MTI

Árcsökkenés kell a szélessáv gyorsabb terjedéséhez

A szélessávú internet terjedésében akkor várható áttörés, ha a szolgáltatás havi hozzáférési díja 5-6 ezer forint körül lesz - mondta Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter Egerben.

A miniszter az IT 2005 Konferencián és Kiállításon kifejtette: ha a szélessáv tarifája az említett szintre mérséklődne, a keskeny sávú felhasználók mintegy 50 százaléka váltana gyorsabb internet elérésre. Kovács Kálmán az informatika, az infokommunikációs technológia versenyképességet növelő hatásáról közölte: az új technológia áll a hatékonyság növelésének középpontjában. Aláhúzta, az elmúlt években az Amerikai Egyesült Államok és Ázsia példáját elemezve kiderült, a siker alapja ennek a technológiának az alkalmazása volt, s ez minden bizonnyal így lesz a jövőben is.

Kovács Kálmán Magyarország ver­seny­ké­pes­ségének növelése kapcsán elmondta, hogy ehhez egyebek mellett például olcsóbb internetes tarifák, mindenki számára elérhető kor­szerű hálózat, versenyképes, digitális tudás és a jelenleginél hatékonyabb fogyasztóvédelem kell. A miniszter az elmúlt évek eredményeiről elmondta, hogy 2002 óta jelentős mértékben, nominális áron több mint 40 százalékkal csökkentek a távközlési, illetve a széles sávú internet elérési tarifák. Megkezdődött az országos internet hálózat, a Közháló kiépítése, s az eMagyarország pontok létrehozása. Közlése szerint jelenleg 2200 eMagyarország pont működik, s további 500 esetében folyamatban van az internetes kapcsolat kiépítése.

A miniszter az idei és a jövő év feladatait elemezve elmondta: céljuk az, hogy két év múlva minden második magyar állampolgár internethasználó legyen, a közháló elérjen minden települést, megvalósuljon az elektronikus ügyintézés, s még az idén elinduljon a harmadik generációs mobilszolgáltatás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #38
    Gondolom erősen korlátolt..
  • dez #37
    Viccelsz? Eltévesztetted a szmájlit.
  • dez #36
    EmberEKtől... (hint: bittorrent - akár többszáz helyről is jöhet az adat egyszerre, de már pártíz is bőven elég a full sávszélterheléshez.)
  • Fityfirity #35
    Mi a baja az embereknek a UPC Lightal?
  • BenceYCE #34
    összefogtam a szomszéddal így "csak" fele annyi a cselló... így egy kicsit elfogadhatóbb az ár. Mondjuk, ha 5-7 ezerért kapnék 128 v 256 k korlátlant én már azzal is beérném, mert szólóban a UPC Light nem a legfrankóbb...
  • gz8 #33
    Egyetemi hallgató létedre szépen és szabatosan tudod magad kifejezni. Gratula.
  • SoDI--- #32
    francnak kell nekünk már mindenre olyan rohadtul árérzékenynek lennünk... :(

    ez olyan cigány dolog már!
  • Fityfirity #31
    Ha minden jól megy (ami nem szokott megtörténni), akkor is még két év.
    Eddig vajon mit csináltak? (Persze elemezték az ázsiai meg amerikai példát és utána rájöttek arra amit már mindenki tudott.)
    Valóban. Jönnek a választások.
  • DOT #30
    Ez a s.fej már korábban is bizonyította alkalmatlanságát... Szerintem azoknak van igazuk, akik szimpla kampányfogásnak gondolják ezt a sódert..
  • fapapi #29
    A sima dial-up os netet mar reg ingyenesnek kellene lenie es ha ekkorat nott az adsl elofizetők szama akor talan olcsobb is lehetne bar en szemely szerint alig varom hogy lejarjon az adsl elofizetesem mert egyre szarabb ahogy szamlaznak 2 havonta kijon egy előfizetési osszegemnel 2-3x magasabb összeg majd nem fizetem be es kikapcsoljak a szolgaltatast es ezert meg fizessek is?
    512 es vonalat meg kabelnetben TERMESZETESEN NEM CHELLO megkapom 4500 ert akor meg mit kaparjak en egy adsl ert ?