9010

• qwertrt
    Úgy érzem lemaradtam valamiről: ki is az a McGrady?
  • zakika
    nem tudom mikor volt ez - februar, marcius?
  • B0B0
    Tehát akkor mennyi ideje? :)
  • 0ppika
    :D
  • zakika
    amiota elkultem neki a studio diskografiat
  • B0B0
    A mai különleges kérdés: :))

Mióta Queen-rajongó McGrady? (Rajta emberek tippeljetek!)
  • B0B0
    Jól tudod! :) Termelt a srác! :)
  • 0ppika
    "Sok", ha jól tudom 5.
  • zakika
    Kurt tenyleg egy gyoker (nekem volt egy osztalytarsam, akinek ha lefeorditom a nevet magyarra azt jelenti gyoker)
    kolleganom panaszkodott hogy legjobb baratnoje lanya (13) elete nagy celja ugy elni mint Kurt es ugy is meghalni. Gond csak az, hogy messze meg a 18 vagy 20, hogy valamit megertsen az eletbol.

ez a kulombseg a Queen es a Nirvana zeneje kozt - Queen meg a szomorusagot is ugy adta elo, hogy az embert elvezte halgatni amig a Nirvanabol sugarzik a tehetetlenseg, levertseg...
  • B0B0
    Ez a Kurt Cobain egy gyökér volt tényleg!

Te meg ne érezd magad bűnösnek! Semmit nem csináltál, Oppi szerintem csak félreértette. Ugye Oppi? :)<---ez nem gúnyos mosoly, hanem szeretetteljes
  • qwertrt
    Hát, tényleg nem szántam gúnyosnak, ne értsétek félre. Nem akarom magyarázni a bizonyítványomat, de ez inkább amolyan benfenntes mosoly volt, amolyan szeretet teljes :-) mint ez
    Sztem minden további nélkül tudomásul lehet venni, és el lehet fogadni, abszolut nem zavar...

Ek Freddie Kurt Cobain búcsúlevelében szerepelt, imígyen:
    "Például amikor a színpadon vagyunk, a fények kialszanak és elkezdődik a tömeg mániákus örvénylése, ez nem hat már úgy rám, ahogy Freddie Mercury-ra hatott, aki szeretni tűnt és elmerülni a tömeg szeretetében és csodálatában, amit én abszolút csodálok és irigylek."

Mikor Courtney Love a nyílvánosság előtt felolvasta a levelet, kommentálta is azt:
    "Mikor azt a részt olvasta, ahol Kurt Freddie Mercuryt említi, így kiáltott: - Kurt, baszd meg, és akkor mi van? Akkor ne légy rocksztár, te seggfej!"
  • B0B0
    Hány gyereke van John Deaconnek?
  • 0ppika
    Nem erről van szó, bár én jobb szeretem nem tudomásul venni.
    Csak a kérdésed gúnyos volt, főleg a mosollyal a végén ...
  • vasmacs
    Egyet értek.
  • qwertrt
    Ezt nem értem miért mondod... azt hittem, legalább mi, Queen rajongók vagyunk annyira felvilágosultak, hogy nem tabutéma Freddie homoszexualitása...
  • B0B0
    Közben a nyomdokaidba léptem amint látod! :/
  • 0ppika
    ezzel én nem viccelődnék :(
  • B0B0
    Férfi volt
  • qwertrt
    Vajon férfi, vagy női biciklista volt? :-)

És a 3. kérdésre tudod a választ? Ne csalj!
  • B0B0
    A lakása alatt húzott el a Tour, de magát az ihletet az biciklissel eltöltött éjszaka generálta :)
  • qwertrt
    1.: nos, én úgy tudtam, hogy Montroux-i lakásának ablaka alatt húzott el a Tour, de a lényeg, hogy a bringásversenyhez van köze, uh. helyes.

3.: ez is helyes.

A 2. kérdés még megválaszolatlan, mennyi ideig kell várni?
  • B0B0
    Akkor holnap folytatom :)
  • B0B0
    1.:egy egyéjszakás kaladja a Tour De France éppen Montrouxban kiesett versenyzőjével

2.:nem tom

3.: Robert DeNiro
  • qwertrt
    Most hagy tegyek már én fel kérdést:

Mi ihlette Freddie-t a Bicycle Race megírására?

Ki volt az az öngyilkos énekes, aki búcsúlevelében említést tett Mercury-ról?

Mely híres Hollywoodi színész volt a We Will Rock You musical producere?

Remélem nem orrolsz meg, B0B0...
    Ja, és a szokásos, kéretik segítség nélkül megoldani!
  • McGrady
    denemá!
    én pl. még ha nem is válaszolok rá (mivel nemtom a választ) eléggé érdekel mi a megoldás :)
  • B0B0
    Kissé bajban vagyok a bannerrel. Túl nagyra sikeredne, úgy kb. 12 mega. Asszem azt nem lenne túl jó ötlet betenni :(
  • B0B0
    A News Of The World album:

Az 1977-es album nagy váltást készített elő a Queen életében. Tulajdonképpen lezárult vele egy korszak. Az utolsó album amely a Queen legelső, karizmatikus rockzenéjét minden csínyjával teljes mértékben felhasználta. Bár Mercury "csak" 3 dalt írt az albumra, az egyik talán a legjobb lett. Az együttest 1977-ben szokásos turnéi lezárta után vonult a stúdióba, Freddie-n kívül mindhárman nagy hévvel vetették bele magukat a munkába. Freddie ekkortájt élte kicsapongó életének csúcspontját, talán ennek tudható be a kisebbfajta "lustaság". Az albummal nem titkoltan leginkább a számura még szűz USÁ-t szerették volna meghódítani végre, ami részben sikerült is. A dalok ugyanolyan színpompásak amilyenek eddig voltak, mégis a kritikusok nagyon lehúzták a művet, sőt 4. helye miatt már-már a feloszlást kezdték emlegetni. Ez természetesen csak pletyka volt, nem mellesleg jó reklám a bandának. Érdekesség, hogy a klasszikus Queen-címer itt jelenik meg utoljára az albumon.
    A nyitódal a We Will Rock You már előretekintés a jövő Queen-jére. Amellett, hogy hatalmas sláger lett (Number 2.), nem elhanyagolható, hogy jelentősen dominálnak benne a fekete-zenei elemek. Egyszerű, kemény ritmus (Taylor nem halt bele a "bonyolult" kompozícióba), feszes ének, fémes gitár a finisre.
    A We Will Rock You mindenkori "párja" Brian May bevallottan kedvenc száma, a Freddie által írt We Are The Champions, ami mind az albumon, mind a kislemezen, mind a válogatásalbumon a We Will Rock Yout követi. Ez a koncerteken is igaz volt, kivétel a '86-os turné. A sportpályák vitathatatlanul legismertebb és legtöbbet játszott lakója, az egyik legismertebb Queen-szerzemény. Mercury énekteljesítménye hihetetlenül profi benne.
    A Sheer Heart Attack címében visszautal a harmadik albumra, ám az első igazán pop-hangzású Queen szerzemény, gyors ritmussal.
    Az All Dead, All Dead az ügyeletes líra ezen az albumon, talán találóan az elmúlásról szóló témája az aktuális Queen-korszak végére utal.
    A Spread Your Wings, sokak szerint, John legjobb műve és a szavazásokon is rendre a 20 legnépszerűbb Queen dal között szerepel, mégis bukás lett, aminek legkézenfekvőbb magyarázata, hogy kislemez formájában csak az USÁ-ban adták ki. Az akkor egyre inkább teret nyerő új hullámnak szólhatott volna, mert a kitörés, a szárnybontogatás szószólója.
    A Fight From The Inside Taylor szokásos magánszáma. Ő énekel rajta. Tipikus Taylor strófákkal és hatásokkal, egy redkívül kemény dal a belső küzdelemről.
    A Get Down Make Love Mercury második dala az albumon, egy szeretkezés sajátos előadása.
    A Sleeping On The Sidewalk egy remek blues Briantól. Remekül énekli és játsza el a hirtelen lett sztár történetét, tulajdonképpen saját történetüket kissé burkolva.
    A Who Needs You igazi tengerparti hangulatot teremtő dal, John igazolja vele, hogy ő is képes változatos dalokat írni. A legkülönbözőbb hangszerek szólalnak meg benne, de nem vendégzenészek kezében!
    Az It's Late szintén az "USÁ-ba készült" a Spread Your Wings mellett. Gyaníthatóan ezt szánták az album legsikeresebb dalának. Minden okuk meg volt rá. Egy 3 felvonásos műről van szó, Brian-re jellemző árnyalt, komoly intellektualitásával. Talán túl komolyra sikeredett az akkoriban már egyre inkább leegyszerűsödő amerikai társadalomnak.
    A My Melancholy Blues ismét a századelőt idézi, bár nyugodtan felszólalhatna bármelyik mai bárban is. Mercury harmadik szerzeménye valószinüsíthetően személyes élményekre alapul, egy másnapos buli-vég egy bárban, amit a zene és a hangvétel is remekül visszaad.
  • sz4bolcs
    Nekem sem a BohR a top.
    Killer Queent is jobban szeretem :-)
    Sail away sweet sistert ki nem hallotta még?
  • B0B0
    Úgy gondolom abbahagyom a kérdések feltevését. Szerintem több embert nem fog vonzani! Viszont ma jön a News Of The World!!
  • B0B0
    Jól emlékszel! :)
  • B0B0
    Ez különböző könyvekből lett összeollózva
  • qwertrt
    Néztem ma a Freddie Mercury Tribute koncertet. Amellett, hogy jó előadás volt, remek zenészekkel, azért szomorú is volt.
    A végén, mikor elhalkult a We Are The Champions, a zenészek levonultak a színpadról, akkor megjelent a kivetítőn Freddie, a '86-os felvételen, amint a Wembley stadionban palástban és koronával pózol a koncert végén. Komolyan mondom, elszorult a torkom...
  • 0ppika
    Már olvastam régebben, nagyon szomorú
  • qwertrt
    Ezt olvassátok el
  • McGrady
    jólesz
  • 0ppika
    Mentsd le a gépre és úgy nézdd, úgy meg elég gyors :)
  • zakika
    valahogy lassu
  • B0B0
    Egy kis előzetes itten
  • 0ppika
    ha jobb akkor nem
  • qwertrt
    Ha jól emléxem number 4. Ami azért nem is rossz eredmény, ha hozzávesszük a News Of The World 4. helyét. Remélem nem írkálok hülyeséget, asszem pontosak a számok. Viszont ha azt nézzük, hogy a kevés angliai No. 1 slágereik közül az egyik (Under Pressure) itt szerepel, akkor más a helyzet...