Berta Sándor

Bemutatta okoskabin-koncepcióját a Yanfeng

A világ egyik vezető autóipari beszállítója egy koncepciójárművel jelentkezett.

A Yanfeng által bemutatott Experience-in-Motion 2020 (XiM20) először volt látható Európában és prezentálta, hogy miként lehet jól ötvözni a különböző funkciókat és hogyan alakíthatók ki új interakciós formák. A vállalat belső tér koncepciója egy átfogó felmérés eredménye. Tim Shih, a Yanfeng Technology dizájnért és felhasználói tapasztalatokért felelős alelnöke elmondta, hogy amikor a XiM koncepció-gépkocsi következő generációjának fejlesztését elkezdték, tudták, hogy fontos az emberek visszajelzéseinek kiértékelése.

A kutatásaik alapján megállapították, hogy milyen dolgok vannak hatással a fogyasztók életminőségére és melyik megoldások eredményeznek felejthetetlen tapasztalatokat. A XiM20 a fejlett technológiákat és termékinnovációkat intuitív dizájnnal egészíti ki, ezáltal a jövőbeli autonóm autók használói maximális rugalmassággal és kényelemmel találkozhatnak majd.


A XiM20 keretében a társaság úgy integrálta a különböző technológiákat, hogy az utasoknak nem kell a funkciók áradatával számolniuk. A kijelzőket és a navigációs rendszereket feltűnésmentesen illesztették be a felületekbe. Az utasok eldönthetik, hogy az őket körülvevő innovációkkal akarnak-e foglalkozni vagy sem.

A koncepció érdekessége, hogy a belső tér két részből áll. Az egyik a világos előoldal, ahol a 180 fokos látószöget biztosító ívelt szélvédő található, s van egy elkülönített hátsó terület is, amelynek a kezelőelemeit egy külön panelen helyezték el, illetve egy okostelefonos alkalmazáson keresztül is elérhetők. A panelről szabályozhatók a hőmérséklet, az akusztika, az UV-felületi dezinfekció és a navigációs rendszerek. A Noveto Smart Audio rendszer pedig szenzorok és szoftver segítségével mindig követi az utasok aktuális helyzetét, hogy a lehető legjobb minőségű és individuális hangzást biztosítsa a számukra. A hátsó területen további képernyők vannak, amelyeken leolvashatók az üzenetek, a navigációs információk és számos tartalomtípus jeleníthető meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ackro #8
    Kíváncsi lennék hogy milyen vásárlói igény az, hogy úgy nézzen ki mint egy...nem is tudom mi. Mint ez a fos. A koncepcióautók pont olyanok mint a divatbemutatókon felsorakoztatott hülye ruhák: életképtelenek. Minek költenek ilyenek legyártására? Pofon!
  • Bruce_Willis #7
    Ez csak egy kabin, mint írták.
    Úgy látom nélkülöz minden biztonsági elemet. Ez egy koporsó.
  • globint #6
    Ezek szerint ez a "járgány" vagy légpárnás, vagy antigravitációs.
    Ja, nincsen légpárnaszoknyája, tehát antigravitációs.
  • ostoros #5
    Ilyen ronda vasalót még életemben nem láttam....
  • noland #4
    Amerika végtelen sztrádáin bolyongva. Lesznek, akik az életük nagyrészét ebben töltik majd el, igy. Szép új világ. :D
  • NEXUS6 #3
    Ezmiez?
    Hol fog közlekedni? Csak mert láthatólag pl a fekvőrendört nem neki találták ki. ;)
    Esik a jó kis jégeső, akkor meg szétcsapja az utasokat?

    Az ilyenekért én összegyűjteném a dizájnereket egy szigetre ahol csak az ő általuk tervezett termékeket lehetne használniuk.
    XD
  • tom_pika #2
    Ez csak egy rajz, fantáziálni bárki tud.
  • barret #1
    Eljött a világvége!