4469

NINCS KÉREGETÉS A TOPIKBAN! FORDÍTÁST CSAK PRIVÁT ÜZENETBEN KÉRJETEK - HA FELAJÁNLOTTA VALAKI HOGY TUD ADNI.
  • Bandew
    Persze, hisz mindegyikben van. :-D
    De én személy szerint ezen a részen nevettem a legtöbbet (mármint a kövyben).
  • Punkerwork
    vidám? jó pár komor rész van benne, + 1 csomó kérdést ami lényeges lenne kihagyott, pl meg se említette hogy harry faterja animágus volt.....
  • Bandew
    Nekem ez tetszett, hisz a 3. rész alapvetően vidám.
  • Punkerwork
    szerintem egyáltalán nem adta vissza a könyv hangulatát, 1 csomó dolgot kihagyott és inkább a vidámabb részeket rakta be
  • LezLee
    Sokan azt mondják, hogy Alfonso Cuarón stílusához leginkább a Főnix rendje c. könyv áll a legközelebb. Kíváncsi leszek nagyon, hogy a 3. rész sikere után az 5. részt is ő fogja e rendezni, én mindenesetre nagyon szurkolok neki, mert baromi jól csinálja, amit csinál, és az operatőre is zseni(most hirtelen nem jut eszembe a neve).
  • winnie
    ez a beszéd!
  • Punker
    ízlések és pofonok
  • winnie
    alfonso cuaron rulez! eddig nem tudott hibázni, most is hozta filmet.

a köv. részt mike newell rendezi - érdekes lesz.

szvsz
    hp1 - 7/10
    hp2 - 5/10
    hp3 - 9/10
  • Mhosah Myth
    Igaz bele is kötöttem de én most a topicról beszélek hogy ide mennyit tudtam volan írni....
  • Punker
    szal a film minden másodpercébe bele tudtál volna kötni :)
  • Mhosah Myth
    már Myth vagyok
  • Mhosah Myth
    tudtam volna kötni a filmbe....
  • Mhosah Myth
    Én a filmről inkább nem mondok semmit mert azt több oldalon és több napon keresztül is írthatnám... Nem szeretnék anyázni mert nincs értelme... Én 7szer olvastam a 3-at és szinte minden másodpercébe bele tudtam volan kötni a filmet. A filmen sztem látszott hogy tipikusan a 10 éves kis kölköknek csinálták... Az új rendezőnek pedig csak ennyit:

A filmről pedig csak ennyit:
  • Bandew
    Ja! Nem tom, nekem nem volt vele különösebb bajom. :-)
  • Mhosah Myth
    híd ahol Lupinnal beszélt Harry.....
  • Bandew
    Milyen hídról beszélsz?
    AMúgy az még tetszett nekem, hogy át lett rendezve az egész (bár a plafon meg az inga nekem se tetszett) mert ez jelzi, hogy a rendező tényleg a saját fantáziájával dolgozott. Pl ahogy én képzelem el a Roxfort birtokot, az eddig semelyik verzióra sem hasonlít. :-D
  • Mhosah Myth
    hát igen, a környék átrendezése katasztrofális az inga az idegeimre ment, a hídról és az étkező plafonjáról ne is beszéljünk ( még mindig Punker vagyok)
  • Bandew
    Meg az is hülyén jön ki, hogy amikor Hermione és Harry visszamennek az időben, akkor a könyvben Hermione figyelmezteti Harryt, hogy nem szabad közbeavatkozniuk, és amikjor Harry megidézi a patrónust, akkor úgy kell neki elmagyarázni.
    Ezzel szemben elég hülyén jött ki, hogy pont Hermione volt az, aki egy csomószor belekontárkodott a dolgok menetében, és a végén meg néz, hogy mit csinál Harry. LOL
  • Mhosah Myth
    pontosan az ilyen f@szságokról beszélek
  • Bandew
    Nekem főleg az nem tetszett, hogy Harry észreveszi a térképen Pettigrewt. Ez eléggé lelövi a poént azoknak, akik nem látták. Sztem sokkal csattanósabb úgy, hogy minden a Szellemszálláson derül ki.
  • Mhosah Myth
    gondoltam hogy más lesz mint az 1-2. rész de ennyi lényeges részt nem kellett volna kihagyni, (Punker voltam)
  • winnie
    LOL, köze sincs, LOL

mondjuk lehet, hogy még nem tudtad, de a könyvet filmre kell írni, és hogy működjön a dolog valamit ki kell hagyni, valamit bele kell írni. elég naiv lehetsz, ha te a könyv szó szerinti leképezését vártad. sebaj. demokrácia. nekem nagyon tetszett, szerintem állat lett.
  • LezLee
    Csak azt nem értem, hogy mért baj az, hogy nem szó szerint követte a film a könyvet. 3-400 oldalt nem lehet belesűríteni 2 órába, ez logikus. És attól, hogy sok jelenetet kihagytak a könyvből, még lehet jó. És ahogy nézem ezt a véleményt a kritikusok nagy része osztja, bár én nem vagyok az.
  • Bandew
    Huuuu Az tényleg nagyon ratyi volt, de maga Lupin sztem nagyon jó volt.
  • Mhosah Myth
    a Lupin féle vérfarkas max vérpatkány lehetne, kvazimódórol meg ne is beszéljünk a Foltozott Üstben.....
  • Mhosah Myth
    10/2,5 max
  • Mhosah Myth
    jobb? köze nincs a könyvhöz, siralmasan sz@r volt :(((

(Punker beszélt Uff!) :D
  • Bandew
    A Gyűrű Szövetsége szvsz nagyon jól visszaadta, de csak az.
  • LezLee
    Szerintem egy könyv alapján készült film sem fogja teljesen visszaadni a könyv hangulatát. Egyszerűen lehetetlen. Teljesen más műfaj a kettő. De szerintem egész jól sikerült azért az Azkabani fogoly.
  • Bandew
    Megnéztem ma a filmet. Sokkal jobb mint az első kettő, de ez a film se adta vissza azt a hangulatot, amit vártam. Bár sztem ezt nem is lehet filmben visszaadni.
  • LezLee
    Igen a 3. részben tényleg sokkal több kimaradt a könyvből, mint az első 2-ben. De ez szándékos volt, mivel az író, Rowling kérése volt ez, hogy ne szó szerint adják vissza a sztorit, hanem inkább csak az alaphoz legyenek hűek. És szerintem ez bevált, nekem sokkal jobban tetszett ez a rész, mint az első 2. Nagyon meglátszik, hogy más a rendező, mivel Chris Columbus szinte szó szerint vitte filmre a könyvet, nem vitte bele a saját egyéniségét (lehet azért, mert nincs is neki). Míg az első két rész nagyon gyerekmese lett, addig a 3. rész sokkal sötétebb, inkább felnőtteknek való. Szóval nekem nagyon tetszett:
    10/8,5
  • Punker
    én az 1-5-ig olvastam ki egyszerre :)
  • Cat #436
    én majd akkor olvasom el a könyveket, ha megjelenik mind a 8 vagy 9 :) addig minek izguljak, ráérek :)
  • Alien
    Tegnap néztem meg a moziban a harmadik részt. Nos, nem tudom... Igazából nem voltam elájulva. Sok minden kimaradt a könyvből, voltak változtatások is. Nem mondom, hogy rossz lett a film, de nekem valahogy hiányérzetem maradt, mert mintha itt több dolog maradt volna ki, mint az első két film esetében.
  • KiB
    szerintem messze elmarad az elso ket resztol...na nem anyazom tovabb a filmet:) majd irjatok hogy teccett
  • Dzsini
    igen, átment dombosba a kastély környéke
  • Mhosah Myth
    Én reménykedek benne hogy nem lesz rossz... Szombaton megyek 6-kor Punkerral...
  • KiB
    a kastely kornyekere gondolok, legalabb az maradhatott volna ugy mint az elozo reszekben (tudom uj rendezo, de akkor is)
  • Punker
    mi az hogy átrendezték a környéket?
  • KiB
    valahogy nekem oriasi hianyerzetem maradt, a konyv nagyon teccett, filmet megcsinalhattak volna 3 orasra, es akkor jobban osszehozhattak volna a dolgot, vágás szerintem eleg gáz lett...elso gondopm az volt hogy "atrendeztek" a kornyeket, engem nagyon zavart...