SG.hu

VISA: érintés nélküli fizetési kártyák

A Visa Europe megerősítette, hogy az érintés nélküli fizetési kártyák első országos bevezetésére készül Európában. A szolgáltatás elsőként a jövő év végén Londonban kerül bevezetésre.

Az új kártya segítségével a vásárlóknak elegendő lesz mindössze felmutatni a kártyát és már ki is fizették kis értékű napi vásárlásaikat. Azon üzletekben, ahol a szolgáltatás elérhető, egyszerűen csak oda kell tartani a biztonságos érintés nélküli kártyát a kártyaolvasóhoz és ezzel már ki is fizettük a reggeli kávét és az újságot.

A újdonságnak számító szolgáltatása annak az Európa szerte bevezetésre kerülő technológiának a továbbfejlesztése, amely ötvözi chip és a PIN kód alkalmazását. A chiptechnológia segítségével az új fizetési mód gyorsabb, kényelmesebb és biztonságosabb, mint a készpénzes fizetés. Mivel a tranzakció ideje kevesebb mint egy másodperc, jelentősen lecsökken a várakozás a pénztárnál kialakult sorban, így a kereskedők és a vevők egyaránt időt takarítanak meg.

Sandra Alzetta, a Visa Europe fogyasztói piacának fejlesztéseiért felelős igazgatója a következőket mondta: "Mivel a készpénzes fizetések 75 százaléka 15 fontnál kisebb értékű, az érintés nélküli fizetés bevezetésének hatására bizonyára gyakrabban előkerülnek majd a kártyák a kisebb értékű tranzakciók esetében is. Az egy éven belül bevezetésre kerülő rendszer ráadásul azt az elképzelésünket is támogatja, hogy a 2012-es londoni olimpia már készpénzmentes legyen."

Az érintés nélküli fizetés különösen kedvező olyan kereskedelmi környezetben, ahol nagy a készpénz forgalom és előny a gyorsan működő pénztár, például gyorséttermek, kávézók, újságosok, bárok, parkolók és automaták estében.

Következő lépésként a Visa UK és tagbankjai szorosan együttműködnek majd a kereskedőkkel abban a folyamatban, melynek során felmérik, hogy mely üzletek vezetnék be az érintés nélküli rendszert. További részletek a bevezetési tervekkel kapcsolatban 2007 márciusában várhatóak. A Visa Europe 2007-ben több európai országban is tervezi az érintés nélküli szolgáltatás bevezetését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ssdb #1
    nem hülyeség... de mikor ér ez el ide hozzánk is :S