Gyurkity Péter

Alakulóban a PlayStation 3 online szolgáltatása

Egyre több jel mutat arra, hogy a novemberben debütáló konzol online szolgáltatása a Sony Online Entertainment jelenleg is elérhető Station Access ajánlatából alakul majd ki. A játékok mellett itt is megjelenik a kapcsolattartás, és a tartalmak letöltése.

A Reuters az E3 kiállításon elcsípett hírmorzsákból, illetve a SOE egyik vezetőjének kijelentése alapján következtet erre. A hír szerint a cég júliusban indítaná útjára a Station Launcher névre keresztelt kezdeményezést, amely immár nem kizárólag a PC-s MMO (többjátékos online) játékokhoz, hanem egyéb szolgáltatásokhoz is hozzáférést biztosítana. Ez lehet a Sony válasza a Microsoft által tegnap bejelentett Xbox Anywhere megoldására.

"Az ajánlat nem áll meg a hagyományos PC-knél" - jelentette ki a rendezvényen Nathan Pearce, a SOE kreatív igazgatója. A Sony Pictures Digital leányaként működő cég Station Access néven jelenleg is kínál hasonló szolgáltatást, de ez kizárólag az általuk készített (vagy felvásárolt) MMO játékokra vonatkozik és egyfajta közös előfizetésként nyújt hozzáférést számos kiadványhoz. A listában megtalálható az Everquest I-II, a Star Wars Galaxies, a Matrix Online, a Planetside és több más, kevésbé ismert játék. A jól értesültek szerint ezen szolgáltatás kiterjesztésével jönne létre az új változat, amely a Microsoft megoldásához hasonlóan összekötné a személyi és mobil számítógépeket a konzolok piacával.

A Station Launcher természetesen kommunikációs lehetőségekkel és kibővült tartalommal igyekezne eladni magát. Nagy valószínűséggel az Xbox Live-hoz hasonló funkciókra számíthatunk, vagyis azonnali üzenetküldő alkalmazásokra, közös játékra, versenyekre, aukciókra, stb. Mivel azonban a Sony eddig szinte semmilyen információt nem árult el a készülő szolgáltatásról, a legtöbb ilyen hír találgatásnak minősül, és várnunk kell a hivatalos közleményre. A cég ezt sem sieti el - kíváncsian várjuk, milyen ajánlattal igyekeznek majd lebirkózni a konkurenciát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!