2111
Hirek a Max új verziójáról
  • DEx-
    Nyiri, a modell saját?
  • erexkiss
    hello András.
    Érdekelne az az ftp amiről itt szó van, mert nagyon szeretek foglalkozni a Max-el, és minnél több info annál jobb.
    3ds max-el kapcsolatban bármi, ha tudsz helyet megköszönném..
    előre is köszi
  • K.András
    Reggel ugy megyek aludni hogy megy, egyébként olyan 22:00-ig ma is megy és köszönöm!!!
  • Nyiri
    mi az a vray ? :]
  • ember
    vray 1.0-ról van szó?
  • Nyiri
    Ha megis megy az ftp-d akkor ird meg mailban mi a cime :]

Es mar fel is raktam a render :]

Nyiri
    [email protected]
  • Nyiri
    a textura netrol szedet keperol szedett mixelt :]
    K.Andras mar felnyomtam volna csak nem megy az ftp :]
  • K.András
    Hali!!!
    Már válaszoltam is, egyébként jol jönne az a vray:DDD
  • ember
    nem értem pontosan, mire gondolsz, de UVW map
  • FREAK
    fasza!!

textúra saját???

ja, lenne is egy kérdésem
    amikor agyongyurmázok egy testet ugyebár nem tudja rárenderelni a textúrát

ilyenkor mi a megoldás???
  • Nyiri
    hoppa
    na
    itt a jo link
  • Nyiri
    Csa ezzel a keppel tegnap lettem kesz... De meg van rajta valamit butykolni. (Trofea matricak, stb...)
    Szerintem azert mar nem rossz :] (Default render, 3dmax)

ui: K.Andras: Irtam emailt a vrayel kapcsolatban. Olvasd el :]
  • Aquli
    Valaki olyan warez oldalt irjon, ahol lehet letolteni teljes verzioju plugineket!
  • ember
    alul van egy szép gomb, rajta egy széb box-szal, a neve 'degradation override'. azt nyomd be.
  • erexkiss
    sziasztok! Az lenne a problémám, hogy amikor arc rotat-elek vagy akárhogy mozgatom a perspective view-t, a tárgy helyett csak egy box váz látszik. gondolom hogy ne lassuljon le mozgás közben a képfeldolgozás.
    Na ezt hogy lehet visszaállítani hogy rendesen látszódjon a tárgy nézet-mozgatás közben?
    Köszi!!
  • K.András
    Probáld visszaálitani a dátumot valoszinü az a baj...
  • K.András
    Elment mailban...
  • Aquli
    na mivan behalt itt az elet?
  • ember
    nekem kéne
  • K.András
    Ez van VRay0.50.02022701 ha kell szolj...
  • ember
    inkább unify normalst pipálja, azzal lehet hogy javul
  • Aquli
    Batka: lehet hogy hujeseget mondok, hogy nem erre gondolsz, de rakjal a targyra olyan materialt, amin ki van pipalva a 2 sided, vagy adj a targyra egy normals modifiert, ahol kipipalod a flip normalst. Mondjuk az nem jo.
  • ember
    kösz, megnézem.

viszont az még jobban zavar, hogy ha egyszerre használok opacity mapet ÉS ködöt (environmet/fog) a scene-ben, akkor még a scanline renderer sem tudja normálisan kirajzolni
  • ember
    a tárgyra amiből ki akarsz vonni, nyomj egy collaps all-t (a modifiereknél). ha ez nem segít, akkor tehetsz rá egy mesh smooth-ot pl. vagy megnézheted hogy vannak-e benne belső face-ek, amik bekavarhatnak.
  • Batka
    Miért van az, hogy ha egy mesh tárgyból kivonok Booleannal egy másikat, akkor a 2 test találkozásánál hiányoznak a felületek (nincsenek összekötve a vertexek -> nincs semmi felület, csak 2 lap, amiből az egyiket nem látom mert nem felém néz a normálvektora). Furi az ügy mert, ha ugyanennek a tárgynak egy másik felén próbálom meg a Boolean műveletet akkor minden OK. Plz help, mert fontos baromira! Thx.
  • Aquli
    nem sima renderbol kell, hanem Rendererin->Video post menubol kell egy rendert csinalni, ugy jo lesz talan.
    ember: asszem opacityt Standard materiallal nem lehet. Katt a get materialra a material editorban, es ott valaszd a Brazil: Test mtl materialt. Azzal jo lesz asszem.
  • ember
    jaja, opacity mapet én sem tudtam működésre bírni a 0.2.26-tal... meg sok mást sem.
  • K.András
    Rendereld nagyobbra, aztán meg le kell vágni....
  • FREAK
    azt sehogy :))))
  • ember
    A tetőre szerintem nem ártana egy erősebb bump map.
    Az ablak anyaga kicsit furcsa, meg nincs "mélysége" sem.

Egy "napfényesebb" megvilágítás is jót tenne neki.

Egyébként elég jó!
  • Aquli
    na mivan behalt a topic?

Velemeny?
  • Aquli
    nemtom mi van. Mert visszatoltottem a fajlt az sg ftprol a gepemre es ugy jo!
  • Aquli
    Miert mas a kep itt mint hogyha a vinyómrol nezem? Nalam vilagosabb, meg ezerszer jobb a minosege. Vagy az explorer miatt???
  • Aquli
    bazz a kep nemilyen nekem! az explorer szarul adja ki vagy a feltoltesnel romlik a minosege???
    na mindegy itt van fenn: ftp://ftp.supergamez.hu/upload/aquli_3dsmax/night.jpg
  • Aquli
    habazz beszarok. mostmeg a brazillal akarok renderelni, render gomb, ugyanolyan fagyás. Lesztedem az egeszet es felrakom ujra
    megegy virusolo progi. ez egy szar bazz. Egyebkent ezen dolgozok:

Olyan borongós, hororros hangulatot akarok megvalositani.
  • Aquli
    Ödön: meg nem kattintottam a cseppre. Csak a Pick object gomra! es akkor egybol kifagyott. Es vagy 4szer probaztam. Na majd egy restart utan talan.
  • Aquli
    Ja es a reszecske eso: PClouddal akartam, ami reszecske, partycle type: instanced geometry, tehat egy elkeszitett esocseppbol szetszor 1000ret (vagy amennyit akarok) egy teruleten (a terulet lehet gomb, vagy box stb.) es amikor az instance geometry-nél a pick objectre kattintok, akkor kifagy a max. Tudjatok, felajanlja, hogy mentse-e a fajlt a backupba. Na ez miert van? tobbszor is probaltam. Egyebkent regen hasznaltam mar a PCloudot es akkor mukodott
  • Aquli
    Ödön: a plugin amit mondasz az freeware? es ha igen hol van download?
  • Aquli
    Yman: nem tudom, #cg-n kerdezd.
    Hogy csinaljak esőt, és villámot? nem animba, csak allokepbe kellene.

Aquli
  • YMan
    hi!
    megtudjátok mondani nekem honnan lehet leszedni maxhoz a 4.2es update-et? nem arra a verzióra gondolok hogy adjam meg az XLS QBQ-s regszámot :))