SG.hu

Lassan tényleg átvált a Twitter az X márkanévre

Elon Musk több, mint másfél évvel ezelőtt vásárolta fel a Twittert, és több, mint egy évvel ezelőtt változtatta át X.com-ra, de még csak most kezdődik a Twitter márkanév megszüntetése.

Az X.com több mint egy évvel a cégnévváltás után már nem irányít át a Twitter.com-ra, hanem mindez fordítva történik: a Twitter.com linkek mostantól az x.com domainre irányítanak át. "Minden alapvető rendszer mostantól az X.com-on van" - írta Musk egy mai X-posztban, melyen az általa 25 évvel ezelőtt alapított cég logója szerepel. Az X egy olyan üzenetet is megjelenít a felhasználóknak, amely így szól: "Tájékoztatjuk, hogy megváltoztatjuk az URL-címünket, de az adatvédelmi beállítások változatlanok maradnak". Musk 2022 októberében vásárolta meg a Twittert, és 2023 áprilisában alakította át az X Corp. céggé, de a közösségi hálózat még több mint egy évig a Twitter.com-ot használta elsődleges domainként. Az X.com linkek ez idő alatt a Twitter.com-ra irányultak át.

A Twitter maradványai a mai változás után is megmaradnak, például egy támogatási link még mindig a help.twitter.com oldalra vezet. Attól függően, hogy valaki melyik böngészőt használja, még mindig találkozhat olyan Twitter-linkekkel, amelyek nem irányítanak át az x.com-ra. Mindez a cég által is ismert tény, "a böngészőválasztástól és attól függően, hogy be vagy-e jelentkezve vagy sem, vegyes eredményeket láthatsz".


"A Twitter névnek akkor volt értelme, amikor még csak 140 karakteres üzenetek mentek oda-vissza - mint a madarak csiripelése -, de most már szinte bármit lehet posztolni, akár több órás videókat is" - írta Musk az újonnan átkeresztelt X-ről tavaly nyáron. "Az elkövetkező hónapokban hozzáadjuk az átfogó kommunikációt és a teljes pénzügyi világod lebonyolításának lehetőségét. A Twitter névnek ebben a kontextusban nincs értelme, ezért búcsút kell mondanunk a madárnak".

Az indoklástól függetlenül valószínűleg ez lesz minden idők legbénább átnevezése, hiszen a twitter szó márkaereje önmagában több milliárd dollárt ért. A szó köznevesült, és szinte általános ismertségnek örvendett, beleértve a platformot használókat és nem használókat egyaránt. Az újságokban a rajta megjelenő közléseket máig úgy közlik, hogy "közölte az X-en (korábban Twitter)", és ez valószínűleg még jóideig így marad.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • felemelő #2
    Lehetne fokozni... nevezze át XXX.com-ra.
  • Bruce_Willis #1
    Ismételten nem értek egyet a cikkíróval. Le van maradva mint általában.
    Egy éve még én is azt hittem a névváltás rossz döntés volt.
    Ma már pont az ellenkezőjét gondolom. Lehet hogy vásárolok is néhány X részvényt.