Specker Balázs

PlayStation 3 árspekulációk

A Sony európai részlegének alelnöke egy rádióinterjúban utalást tett a novemberben debütáló játékkonzol várható végfelhasználói árára. A cég egyelőre tagad, és félreértéssel magyarázza a hírt.

A Gamasutra játékhír-oldal értesülései szerint George Fornay, a Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) alelnöke azt az információt adta a Europe 1 rádióadónak, hogy a PlayStation 3 nagyjából 500-600 euro (körülbelül 125-150 ezer forint) környékén debütál majd a piacon. A Sony azóta azonban közölte a GamesIndustry.bizzel, hogy Fornay szavait félreértelmezték, és a megadott árak nem tükrözik a valóságot.

Nick Sharples, az SCEE kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a cég európai divíziójának vezetője mindössze a PS3 relatív értékét próbálta meghatározni, mint Blu-ray lejátszó. "Fornay úr csupán azt magyarázta, hogy bár a jelenleg kapható játékgépek ennél az összegnél jóval olcsóbbak, a Blu-ray és HD támogatással bíró PS3 konzol mégis megérné az árát" - nyilatkozta Sharples a GamesIndustry.biz oldalán.

"Egyszer sem sugallt vagy adott meg pontos árfekvést a PS3-mal kapcsolatban, és téved az a hírforrás, amelyik az ellenkezőjét állítja. Csupán összegezte, hogy a jóval 500 dollár (körülbelül 100 ezer forint) alatti, jelenleg kapható videójátékokhoz képest drága lenne a PS3, ám így is kimagasló értéket képviselne, elég a benne rejlő BD és HD támogatásra gondolni" - foglalta össze a kommunikációs igazgató.

Ha Sharples kiigazítása másra nem is, arra biztosan jó volt, hogy találgatásoknak engedjen utat, a mágikus 500 eurós árhatárral kapcsolatban. Amikor Sharples a "jelenlegi játékgépekről" beszélt, szinte biztos, hogy nem az Xbox 360-ra gondolt. Több mint valószínű, hogy a PSP és a PS2 konzolokra utalt, jelezve, hogy az új ár valahol a most futó modellek fölött (150-180 euro), de a Blu-ray eszközök alatt (600-800 dollár) helyezkedik majd el.

Igaz, ez az árintervallum még mindig elég széles, ám magában hordozza annak lehetőségét, hogy PS3 400 eurón startoljon majd, csakúgy mint tavaly az Xbox 360 prémium csomagja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #49
    Ciki az SG-nek:

    http://index.hu/tech/hardver/ps3bmt060508/

    Pedig azt hittem ebben a témában az SG nagyra tartja magát...

    ciki
  • Yv@n #48
    Kérdés, hogy ps3-on miként lesz a peccselés lehetősége. Mert amint PC-n kijön egy netkódot is érintő peccs, ha konzolon ugyanez nem valósítható meg, úgy bukik az egész közös játék téma.

    Amúgy meg amíg konzol alapfelszereltség nem lesz a PC-vel megegyező beviteli eszköz, addig nagyvalószínűség szerint nem eresztik össze a két játékos társadalmat, nehogy nagy gyalázás legyen belőle. Különbenis a konzolgyártók érdeke sokkalinkább a saját zárt hálózat, mintsem a "szabadon bárkinek bármit".
  • Sanyix #47
    Eleinte mpeg2 lesz, aztán később fognak átállni h.264-re.
  • FecaA #46
    A 360-as HD videózást el lehet felejteni ;P Mármint a HDDVD-set! NINCSEN RAJTA HDCP KOMPTAIBILIS optikai videókimenet, így nem is lehetséges... :P Vagy ha megcsinálják, akkor a HDDVD-ket 360-nal fogják másolni ^^
  • Caro #45
    H.264 a Blu-Ray tömörítése.
  • dez #44
    Hivatalos release minőséghez 1080p-ben mpeg4-ben is kevés a ~8,5GB.
  • Sanyix #43
    De fog lejátszani bármi hd-dvd és blu ray nélkül is, szóval ennyi. Tudod fejlett videotömörítés(mpeg4) rulz, már nem az mpeg2 korszakban élünk de sonyék még igen, merthogy egy jó ideig még mpeg2 tömörítéssel fognak megjelenni a blu ray-es filmek, lehet hogy hddvd-is, azt nemtom. Viszont lehet hogy ugyanakkora felbontásban de mpeg4-el ráfér egy film egy sima 2rétegű dvd-re is... Na meg ott a net is. És aztán csak egy lejátszóprogram kell. Nem a sony sz@rja a spanyolviaszt :)
  • Zenty #42
    Nem árt részleteseben olvasni nem nekem volt problémám...
  • BiroAndras #41
    "Gondolom a net felé ugyanazokkal az adatokkal kommunikál majd a PS3 mint a PC játék közben."

    Egyáltalán nem biztos. Attól függ, hogy hogy van megírva. Nálunk pl. ha nem bitre azonos minden fájl a két gépen, akkor hibás a multi. Ez többek közt azért van, mert egy halom azonosító fordításkor kap értéket.
  • roliika #40
    Nem értem a problémát. Gondolom a net felé ugyanazokkal az adatokkal kommunikál majd a PS3 mint a PC játék közben. Vagyis simán játtszhat PS-es PC-ssel. Ja és a szerverek álltalában nem Win esek.:-))