Berta Sándor

Saját iTunes-hálózatot hoz létre a Samsung

Az elektronikai konszern és flash-memóriachip-gyártó vállalat dél-koreai és külföldi cégekkel közösen dolgozik az internetes zenebolt-hálózatán, amely a tervek szerint hamarosan megkezdi majd a működését.

Alig két hét telt csak el azóta, hogy az Apple visszautasította egy, a Samsunggal közösen létrehozandó flash-memória-gyártó cég létrehozását. A dél-koreai konszern úgy tűnik, megharagudhatott az Apple-re, ugyanis bejelentette, hogy - az iTunes mintájára - saját online zenebolt-hálózatot hoz létre. Choi-Ji-Sung, a Samsung digitális média részlegének vezetője szerint a vállalat hordozható zenei lejátszói jobbak az Apple termékeinél, csupán azért nem derült ez ki eddig, mert nincs hozzájuk egy olyan rendszer, mint az iTunes, ami kihasználná a képességeiket.

Abban a pillanatban, hogy ez az online zenebolt-hálózat megkezdi a működését, ki fog éleződni a piaci harc a Samsung és az Apple között. Kérdéses azonban, hogy mennyire lesz sikeres világszerte a Samsung rendszere, hiszen tény, hogy az iTunes Dél-Koreában nem túl népszerű, és az ország mint jövőbeni piac, a Samsung üdvösségéhez még édeskevés. Ezzel tisztában vannak a társaság szakemberei is, a céljuk tehát nem csak a helyi és az ázsiai, de a világpiac meghódítása is. Ehhez azonban lesz egy-két szava Steve Jobs cégének is.

Érdekesség, hogy korábban az Apple egy 3,8 milliárd dolláros üzlet keretében szeretett volna az iPod-készülékeihez szükséges NAND-chipeket vásárolni a Samsungtól, ám ez az üzlet végül kútba esett, mert az Apple meggondolta magát. A dél-koreai vállalat most visszavághat...

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pemga #1
    Hmm, és mi van a legnagyobb féllel, Kínával? (Az iTunes kína domain le van foglalva, de nem az Apple által.) Ehhez képest megállapodás született az egyik kínai vendorral hogy az új előretelepített Wineken lesz iTunes is alapból. De ők vajon hová csatlakoznak?