Gyurkity Péter

Okostelefont dob piacra az Acer

A tajvani gyártó jelezte, hogy február közepén Európában mutatja majd be legújabb fejlesztését, egy okostelefont, amelynek megjelenéséről már 2007 vége óta keringenek a hírek - a pontos részletekről még nem szólnak a hírek.

Az Acer a napokban meghívót küldött ki számos internetes magazinnak, amelyet egy képpel egészítettek ki - innen tudjuk, hogy február 16-án fontos bemutatóra készülnek, mégpedig Spanyolországban, hiszen ekkor rendezik majd meg Barcelona városában az idei GSMA Mobile World Congress elnevezésű találkozót.



A meghívóból egyelőre annyi derült csak ki, hogy a rendezvényen Gianfranco Lanci elnök-vezérigazgató tart majd beszédet a cég részéről, valószínűleg ő mutatja be az új készüléket is. A gyártónak ez lesz az első ilyen készüléke, jóllehet a debütálásra immár csaknem másfél éve gőzerővel készülnek. Az első pletykák ugyanis már 2007 végén felbukkantak, hiszen a cég akkor vásárolta fel az E-Ten vállalatot, amely korábban az okostelefonok tervezésére szakosodott - az ő tapasztalataikra és meglévő terveikre építve folytattódott a munka immár az Acer berkein belül.

Sajnos a gyártó eddig mélyen hallgatott a készülék részleteiről és pontos specifikációjáról, így ezzel kapcsolatban csak találgatások láttak napvilágot. Azt azonban már korábban megemlítették, hogy Windows-alapú megoldásra számíthatunk, így az operációs rendszer feladatait a Windows Mobile szoftver látja majd el. Egyes vélemények szerint előfordulhat, hogy a vadonatúj Windows Mobile 6.5 is bekerülhet a készülékbe - ennek első alfa változata éppen a napokban bukkant fel, a hivatalos rajtra pedig itt is az MWC alatt számíthatunk, hiszen a Microsoft jelezte, hogy addigra készülnek el az új változattal.

Kíváncsian várjuk, hogy a korábban a Glofish készülékeket tervező cég tapasztalataira építve milyen megoldások látnak majd napvilágot idén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Grusi #10
    Mi van? Kétkezes telefon az iPhone? Komolyan, kipróbáltad már? Még sms-t is egy kézzel, hüvelykujjal írok, és abszolút nem kényelmetlen, sőt.
  • Sanyix #9
    Csak nehogy terroristák kezébe kerüljön!
  • smv #8
    Te se próbáltál még ájfónt, max a boltban 5 percig:)
  • gosub #7
    Ne keverd a smartphone-t a PDA-val: "ps: A legtobb uj smartphone amugy is a pc...". Nekem van-volt ez is az is, és tök más a kettő!
  • Tetsuo #6
    nekem emberbaratibbnak hat, vagyis ergonomikusabb 1 iPhone a konkurenseknel, persze tudasban nagyon gyenge.. az teny.
  • Tetsuo #5
    nem vaganysag hanem praktikussag ;)
  • kvp #4
    "mar nem is vagany az akinek ilyen telefonja van."

    Szerintem az iphone kezelofelulete nem hasznalhato rendesen, legalabbis az olyan alapveto funkciok, mint a prediktiv kereses a cimjegyzekben vagy a vagolap, esetleg a rendes sms/ems/mms tamogatas valahogy kimaradtak belole. Az egykezes, tapintas alapu hasznalhatosagot nem is emlitve. A legtobb ember nem szereti a telefont az egyik tenyeren tartani, mikozben a kepernyot nezve a masik kezenek ket ujjaval tarcsaz.

    ps: A legtobb uj smartphone amugy is a pc gyartoktol fog jonni, mivel ezek tudasban elobb utob bele fognak logni a teljes erteku pc-ket jelento netbook szegmensbe. Egy x86 kompatibilis telefont csak azert nem hasznalhatunk desktop bongeszesre, mert nem eleg nagy a kijelzoje, amin ugyebar egy wifi-s video es billentyuzet csatlakozas (upnp szabvany) eleg konnyen tud segiteni. Igy egy eleg eros keszulek jo lehet telefon, laptop es desktop helyett is.
  • Kaadi #3
    ~mindegyik elég fullos~

    csak sajnos rondak, a boritas/osszeszereles elmarad a konkurencia szintjetol, keves a memoriajuk.

    ~iPhone-szerű kezelőfelület lehet az ésszerű irány~

    mindenki ezt csinalja. mar nem is vagany az akinek ilyen telefonja van.
  • chase #2
    Érdekes, hogy már 2007-ben felvásárolták az E-Ten-t és közben folyamatosan jelentek meg az új E-Ten Glofiish modellek, legalább nyolc-tízféle. Azokra az alapokra építve nem lesz nehéz nagyot alkotni, mert mindegyik elég fullos, GSM+PDA+WLAN+GPS. Ki vagyok váncsi az Acer dobására, hogy hová tudják még fokozni, gondolom egy iPhone-szerű kezelőfelület lehet az ésszerű irány.
  • REPS0L #1
    nah ez zsíros lesz :)