Gyurkity Péter

A Samsungot perlik a filmstúdiók

Több nagyobb amerikai filmstúdió vétkesnek tartja a dél-koreai gyártót DVD-lejátszóinak egyes hiányosságaiban - véleményük szerint a Samsung szándékosan segítette az illegális másolatok elterjedését.

A Korea Times a Bloomberg értesülésére hivatkozva számolt be az öt nagy filmstúdió közös lépéséről. Eszerint a 20th Century Fox, a Paramount Pictures, a Time Warner, a Walt Disney, és az Universal a jogi út mellett döntött - így vélik elérhetőnek a gyártó megbüntetését és a vélt károk legalább egy részének megtérülését. A Samsung egyelőre nem erősítette meg a per elindulását.


"Még nem ismerjük a beadvány pontos tartalmát, és nem tudjuk, mi a kezdeményezők célja ezzel. Még nem kaptuk ugyanis kézhez a dokumentumokat" - jelentette ki a cég szóvivője. Mint említette, a részleteket nem ismerik, de a gyártónál arra gyanakodnak, hogy az amerikai stúdióknak a DVD-HD841 jelzésű lejátszóval akadtak problémáik, amelyet még 2004 júniusa és októbere között forgalmaztak a tengerentúlon. Ebben az esetben pedig nem értik, miért kezdeményeznek pert, hiszen a gyártást már több, mint 15 hónappal ezelőtt leállították. A kérdéses anyagokat várhatóan a napokban kézhez kapják.

Tették azt amiatt, mert már akkorra világossá vált, hogy a lejátszó problémája révén megkerülhető a másolásvédelem, és arról érkeztek hírek, hogy ezt többen ki is használták. A jelek szerint azonban ez nem elégíti ki a stúdiókat, akik tehát a felhasználók és fájlcserélő hálózatok után már a gyártók ellen is alkalmazzák a támadás ezen formáját. A Samsung Electronics éppen ezért szeretné világosan látni a másik fél által kitűzött célt: kérdés, hogy a stúdiók milyen okból fordultak a bírósághoz, és mit szeretnének elérni ezzel a lépéssel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atyus #12
    Nem tudom miért kekeckednek, hisz tonnaszámra vannak free programok a neten, melyek lekapják valós időben a védelmet a dvd-kről !
  • MaSzKa #11
    hiányosságaiban - véleményük szerint a Samsung szándékosan segítette az illegális másolatok elterjedését.

    jól tette
  • Pepemix #10
    Alavaghatna maaa valaki ezeknek a buzi amerikaiaknak valaki...
  • totya4 #9
    Igazad van. Megint csak az van szvsz ami a Koreai esetnél volt az MS ellen és megjósoltam hogy csak a pénz az ok, itt is az van, hogy egy hatalmas cégből nagy pénzeket lehet kicsikarni, nagyságrenddel nagyobbat, mint akár ezer felhasználóból. Úgy néz ki ebből akarják fedezni a kiesett bevételt.
  • Razgon #8
    Én pártolnám, hogy a következő DVD nemzedék butális másolásvédelmet kapjon. Tutira belebuknának, és az azt követő már normális lenne...

    Egyébként tényleg el kellene taposni őket.
  • Macc #7
    Ezek a moskok lassan szembenallnak az egesz vilaggal, miert nem tapossa mar el oket valaki?
  • ttt ttt #6
    Ennek alapján bármelyik pc-s dvd drive gyártót be lehetne perelni.
    Ennek nagyon olyan szaga van, hogy ha nem mennek az emberek moziba, nem veszik meg eredetibe, akkor is behozzuk a lét, max máshogy.

    Ez tényleg szánalmas, remélem jól bebukják a pert.
  • citkar #5
    remélem h nem modnja azt,nesztek itt van kis pénz aztán maradjatok csöndben,hanem azt h,ti rendeltétek innen,ti engedtétek eladni,tudtátok mit vesztek,akkor engem hagyjatok békén

    csak nemtom lehet e olyan gond h vmi amerikai szabványnak nem felelt meg egy hiányzó dolog miatt,mert akkor visszamenőleg is nyerhetnek szerintem
  • Lame #4
    A Samsungal legalabb nem lesz olyan konnyu dolguk mint a felhasznalokkal. :)
  • gabranek #3
    ugyanmár, késsel nem lehet megsérteni a szerzöi jogokat...azzal csak gyilkolni lehet...az meg kit érdekel :)