Gyurkity Péter

Nem lesz PlayStation 4?

Ilyen következtetéseket vonnak le egyes elemzők a Sony Computer Entertainment élén végrehajtott személycseréből, ám a többség óvatosabban fogalmaz. Eközben a Nintendo üdvöskéje Japánban is elrajtolt.

A vezetőcserével kapcsolatos véleményéről többek között a Nomura elemzője nyilatkozott a Financial Times gazdasági lapnak. Ebben elmondta, hogy a PlayStation konzolok atyjának tekintett Ken Kutaragi helyére kinevezett Kaz Hirai fontos szemléletbeli változást hoz magával a vállalaton belül. Hirai, aki eddig az amerikai részleget vezette, előtérbe helyezheti a szoftverfejlesztést, így a PlayStation 3 lehet az utolsó a sorban, amelyek a Sony mint hardvergyártó dob a piacra.



"Hirai kinevezése a hardverről szoftverre történő váltást jelentheti. Jelen pillanatban nem tudom elképzelni egy esetleges PlayStation 4 fejlesztését és megjelenését" - jelentette ki Yuta Sakurai, aláhúzva, hogy az új elnök alatt előtérbe kerülhet szoros kapcsolata Phil Harrisonnal, a Sony Worldwide Studios elnökével. Ez persze egy meglehetősen extrém vélemény, a többség jóval óvatosabb álláspontot képvisel a Sony jövőjével kapcsolatban, és tartózkodnak a következtetések levonásától, hiszen még éppen csak alig rajtolt el a sorozat harmadik tagja. Az óvatosságot azzal igyekeznek alátámasztani, hogy Kutaragi a jövőben is közelről követi majd a hardverfejlesztő részleg működését.

A Nintendo Wii eközben az Egyesült Államok után a szigetországban is elrajtolt, ahol a hideg idő ellenére méretes sorok alakultak ki az üzletek előtt. Az előzetes hírek szerint a cég 400 ezer példányt szállított le a debütálás napjáig, amit elegendőnek vélnek az első napokban jelentkező igények kielégítésére. A japán vásárlók szintén elsősorban a sokat reklámozott irányításra kíváncsiak, illetve erre alapozzák a jó szórakozással kapcsolatos reményeiket.

A Nintendo az év végéig 4 millió darabot szeretne eladni új zászlóshajójából, amihez minden bizonnyal a december 8-án induló európai eladások is nagyban hozzájárulnak majd. Az öreg kontinensen 249 euróért lesz kapható a konzol.

Nézd meg a Wii belsejét!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #151
    "Nem lesz kevés. Már sokszor mondtam, hogy a fizika csak kis részét veszi el a teljesítménynek egy csúcskártya esetén."

    Ejj, ne csak beszélj, hanem olvass is. Épp az alábbiakban számolgattam, mennyi is lehet az az annyi. Nem olyan kevés. Ha pl. ötöde, az is -10fps.

    "Nem lehet elvakult, mivel ő hozott a céghez is sok 6600-at, csak szép lassan kicserélődött mind X700-ra a sorozatos elhalálozások miatt."

    Nem véletlenül Inno3D volt (legendásan szar volt a 6600-as sorozata)? Vagy valami szuper noname? Nekem is 6600-as van, semmi gond vele, és másoktól sem hallottam ilyen elhalálozásokról.

    "Nálam is ez történt. És mint mondtam, én az X700-at éreztem egy hajszállal jobbnak."

    Viccelsz?

    "Mellesleg a 6600-nak volt egy idegesítő hibája: időnként nagyon belassult, és kellett egy taszkváltás, hogy magához térjen."

    Nem véletlenül túlmelegedett, és visszavette az órajelet??? (Jellegzetes hiba a gagyi hűtéssel szerelt, noname kacatoknál.) Ha nem emiatt volt, hát nem tudom, mitől, nem hallottak ilyenről másoktól, más okból.

    "Erről van szó. Ezért mondom, hogy a játékot úgy kell megdizájnolni, hogy a megcélzott minimum konfigon is elbírja a nem kikapcsolható fizikát. Ez ma ugyanígy működik a többi fícsörnél is."

    Hát ez az, hogy akkor az nem lehet az túl komoly fizika.

    "Ismétlem : A játék készítőinek kell belőni a grafikát és a fizikát, hogy jól fusson."

    Csakhogy az említett komolyabb igényű játékokat eleve nem a minimál konfigra lövik be... Ergo: az ilyenek még kevésbé lesznek használhatók kisebb kártyákon.

    "Vagy nem. Attól függ, hogy a rfejlesztők hogy tudják kihasználni a fizikát, és hogy a kiadók milyen ügyesen marketingelnek. Ma is van nem egy olyan játék, ami a nem csúcs grafikája ellenére nagyon népszerű. Pl. a GTA:SA eladási rekordokat döntögetett, miközben a grafikája alig jobb a GTA3-énál, ami már jópár éves. Cserébe viszont sokkal több jármű, és sokkal nagyobb pálya van benne, meg egy csomó más fícsör, amire azért jutott erőforrás, mert nem írtak újra mindent.
    Szóval a grafika nem minden."

    Na jó, biztos lesz ilyen is.
  • BiroAndras #150
    "Na de értsd már meg, hogy ha még fizikát is számoltat a kártyával, akkor 50fps sem lesz! Tehát nagyfelbontáson még egy 8800GTX is kevés lesz."

    Nem lesz kevés. Már sokszor mondtam, hogy a fizika csak kis részét veszi el a teljesítménynek egy csúcskártya esetén.

    "Aki inkább egy 1600XT-t ajánl, mint egy 6600GT-t, eléggé elvakult lehet. Inkább teszteket kellett volna nézned."

    Nem lehet elvakult, mivel ő hozott a céghez is sok 6600-at, csak szép lassan kicserélődött mind X700-ra a sorozatos elhalálozások miatt. Nálam is ez történt. És mint mondtam, én az X700-at éreztem egy hajszállal jobbnak. Mellesleg a 6600-nak volt egy idegesítő hibája: időnként nagyon belassult, és kellett egy taszkváltás, hogy magához térjen.

    "A robbanások nem lényegi dolgok. Ha vizonyt az egész játék "át van hatva" fizikával, azaz a szerves része a jétéknak, nem lehet kikapcsolni, mert az egész megváltozik."

    Erről van szó. Ezért mondom, hogy a játékot úgy kell megdizájnolni, hogy a megcélzott minimum konfigon is elbírja a nem kikapcsolható fizikát. Ez ma ugyanígy működik a többi fícsörnél is.

    "A közepes kártyák ma sem futtatnak valami fényesen pár komolyabb játékot. És pont az ilyen játékokba kerül fizika is leginkább."

    Ismétlem : A játék készítőinek kell belőni a grafikát és a fizikát, hogy jól fusson.

    "Hát, van egy olyan érzésem, hogy a legtöbben inkább kivárják majd, amíg megfizethető lesz egy olyan kártya, amin mindkettő jó lesz, mielőtt ilyen játékokkal játszanának."

    Vagy nem. Attól függ, hogy a rfejlesztők hogy tudják kihasználni a fizikát, és hogy a kiadók milyen ügyesen marketingelnek. Ma is van nem egy olyan játék, ami a nem csúcs grafikája ellenére nagyon népszerű. Pl. a GTA:SA eladási rekordokat döntögetett, miközben a grafikája alig jobb a GTA3-énál, ami már jópár éves. Cserébe viszont sokkal több jármű, és sokkal nagyobb pálya van benne, meg egy csomó más fícsör, amire azért jutott erőforrás, mert nem írtak újra mindent.
    Szóval a grafika nem minden.
  • Malbeth #149
    Szia Indigo!
    A Halo sem tetszhet mindenkinek...én például hasonlóan jártam a Japánok egyik nagy kedvencével a Silent Hill-el,hogy azon az ökörségen mit lehet élvezni azt fel nem foghatom...
    A Halo annak ellenére,hogy neked nem tetszett a világ egyik legjobb,legprofibb,és legnépszerűbb játéka!!Számomra gyakorlatilag megunhatatlan,már vagy 15-ször játszottam végig!
  • Sanyix #148
    Szerintem sincs semmi nagy szám a halo-ban, csak egy egyszerű fps a sok közűl. De x360-ra akkor is úgy tűnik sokkal jobb játékok lesznek, a ps3 meg nem éppen megy valami jól, főleg nem a rá megjelenő játékok. Ráadásul ugye az x360-ban nagy előny, hogy nem erőszakolnak rád egy drága meghajtót, amire a legtöbb embernek semmi szüksége (és mellékesen a másolást is megnehezíti, mert nemtudom feltűnt-e, de itt magyarországon nem mindenki áll olyan jól, hogy a gép mellé még a játékokat is megvegye eredetiben).
  • Indigo #147
    Halo... Kipróbáltam, kb 1 óra után meguntam, szeritem sz*r játék (de legalábbis semmi különös), épp ezért mindig csodálkozom mikor egyesek a Halo 2 (3)-al jönnek, mint CÍM. Muhahahahahaha.
    Az árakkal megint rosszul kalkulálsz, bár ha azt nézzük, ilyen hülye logikával kiváló menedzser lehetnél a májkrémszoftnál :) Csakhogy a Sony lesz*rja hogy a másik konzol csak feleannyiba kerül, ha az övé ennek ellenére jobban megy. És én is leszarom, mert mit kezdjek egy pucér konzollal, ha nincs rá túl sok nekem megfelelő játék.
  • Malbeth #146
    Szia Indigó!
    Ja! Megnézem a játékokat is,és az Xbox360-ra sokkal jobb játékok lesznek (pl. Halo 3. ami egymaga leveri az összes ps címet)
    A dolog úgy áll ,hogy a sony feldughatja magának azt a híres bluray meghajtót,mert senkinek sincs rá szüksége!
    Majd akkor fognak elkerekedni a szemeid,amikor 2008-nyarán hozzánk is elérkezik a ps3 (márha elérkezik egyálltalán...) 160.000ft-os áron...,az Xbox360 Prémium meg lesz 80.000ft.!
  • Indigo #145
    Egyébként meg ne az alap (vinyó-hddvd nélküli) box árát hasonlítgasd egy merevlemezes-bluray-es ps3 árához, mert ez így nem fair, másrészt meg saját magad is becsapod... De ez már legyen a te bajod
  • Indigo #144
    Vegyed csak a zikszbokszot mer' ócsó... Ne is érdekeljen milyen játékok vannak rája Csóringerek ne azt nézzék :)
  • dez #143
    Egy ps2-esem van, az is csak "véletlenü", nem is sokat foglalkozom vele, csak néha megnézek 1-2 új játékot.
    A ps3 nekem leginkább a Cell proci miatt érdekes, szívesen portolnám rá néhány hobby-programomat.
    Még a Wii is érdekel, az meg azért, mert állítólag olcsón lehet rá játékot is fejleszteni, és nem is olyan nagyok az elvárások (milliós költségvetésű szuperjátékok, mint a másik 2-n). Még 3D-snek sem kell lennie feltétlenül.
    De hogy lesz-e valamelyikből valami, még nem tudom.
  • Malbeth #142
    Szia dez!
    Miből vontam le...?? Hát az írásaid igencsak arról árulkodnak,hogy oda meg vissza vagy a sony-ért! Nekem egyébként még sohasem volt konzolom,de már nagyon unom a PC fejlesztgetést,és ezért gondolkozok azon,hogy jövőre majd veszek egy xbox-ot.És hogy miért xboxot?? Azért mert nekem az ár is számít,és biztos,hogy lényegesen olcsóbb lesz,mint a ps...,a nintendo meg egy már most idejétmúlt elavult ketyere! Nagymamáknak való!
    Neked van konzolod? És tervezed egy új beszerzését?