Berta Sándor

Elkészült az autonóm vezetés első fehér könyve

A vezető autóipari cégek először jelentették meg az automatizált közlekedés biztonságos rendszereinek megteremtéséhez szükséges keretfeltételeket.

A Safety First for Automated Driving (SaFAD) című fehér könyv annak az elvnek a fontosságát hangsúlyozza, hogy már a robotautók tervezésekor foglalkozni kell a biztonság kérdésével. A kötet nem csupán a fejlesztési, hanem a tesztelési és a tanúsítási keretfeltételeket is tartalmazza. A SaFAD kidolgozásában részt vettek az Aptiv, az Audi, a Baidu, a BMW, a Continental, a Daimler, a Fiat Chrysler Automobiles, a HERE, az Infineon, az Intel és a Volkswagen szakemberei. A cél az volt, hogy új, átfogó szabványt dolgozzanak ki az automatizált vezetéshez.

A SaFAD ötvözi az ágazat kulcsfontosságú szereplőinek a szakértelmét, s a gyártók, a beszállítók és a technológiai szektor vállalatai összesíthetik az automatizált járművek rendszereinek biztonsági módszereit. Miután az elmúlt években rendkívüli mértékben nőtt az autonóm közlekedés iránti és a forgalom optimalizálására való igény, ezért egyre több vállalat jelenik meg a területen és egyre több a fejlesztés. Ezért is fontos az erőfeszítések összehangolása, illetve a szabványok kidolgozásában való együttműködés. A SaFAD keretében kooperáló társaságok a következő hónapban mutatják be az első eredményeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #1
    kb 5 évet késett valami ilyesmi. Az Űber már rég kint kergeti az áldozatokat az utcán a saját kocsijával.