Berta Sándor

A brit internetezők felének már szélessávú elérése van

A Nielsen//NetRatings piackutató intézet közzétette a legfrissebb felmérését a brit internet-hozzáférések aktuális állapotáról, mely szerint Nagy-Britanniában az internet kapcsolatok fele már nagy sávszélességű.

Nem csak ezzel az adattal büszkélkedhetnek a britek, hanem azzal is, hogy az elmúlt egy esztendőben megduplázódott a szélessávú internet-hozzáféréssel rendelkező állampolgárok száma. Így jelenleg az egy évvel ezelőtti 5,3 millió helyett már 11,5 millió brit mondhatja el magáról, hogy nagy sávszélességgel tud szörfözni a világhálón. Jelenleg összesen 23 millió brit rendelkezik valamilyen internet-kapcsolattal.


A felmérés szerint annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy szélessávú internet-elérés van egy adott lakásban, minél többen laknak ott. A nagy, akár öt- vagy hattagú családokban vagy lakóközösségekben előbb van nagy sávszélességű internet, mint az egyedül vagy az élettársi viszonyban élőknél. Az utóbbiaknál a hagyományos, modemes hozzáférések vannak túlsúlyban.

A szélessávon netező britek közel kétszer annyi időt tartózkodnak az interneten, mint a modemes társaik.Míg előbbiek havonta átlagosan összesen 32 órát szörföznek a világhálón és ez idő alatt összesen 1444 internetes oldalt néznek meg, ezzel szemben egy hagyományos, modemes kapcsolattal rendelkező brit család csupán a harmadát, negyedét tölti az interneten és csak pár száz weboldalt tekint meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)