Specker Balázs

Szelíd motoros a Logitechtől

A PC-s perifériagyártó olyan egerekkel állt elő, melyekben beépített motor segíti a görgetést. A cég szerint az új technológia révén gyorsabban áttekinthetőek a nagyobb dokumentumok.

A kaliforniai hardvergyártó tájékoztatása szerint az asztali PC-khez szánt MX Revolution és a notebookokhoz készült VX Revolution kényelmes, hatékony egérkezelést biztosít. Az új egerekkel akár egyetlen kattintással is rákereshet a felhasználó a kijelölt kulcsszavakra és kifejezésekre, a zoomolás pedig egy második görgetővel lesz lehetséges. Azonban kétségkívül a legnagyobb változás a nehezebb, ultragyors görgető, amelyet a gyártó nemes egyszerűséggel "forradalminak" nevezett el.


Logitech MX Revolution Cordless Laser Mouse

"A szabadon görgethető kerék lehetőségével a Logitech olyan problémára tapintott rá, amely igencsak fájdalmas terület azoknak a felhasználóknak, akiknek eddig folyamatosan görgetniük kellett hosszú dokumentumaikat" - dicsérte az új egeret a Ashish Arora, a termék marketingjáért felelős osztály vezetője az TechNewsWorld oldalán. A beépített motor addig görgeti az aktuális dokumentumot, amíg a felhasználó hozzá nem ér - írja a ITP Technology.


Logitech VX Revolution Cordless Laser Mouse for Notebooks

A Logitech úgy véli, új értelmet adtak az egérgörgőknek. A vezetéknélküli lézeres eszközük azonban nem tartozik az olcsó kategóriába: az asztali 99 dollárért, míg a laptopos változat 79 dollárért lesz kapható. "Minden alkalmazás más és más jellegű navigációt kíván meg. Kifinomult technológiánknak köszönhetően a kerék kapcsolható lesz a szokványos, illetve a motoros használat között" - tette hozzá Arora. Egy - a cég által ismertetett - felmérés szerint egy átlagos munkanapon 8 métert görgetünk. A Revolution állítólag hét másodperc alatt 10 ezer soron lesz képes átgördülni, ugyanez a hagyományos egerekkel mintegy 500 tekerést jelentene.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • halgatyó #28
    Azt hittem, porszívó vagy autó

    manapság egyre jobban egymáshoz vannak dizájnolva ezek a cuccok... a villanyborotva pont olyan formájú lesz mint a busz, csak kisebb
  • N0S #27
    eddig azt hittem hogy a logitech szep egereket gyart, de most csalodtam bennuk :|
    keremszepen, hogy nez ez ki? :\
  • komonyi #26
    csakhogy ez a modszer nem mindenhol működik
  • accsakide #25
    Maradok én is a Razeremnél.Nem csicsás,egyszerű és mégis komoly.Ez sem csúnya,de amire én használom(játék),elönyösebb mint eme Logitech.
  • TomFace #24
    Nemtom, nekem nagyon tökéletes a mostani Razer egerem, és nem értem, hogy miért lenne probléma, vagy nehézkes mondjuk a diamondback egeremmel több oldalakat görgetni? Annyira biztos nem, hogy ezért vegyek új egeret...
  • Athlon64 #23
    Hát ennyi.
    Fekusz se ájult el ezektől.
    Na meg a Logitech-es muki is kijelentette, hogy ezek irodai használatra ajánlottak s nem játékra!
  • Athlon64 #22
    A fix.tv-n most mutatják be ezeket az egereket
  • mikloss #21
    Nekem is olyanom van és nagyon király, 1 éves és még semmi baja nem volt igaz minden héten megtisztítom :)
  • BiroAndras #20
    Pár napja vettem egy G5-öt, és sokkal jobabn tetszik, mint a korábbi MX1000, így ez nálam nem játszik. Bár nagyon vagányul néz ki.
  • dez #19
    De miért nem szeded ki te is azt a pöcköt, ami fékezi a görgőt?