Gyurkity Péter

Idén piacra dobná okostelefonját az Acer

A harmadik legnagyobb PC-gyártó megerősítette, hogy még az év vége előtt piacra szeretnék dobni saját okostelefonjukat. Egyre jobban elmosódik a határ a telefonok és a netbook megoldások készítői között.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy az Acer ilyen fejlesztéssel készül, amely különösen a tajvani Eten Information Systems 2008-as felvásárlása után nem volt meglepő. Most azonban a cég telefonos részlegének első embere jelentette ki, hogy nem várják meg az év végét, minél gyorsabban szeretnék bemutatni saját okostelefonjukat, mégpedig az Android operációs rendszerre alapozva azt.



A vezető a Párizsban megrendezett Reuters Technology Summit alatt beszélt a tervről, amelyben egyébként 10 különböző modell szerepel - ezek közül mindössze egy épülne Windows operációs rendszerre. A cég nagy lehetőséget lát a szegmensben, többek között a Gartner előrejelzésére is építve, hiszen a piackutató vállalat korábban azt vetítette előre, hogy miközben a telefonos piac összességében véve csökkenni fog az idei év során, az okostelefonok 27 százalékkal növelhetik forgalmukat. Ez kitűnően jelzi, hogy az erős vásárlói igény igenis megvan az ilyen és hasonló készülékek iránt.

Érdekesség, hogy a netbook megoldások, valamint a mobiltelefonok gyártói egyre inkább egymás célterülete iránt érdeklődnek. Az Acer természetesen az első csoportba tartozik, ám elképzelésével nem áll egyedül, hiszen korábban az Asustek, a Hewlett-Packard, a Lenovo, valamint a Dell is jelezte, hogy szintén belépnének a számukra újnak számító piacra. A telefonjairól ismert Nokia ezzel egy időben pedig megpendítette, hogy saját laptopon dolgozik, ami még több elemzőt és felhasználót ért meglepetésként. Kérdés egyelőre, hogy milyen esélyekkel tudják majd bővíteni portfóliójukat a fenti cégek.

Az Acer a maga részéről 2012-2013 tájára 6-7 százalékos részesedést szeretne megkaparintani az okostelefonok szegmensében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #9
    Hát,ez ugyan a DX900-as (a képen meg 1 M900-as van,ah jól látom),de azért talán választ ad pár kérdésedre:)DX900 pre-order
  • Babgulyas #8
    Ja Androidos lesz , ezt benéztem. A többi mindenesetre még kérdés..
  • Babgulyas #7
    Ezekkel a "típúsú" "kiszivárogtaátsokkal" mindig az a gond, hogy semmi, vagy csak nagyon kevés KONKRÉT technikai részletet írnak le, pedig én , mint potenciális lehetséges vásárló, pont az ilyen "apró", "nüansznyi" részletekre volnék kíváncsi, mint pl.:

    - milyen felbontású a kijelzője?,
    - lesz-e táccsszkrín támogatás (esetleg multitáccs?)?
    - van-e benne WLAN?,
    - kezel-e egyszerre több GSM kártyát?,
    - tölthető-e (mini)USB-ről az aksija?,
    - cserélhető-e egyáltalán az aksija, vagy olyan mint az iPhone?,
    - Milyen az operációs rendszere?
    - milyen súlyú? stb.. stb.. stb..
    (a teljesség igénye nélkül)

    hiszen pontosan e paraméterek (na és persze az ár) alapján tudNÁM összehasonlítani a konkurens gyártók hasonló termékeivel.

    A kép alapján amúgy nekem egy kicsit , amolyan OQO-snak tűnik, lehet hogy ettől
    OQOSTelefon
  • Epikurosz #6
    Biztos megoldható. Te is leírod, hogy lecserélted a régit. A microSD kártyáról telepíteném, ha lehet. A billentyűzetkezelést meg lehet oldani külön driverrel. Régen volt pld. a keybhu.drv. Ma is van ilyen az oprencerekben.
  • tenkenorman #5
    És mégis hogy telepítenél fel rá egy másik op-rendszert? Macerás lenne, és különben meg nem csak ezekben "betonozzák" be az hanem minden más hasonló pda-ban, mobil-ban, stb. Nekem a w610i-men nem a gyári op-rendszer van, de csak Sony Ericsson-t lehet rárakni, abból is csak keveset, és mégkevesebbet érdemes. Minden telefon gyártója más más billentyűzetkiosztást használ, és ha felrakod rá a szoftvert el sem indul, ha pedig elindul, csomó gáz lesz vele mert nem arra a telefonra készült. A sz.gépes op-rendszerek viszont vinyón vannak, amit könnyebb írni/olvasni, és a legtöbb gépnek ugyan olyan a billentyűzete és csak kis különbség van a billentyűk számát tekintve amit még a tervezők tudtak követni, itt azonban lehetetlen.
  • PoisonBorz #4
    2012-2013 tájára 6-7 százalékos részesedést az okostelefonokból? Mikor az Apple-nek most sikerült 10 és az is csoda volt? Hahahahahahaha.
  • Epikurosz #3
    Nekem az nem tetszik ezekben, hogy bebetonozzák az oprendszert. Miért nem engedik, hogy a felhasználó döntse el, milyen oprendszert akar a mobiljára?
    A telefon tetszene, de felb..nak egy Androidot vagy Symbiant, amelyhez nem értek, és emiatt ugrik a vásár.

  • kvp #2
    Az asus megoldasai mar a piacon vannak. Windows mobile-os telefonhoz kepest egesz jok, pl. az asus fele telefonos menurendszer (3x4 ikonos kepernyok) kepes kivaltani a windows start menujet, amit joystick/jogdial/numerikus billentyuzet segitsegevel lehet iranyitani, tehat nem kell a touchscreen-t piszkalni.
  • Tetsuo #1
    Ez fos lesz szvsz