalminak" nevezett el.


Logitech MX Revolution Cordless Laser Mouse

"A szabadon görgethető kerék lehetőségével a Logitech olyan problémára tapintott rá, amely igencsak fájdalmas terület azoknak a felhasználóknak, akiknek eddig folyamatosan görgetniük kellett hosszú dokumentumaikat" - dicsérte az új egeret a Ashish Arora, a termék marketingjáért felelős osztály vezetője az TechNewsWorld oldalán. A beépített motor addig görgeti az aktuális dokumentumot, amíg a felhasználó hozzá nem ér - írja a ITP Technology.


Logitech VX Revolution Cordless Laser Mouse for Notebooks

A Logitech úgy véli, új értelmet adtak az egérgörgőknek. A vezetéknélküli lézeres eszközük azonban nem tartozik az olcsó kategóriába: az asztali 99 dollárért, míg a laptopos változat 79 dollárért lesz kapható. "Minden alkalmazás más és más jellegű navigációt kíván meg. Kifinomult technológiánknak köszönhetően a kerék kapcsolható lesz a szokványos, illetve a motoros használat között" - tette hozzá Arora. Egy - a cég által ismertetett - felmérés szerint egy átlagos munkanapon 8 métert görgetünk. A Revolution állítólag hét másodperc alatt 10 ezer soron lesz képes átgördülni, ugyanez a hagyományos egerekkel mintegy 500 tekerést jelentene.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • halgatyó #28
  Azt hittem, porszívó vagy autó

  manapság egyre jobban egymáshoz vannak dizájnolva ezek a cuccok... a villanyborotva pont olyan formájú lesz mint a busz, csak kisebb
 • N0S #27
  eddig azt hittem hogy a logitech szep egereket gyart, de most csalodtam bennuk :|
  keremszepen, hogy nez ez ki? :\
 • komonyi #26
  csakhogy ez a modszer nem mindenhol működik
 • accsakide #25
  Maradok én is a Razeremnél.Nem csicsás,egyszerű és mégis komoly.Ez sem csúnya,de amire én használom(játék),elönyösebb mint eme Logitech.
 • TomFace #24
  Nemtom, nekem nagyon tökéletes a mostani Razer egerem, és nem értem, hogy miért lenne probléma, vagy nehézkes mondjuk a diamondback egeremmel több oldalakat görgetni? Annyira biztos nem, hogy ezért vegyek új egeret...
 • Athlon64 #23
  Hát ennyi.
  Fekusz se ájult el ezektől.
  Na meg a Logitech-es muki is kijelentette, hogy ezek irodai használatra ajánlottak s nem játékra!
 • Athlon64 #22
  A fix.tv-n most mutatják be ezeket az egereket
 • mikloss #21
  Nekem is olyanom van és nagyon király, 1 éves és még semmi baja nem volt igaz minden héten megtisztítom :)
 • BiroAndras #20
  Pár napja vettem egy G5-öt, és sokkal jobabn tetszik, mint a korábbi MX1000, így ez nálam nem játszik. Bár nagyon vagányul néz ki.
 • dez #19
  De miért nem szeded ki te is azt a pöcköt, ami fékezi a görgőt?