Berta Sándor

Nagy ütemben fejlesztik a német szélessávú internethálózatot

A különböző szélessávú internethálózatok kiépítése egyre nagyobb üzlet. A T-Com bejelentette, hogy saját adatai szerint csak az idei esztendő harmadik negyedévében 458 000 új DSL-hozzáférést kapcsolt be a meglévő rendszerbe.

Európa egyik vezető államában, Németországban már felismerték a szolgáltatók, hogy óriási üzlet a nagy sávszélességű internethálózatok bővítése. Így nem csodálkozhatunk azon, hogy a Telekom testvércége, a T-Com óriási ütemben kezdte fejleszteni a német ADSL- és más szélessávú hálózatokat. A német konszern eddig 5,2 millió szélessávú internet-hozzáférést épített ki Németországban, ami a tavalyi évhez képest 40,1 százalékos növekedést jelent a nagy sávszélességű internet-elérések tekintetében.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a T-Com - amely a több, mint 90 száza­lékos piaci része­se­dé­sé­nek köszön­he­tően szinte mono­pol­hely­­zet­ben van ezen a területen - nap­jainkban a hozzá­fé­ré­se­ket már nem ma­ga köti be, ha­nem vi­szontela­dókon ke­resz­tül érté­ke­síti a széles­sávú elé­ré­se­ket. Válto­zás a korábbi álla­po­tok­hoz képest, hogy a partner­cégek már nem csupán saját tarifákkal összekötve ér­té­ke­sít­hetik a DSL-eléréseket, hanem idén nyár óta már az internet-hozzáférések úgynevezett újraeladására is módjuk van. Ilyen módon a T-Com 2004 harmadik negyed­évében összesen 85 000 DSL-elérést értékesített.

A Telekom egyébként elég ambíciózus célt tűzött ki maga elé, nevezetesen azt, hogy 2007-ig Németországban már tízmillió DSL-hozzáférés legyen. Jelenleg a T-Com-on és az Arcoron kívül más kisebb cégek is kínálnak szélessávú interneteléréseket több városban is, így például Hamburgban, Berlinben és Kölnben.

Szerencsére az elmúlt hónapokban már hazánkban is jelentősen felgyorsult az ADSL-hálózat kiépítése, nemrég pedig a MATÁV jelentette be, hogy a szolgáltatási területén lévő összes internetszolgáltatónál megemeli az ADSL-kapcsolat sávszélességét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Mice #8
  kész vagyok :DDDDDDDDmegadinka:DD
  anyám:)
 • [HUN]PAStheLoD #7
  ja és a lénye , hogy a Dójcse telekom kifuserált szarjait használja a matáv ... így fejlesztenek sokat olcsóé' ..
 • [HUN]PAStheLoD #6
  akkor triplás névszavazás lesz .. tényleg , Mádl papa titokban nem CSézik ? ^.^ tarthatna népszavazást , hogy az INFORMÁCIJÓS társadalom előrehaladása érdekében ... megabitet mindenkinek jeligére ... vagy valami ilyesmi :D
 • TeszteloPontHu #5
  Mindig elfelejtitek, hogy a németeknél ez csak az ADSL vonal ára, az internetelérésért pluszban kell fizetni, rendre: 30, 40 és 50 eurót (a sebességtől függ), azaz a 1 mbites 17+30=47 euro (12200 Ft). Ezt itthon 8900 Ft-ért megkapod. Akkor hol is olcsóbb a net?
  (Persze a keresetek arányában ott jóval olcsóbb.)
 • HUmanEmber41st #4
  Ezeket a cikkeket azért írják, hogy idegesíccsenek????????
  Majd jól kivonulok a zuccára oszt' mingyá tartok egy kis népszavazást a zinternet árakró' meg a sávszlérűl
 • hopp #3
  t-comnál 1024/128kbit 16.99euro, 2048/192kbit 19.99euro, 3072/256kbit 24.99euro..........
  tehát kb 6ezer forintért van a 3mbit. nálunk meg a jófej emelés után is ennek a duplájába fog kerülni a 1.5mbit... :) ergo nálunk 4-szer drágább, a fizetés meg vagy a tizede az ottaniaknak.. de az ostoba magyar paraszt így is megveszi, szóval miért csökkentenék az árat a szolgáltatók?
 • gz8 #2
  Szerintem a legtöbb előfizető 384/64-en nyomja.
 • Fboy #1
  Náluk milyen gyors egy átlagos dsl?