9010

• B0B0
    Csatlakozom! :)
  • iroszob
    Nagyon úgy tűnik, hogy már nem olyan távoli a 75-ös Hammersmith karácsonyi koncert DVD-n való megjelenése. Mondjuk Brian elmondása szerint nekik sincs meg több, csak az az editált változat, ami annak idején a tv-ben is látható volt, és szinte mindenkinek megvan nagyon jó minőségben. De akkor is, végre már, hogy a 70-es évek felé fordulnak. Én a korai koncerteket sokkal jobban szeretem.
  • qwertrt
    Ez tényleg kísérteties :)
  • qwertrt
    Hát, különben sok ilyen annyira határeset, hogy ha nem látnám előre mit kell hallanom, valszeg nem hallanám meg... Az AOBTD ilyen, az One Visionban viszont szándékos a visszafelé játszott szöveg, nagyon nem csináltak ebből titkot, belefért a bolondozásba. Más kérdés, hogy az One Visionban a visszafelé felvett szöveg nem ad értelmes hangsort, ez csak megfordítva értelmes.
  • grizzly21
    ha benne vannak akkor direkt. ez nem lehet veletlen szerintem
  • larrylurex
    Próbáld ki! Akármelyik zeneszerkesztőbe, de akár Windows hangrögzítőbe beteszed a számot és visszalassítod, lehet érteni. Ugyanez áll a visszafelé lejátszásokra is. Ezek mind ott vannak az eredetin, az persze más kérdés, hogy direkt-t...
  • iroszob
    Most mi van? Tényleg nem tudtad hogy Brian May az egy másik Brian May? Akkor félreértelmeztem a szmájlidat.
    Nincs valakinek felirata a Furia című filmhez? Ennek tényleg a mi Brianünk szerezte a zenéjét, évek óta megvan, de még nem néztem meg.
  • grizzly21
    de ez tenyleg ott van az eredetin is vagy kamu az egesz?
  • larrylurex
    Ha a reverse play-re kattintasz és lenyitod a szöveget alatta, látszik, mit lehet belehallani. A Stairway to heaven egy egész vesszaka tök korrekt sátánista szöveg, miközben Britney Spears azt énekli, hogy "sleep with me, I'm not too young". Ja, és az AOBtD: "It's fun to smoke marihujana".
  • larrylurex
    God works in mysterious ways... mysterious ways...
    A One Vision készítéséről szóló filmben látható, hogy Freddie így kezdi:
    God works in mysterious ways. And Hey, people! All around the world. I look forward to those glorious days once again!
  • 0ppika
    ha én azt tudnám
  • grizzly21
    a one visionben mi az uzenet?
  • mozso3
    Tényleg, mit kell it figyelni?Valaki elmagyarázná???:P
    Kösziii:)
  • mozso3
    Hát...Én sem nagyon értem, hogy mit kell figyelni...
    Persze, lehet, hogy ez csak engem minősít...=D
  • 0ppika
    én sem igazán értem mit kéne hallani
  • B0B0
    Hát én most a Another One Bites The Dust, Stairway To heaven, Break On Trough, Imagine kvartettet néztem meg és szerintem csak belemagyarázások. Ilyet, milliót lehetne kreálni.
  • larrylurex
    Nekem nagy kedvencem az ilyen részek kibogarászása. Az egész olyan misztikus, a kincskeresésre hasonlít. Főleg a visszafelé lejátszást szeretem.

Itt van néhány: Némelyik vicces, némelyik félelmetes.

És akkor a Beatles - "Paul halott" bizonyítékok még elő se kerültek.:)
  • 0ppika
    Egy kis érdekesség (számomra legalábbis)

(Hanglemez wikiből)

Az 1970-es, 1980-as években egyes együttesek különféle fordított, ill. felgyorsított vagy éppen lelassított üzeneteket ágyaztak zeneszámaikba, melyeket a szemfüles rajongók rögtön megtaláltak. A lemezjátszó technikai sajátosságait kihasználva ezeket az üzeneteket a lemezt visszafelé hallgatva, felgyorsítva vagy éppen lelassítva lehetett csak kivenni. A legnépszerűbbek: Electric Light Orchestra: Danger Ahead, Fire on High; J. Geils Band: No Anchovies Please, [b]Queen: One Vision.[b]
  • B0B0
    :DDDD

Egyébként most kapcsolok, a port.hu-n kibaszottul el van kúrva akkor:

Brina May
  • larrylurex
    Pár évvel ezelőtt végignéztem egy késő esti dögunalmas filmdrámát, mert a tv újságban olvastam, hogy zeneszerző: Brian May. Nekem ott kezdett gyanús lenni a dolog....:D
  • B0B0
    Basszus, na ezt jól benyaltam, már évek óta... :D
  • mozso3
    John képeiről pedig egy szót, vagy észrevételt...Sztem sokkal jobb karban van, mint a még "aktív" tagok...Egészségesebben is néz ki, olyan jókedélyű, boldog emberkének, akinek teljesen sínen van az élete, megcselekedte, mit megkövetelt a haza stb.Persze, Brianék sem panaszkodhatnak, de ez a "Nem bírjuk abbahagyni...olyan gyors a vonat, hogy már nem merünk kiugrani..." szerintem meglátszik rajtuk.John a jóllakott napközis önfeledt békéjével és boldogságával él=D
  • mozso3
    Amúgy az első linknél ott volt, hogy:"Date of Death:
    25 April 1997, Melbourne, Victoria, Australia more "...Szóval kétlem, hogy ő a mi Brianünk lenne...=D
  • NonsenS
    Héhéhéé!
    Nagyon keveritek. Az a Brian May, aki 1934-ben született, az teljesen más. Filmes volt, '97-ben meghalt. A mi Brianünk azért még nincs 75 éves. Ő '47-ben született és főiskolai évei alatt alapította a Queent.
  • highlander15
    Kösz!
  • larrylurex
    De béna vagyok... Ez az.
  • larrylurex
    ????
  • B0B0
    A miénk :) És még jópár filmnek:

Íme
  • highlander15
    A Mad Maxnek a mi Brianünk szerezte a zenéjét vagy egy másik?
  • qwertrt
    lásd: #8513
  • deacky #8540
    John Deacon ???????
  • mozso3
    Húú...Ez a Dolhai meglepően jó, csak szörnyű, h a refrént angolul, a többit magyarul...:(
  • B0B0
    Huhh, ez a 3 video azért üt, bár ez a Serbán nem igazán tudta beleélni magát a dalba, de mindhárom elég jól nyomja az éneket.
  • iroszob
    Ha jól értelmeztem, 3 énekes fogja előadni a dalok többségét (egyenként 4-5 számot), a többiek 1-1 dalt csupán.

Találtam néhány ide vonatkozó videót ma:
    Serbán Attila - Too much love will kill you (ő az egyik a 3 közül)
    Bereczki Zoltán - A kind of magic
    Dolhai Attila - The show must go on(magyar szöveggel!)
  • mozso3
    Igen igen...VM hangja tényleg nem queenes...de a többieké sztem még annyira sem...:D
  • B0B0
    Mozso kolléga már megelőzött. :) Varga Miklós hangját én is nagyra becsülöm, de valahogy nem tudom beilleszteni Queen dalokba. Ez van.
  • lehiakos
    Hallo jeder!

Egy lehetőséget szeretnék kínálni minden zeneszerető és (vagy) zenével foglalkozó embernek.
    MŰFAJ NEM SZÁMÍT! Ha fel szeretnéd venni a zenédet (akár a zenekaroddal akár egyedül) vagy felénekelnél egy régi kedvenc számodat
    akkor én ebben tudok neked segíteni. Profi minőségű
    technikával és több éves tapasztalattal
    állok az érdeklődők rendelkezésére. Az árak rugalmasak, NINCS ÓRADÍJ... a részleteket minden komolyabb érdeklődővel e-mail-ben szívesen megosztom.
    E-mali: [email protected]
  • iroszob
    Én is így gondoltam. Hogy igény esetén valaki gyorsan megjelenik, hogy már le van fordítva az összes dal, és akkor ...
  • iroszob
    Biztos bele lehet majd kötni a szövegbe a fordítások miatt, pl. ha lefordítják a "We will rock you" sort, akkor azért, ha nem akkor meg azért. Én nem félek az interjú alapján attól, hogy a "komoly érzelmi töltettel" bíró tartalom elveszne.
    Az is érdekes, hogy a WWRY musicalt a bárgyú története és szövege miatt nem magyarosították.
  • mozso3
    Tóth Gabiról is ez a véleményem, de neki talán jobb hangja van.Varga Miklóst pedig zseniálisnak tartom, őmiatta mennék csak el, ha az előadókat nézzük...És félek, hogy nagyon giccsesre fogják fordítani a szövegeket, mert ez kell a népnek, és a musical-eknek amúgy is általában picit csöpögős a szövegük...Vagy szószerint kéne, vagy angolul, vagy egy nagyon erős, masszív fordítással, ami a lényeget adja át, nem pedig vmi más maszlagot.