30108
- [ TF közösség ] -
- [ Steam HU ] -
- [ Vásárlás Steam-en ] -
- [ TF 2 Leírás ] -
- [ Magyar szerverek ] -
- [ OGC ]
SG.hu bővítmény a böngésződhöz
-
gregtom6 #2712 vagy letölteni eddig is le lehetett és csak játszani nem lehetett vele? -
gregtom6 #2711 szóval most már a játékot ingyenesen le se lehet tölteni? -
gregtom6 #2710 Akik az ingyen hétvégén töltöttek,azok is steamről töltöttek és akkor regisztrálhattak Steam accot??? És az ingyen hétvége után akiknek ingyen accuk volt,azokat ki''bannolták''h ne tudjanak játszani,csak ha megveszik??? -
#2709 Network: IP 84.3.138.205, mode MP, dedicated No, ports 27015 -
#2708 Ha valakinek van kb. 10 szabad perce, az legyen szives csatlakozni hozzám (friend list), vagy az aaa szervert megkeresni. Mikrofon előny, szvsz 10 perc, cserébe akinek nem lenne meg egy-két achievement, annak én is segítenék.:) -
PunkZoli #2707 srácok sztem meg amikor valaki acshis mapon csinálja meg normális társasággal.. akár normális idegen társasággal az is példa értékű, és nem elítélendő... ingyen hétvége volt+ pyro cucc, és mit ne mondjak elég balfaszok voltak az emberek, plusz a klassz specifikus acsivmentre hajtás meg simán tönkre vágta a csapatmunkát...
szerintem is jobb ha külön szeron nyomjátok/uk az acsivmenteket, és így nem zavarnak senkit vele.
Na meg nézzétek csak meg hogy hány ember medik most? visszaállt a régi rend sajnos, bár én szeretek medik lenni:) -
Neoncsoves #2706 Számból vetted ki a szót. Tegnapelőtt haverokkal (6an) felmentünk Kartel-re vagy OGC-re játszani asszem... Felmentünk és több mint a csapat fele pyro volt. (9-10)... mi gondoltuk h akkor megyünk hiánykasztokkal... Én mentem mediccel (megszereztem az utcsó achievementet van már übersawom végre) 1 ember DemoMan, másik 2 Soldier, Heavy meg egy Engineer. Kb igy is elbuktuk az egész mapot, mert akkora balfék volt a csapat összes tagja. Utána átvonultunk egy 2Forts-only szerverre... 3 Pyro állt csipahelyen és lövöldözgetett Flare gunnal miközben folyton lelőtték őket a sniperek... Leléptünk és nem játszottunk, és megmondtam hogy én csak 1 hét múlva játszok, amikor kb fele ennyi pyro lesz... ez olyan volt, hogy amikor volt a Goldrush update, ami után megvettem a játékot, a free hétvége alatt nem 1 medic párost láttam akik egymást überchargeolták... meg a sok elvetemült őrült-pro bonesawwal gyilkolászott mindenkit. Szóval szerintem sokkal JOBB ha achis szeron csinálnak achievementet, mert ezt a Valve sem gondolhatta komolyan. Vagy maradhatnának az achievementek funnak, és jutalmul kapnál 1-2 ingame "poén videot", stb... És a fegyókat simán odaadnák akkor nem lenne ennyi köcsög, aki miatt nem lehet játszani. sajnos 10 szerverből 8 tele van ilyen pyro meg medic nyomikkal, a maradék kettő meg tele van, és ha fel is jutsz akkor mindig a pyrok találnak meg :) -
#2705 igen az miatt -
gregtom6 #2704 Hy mindenki! A Steamről töltöttem le a játékot egy acc-al,és most azzal az accal nem enged fel. Azt írja,h ez az acc nem birtokolja a játékot,jelentkezzek be a korrekt accal. A tegnapi achievementeket és a statot kijelzi,de már loadout-olni se tudok.Szerverre csatlakozni ugyanúgy. Ez most az ingyen hétvége lejárta miatt van,v mi??? -
kicket #2703 Hát igen, én még emlékszem arra a nullázó gombra! És ez tuti, hogy dolgoznak azon, hogy visszakerüljön, és hol írták ki ezt hírben? A konzolos nullázás, az a játékban lenullázza a statot, tehát nem vették ki a funkciót, viszont a steamcommunity-ra vmiért nem hat. Ez az egyetlen bajom vele. Kérdeztem szerveren egy emberkét, akitől ezt a kódot amúgy is megtudtam, azt mondta, hogy nullázódnia kellene steamon is. :( -
Pio #2702 Boccs, ez hosszú lesz :D A helyesírási hibákért előre is elnézést...
Ha a Valve problémának érezné az achis szervereket, akkor simán tudnának tenni ellene, pölö csak hivatalos szerveren lehet achizni, csak minimum 15 résztvevős mapon lehet achizni, satöbbi, egészen biztosan megtalálnák a módját a kiszűrésnek és talán nem is lenne olyan bonyolult megoldani.
Ráadásul az achis szerverek mindenki számára nyitottak, senki nincs elzárva a lehetőségtől tehát nem is "kivételezés" senkivel szemben.
Talán egy olyan életbeli példát tudnék erre mondani, hogy az űberszuper 10lézeres megagigaegér amivel halálpontosan tudsz FPSben lőni minden boltban 50ezer forint, de az egyik boltban egyszercsak valami miatt 20ezerért kezdik árulni. Akinek olyan egere van az sokkal jobban tud aimelni FPSekben, tehát előnyhöz jut a többekkel szemben, mégse mondhatod, hogy aki megveszi 20ezerért, tehát egyszerűbben jut hozzá az etikátlan lenne.
Szóval az én véleményem az, hogy az achiboxozás semmiképp se nevezhető etikátlannak (ezt a szót használtam a parasztság helyett, szerintem ugyanazt akarja kifejezni csak azért az én verzióm szalonképesebb :) ). Viszont az illetőtől lehet, hogy nagyon kellemes játékórákat vesz el, mert a pályákat egy idő után azért némileg megunja az ember, de ha külön apró feladatokat próbálsz teljesíteni, akkor újra izgalmakat vihet a már ezerszer végigvitt pályákba.
Sőt, továbbmegyek, az angol fórumon olvastam egy gondolatébresztő leírást a másik oldalról.
1részt: csomó achievement van, ami egyértleműen poénból került be a játékba. Ilyen a pyronak, hogy gyújts meg spyt cigizés közben. Namost cigizni csak álca nélküli spy tud tauntként. Annak az esélye, hogy pyroval pont belefuss egy olyan ellenséges spyba, akinek bár az álcázókészlet van a kezében mégsincs álcában és pont tauntol és olyan közel juss hozzá, hogy meg is tudd égetni, nos szerintem elég erősen nulla közeli szám. Tehát egy csomó achi normál körülmények között nem is igazán teljesíthető sima szerveren.
másrészt és ez a súlyosabb érv: jelen pillanatban a szerverek egy jelentős részén a csapatoknak akár a fele pyrokból áll, mert achizni akarnak. Magyarul ugyanazt teszik, mint amit az achiszervereken csinálnak az emberek letisztult, sallangmentes laboratóriumi környezetben. Csak míg az achi szerverre mindenki emiatt megy fel és elfogadja, hogy ott a többiek is ezt csinálják, addig a normál szerverekre egy csomóan játszani mennek fel, de az achizók miatt csak felhúzzák magukat. Mert már eleve az is rossz, hogy minden kaszt hiánykaszt, mert a fél csapat pyro, de ehhez még jön az, hogy X pyro most épp a lumberjack achit akarja csinálni ezért csak baltával nyomul, Y pyro épp kamehameval akar ölni magyarul semmit nem csinál, mintha ott se lenne csak valami sarkon állva spammeli a kamehamet hátha odafut pont valaki Z pyro meg épp 100 lövedéket akar elökni ezért valami stickyzős helyen bűvészkedik fél órán át W pyro meg épp fel akar gyújtani 100 embert flaregunnal ezért 2forton sniperkedik...
A lényeg, hogy így megfordítva a dolgot pontohgy azt mondhatjuk, hogy aki achi szerveren csinálja az achievementjeit az sokkal jófejebb a TF2 társadalommal szemben, mint az, aki normál szerveren csinálja és ezzel jól elszúrja mások esetleges nyerési szándékát. Persze nyilván hetek múlva lecsendesedik a pyroláz és már csak 1-2 achizó, sarkon állva kamehamet spammelő pyro lesz a szervereken, de jelenleg sokkal nagyobb etikai és játékbeli problémát vet fel az, hogy sok szerver játszhatatlan az achizni akaró pyrok tömegeitől mint az, hogy valaki achievementboxon csinálja meg az achievementjeit az alapoknál nem is egyértelműen jobb fegyverekért. -
#2701 (Khm, botokkal is össze lehet hozni az achokat...) -
#2700 Nagyon nem érzem annak. Ez az egész achievement-rendszer csak time sink. Undorító. Nagyon jól tudják, hogy muszáj bevezetniük minden classnak az új fegyvereket, erre hónapokat késnek és még hozzá is kötik az eredetileg fun achievementekhez. Párat én is direkt ilyen serveren szereztem meg, mert történetesen szeretek pyroval játszani. Az Übersaw pl. még mindig nincs meg, pedig sokat vagyok medikkel, de jópár követelmény egyszerűen megkívánja a privát servert. Viszont mindenképp fejlődés, hogy nem kell mindent kipipálni az új cuccokhoz, nekem egy nap alatt meglett az összes. Mondjuk a hasznuk már megkérdőjelezhető, de nem tartom kizártnak, hogy alap lángszóró+flare gun+axtinguisher készlettel akár warokon is használható class lesz zavarásra, über mgszakítására. Én spec a baltának adnék még egy speed buffot, mert hiába gyors a class, rengeteg idő elmegy, míg utoléred vele az ellenséget. -
#2699 A legegyszerűbb ha beírod consoleba:
setinfo name "név"
-
#2698 ja, én a parasztságra értettem. bocs ezt nem mondtam... -
#2697 Nem érzem így. Cheat az ha 3rd party programot használsz vagy pl. a konzol exploit, mert azt a fejlesztők bénasága/hanyagsága miatt lehetett kihasználni. -
#2696 nem, én is igy érzem.... -
#2695 csak te érzed ugy:D amugy van egy csomo ilyen szerver csak be kel ilni a map hoz h ach és kiadja öket. (igen már rpobáltam:(((() -
#2694 Csak én érzem úgy, hogy ez a "csináljunk szervert az achievementek megszerzésért" dolog az már-már cheatgyanús, és egyébként is hatalmas parasztság? -
#2693 -
#2692 aszongya:
Pio: eredetileg volt egy gomb, amivel az összes statodat le lehetett nullázni, valszeg bugos volt, úgyhogy kiszedték. elvileg lesz majd lehetőség egyenként nullázni a statokat...
kicket: konzolból hogy tudtad nullázni a statod? gondolom azért nem ment, mert a gombot kiszedték, a parancs megmaradt, de a funkció szintén el lett tűntetve
gregtom6: a statok nullázása az achievementekre nem hat (minthogy nem az achievementeket nullázod, hanem a statokat...). egyébként meg arra való, hogy ne legyen 6000 csillió healed engineerrel, mert az... pindurkát irreális... -
#2691 Spy-al ökörködtem, közben kommentáltam barátnőmnek, aztán megnéztünk közösen pár filmet, és a "meet the ..." közt találtuk.:D
A tf2 nagyon jól összerakott, kitalált, nem csoda, hogy ennyi ökörség születik.:D
-
gregtom6 #2690 Előző kérdésemre kérnék választ. És mi értelme egyébként a statot lenullázni? Hogy kezdhesd újra az egész achievementezést??? -
Pio #2689 Hogy szégyenszemre ottmaradjon örök időkre, hogy achievementboxban csináltad meg az achikat... :D Amúgy valaki írta már itt korábban, hogy régebben lehetett resetelni de aztán kivették a funkciót és állítólag dolgoznak azon, hogy újból elérhető legyen, de ebből nem tudom mi igaz. -
kicket #2688 Ha lenullázom a statomat konzolban, akkor a steamcommunity-n mér nem nullázódik? :( -
#2687 hát ez készD:D:D:D -
#2686 -
gregtom6 #2685 A Valve-nak van külön servere??? vagy olyan, amin a fejlesztők játszanak,már ha van ilyen:) És miből tudom,h eredeti szerón,v törtön játszok???? Bár nem nagyon hiszem,h van tört server. -
#2684 nem, mert minden kém kémnek fogja majd magát álcázni, csak ellentétes szinben :D -
#2683 ? -
#2682 " the spy is a spy! :D ez így elég érdekes! Nem inkább "the cake is a spy?" -
#2681 és mindenki láthatatlan lesz :D
amugy meg: the spy is a spy! :DDDD -
#2680 Már látom előre ahogy a két csapat teljesen helyet cserél egy Spy update után. -
Pio #2679 Rákattintós verzió az előző HSZ linkjéből a lustáknak :) -
Pio #2678 Sőt, itt tesztet is futtathatsz, hogy jó-e a géped hozzá, ha nem tudod biztosan, mi van a számítógépházban :)
http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest
ActiveX vezérlő kell hozzá, szóval paranoiások ne használják :) -
#2677 Team Fortress 2 Gépigénye - www.gepigeny.extra.hu -
#2676 hi all !!
tudnátok edni ehhez a game-hez egy gépigényt??
előre is thx -
#2675 leginkább szerencse kérdése, de ugy hallottam, h minél tovább élsz annál nagyobb rá az esély -
#2674 mi alapján dönti el h kritikál rakétát lö v nem? -
#2673 névváltoztatáshoz a Settings kicsit jobb... főleg in-game
egyébként meg magyar szerverek általában az Internet fül alatt az elsők között szoknak megjelenni, de ha név alapján akarja keresgetni az ember, akkor ugye Kartel Kocsma, Cartoon Crew (ki tudja még meddig), <[=ARGO=]>, HUN-[OGC.hu], [eXz], cR. (általában zárva), illetve a felejthetetlen 'Montoya Hosting' két szervere: CornCrips valamint (=6x=) szerverek...
utóbbi kettőt ajánlom, mert elvileg 3500 Ft/hó, és 6 játékossal már istenes laggok vannak...