2111
Hirek a Max új verziójáról
  • FREAK
    az mellékes, lényeg az építő eszmecsere :)
  • FREAK
    vagy próbáld meg raytrace shadow-val
  • FREAK
    shadow map-et használtál, eltaláltam?
  • K.András
    Ez benne van a könyvben pedig plvastam és azt is hogy nem is nehéz megcsinálni..
  • K.András
    Világitás nem jo valszeg..
  • Aquli
    na jo de nezd meg hogy nem fokozatosan, ahogy gombolyodik a toll, nem ugy van feny alatta, hanem egyszercsak hirtelen.
  • K.András
    Azért mert nem egyenes a toll, tehát vagy elöl vagy a hátso részen lesz fény alatta...
  • Aquli
    hehe. hmm
  • Aquli
    Hello!

Ezen a kepen szerintetek miert nez ki ugy mintha lebegne a toll? Pedig Nem! Es nem birok rajonni hogy mitol van feny alatta!
    Aquli
  • FREAK
    csá Ödön, sikerült!

Még van mit próbálgatni, pár dolog nem tiszta, de a lényeg már műxik! thx!
  • Mc Kinnon
    van itt valaki aki nagyon ert a reactorhoz? mert engem baromira erdekelne de sehol nem talaltam kielegito tutort/anyagot :(
  • FREAK
    okés
  • FREAK
    mi az hogy bone, skin????? most akkor a bone-ra adjak skint?

amúgy a piros folt megvolt, lehet, hogy túl vastag a henger, és azért nem görbült el?
  • FREAK
    Ödön, basszus csak nem jött össze a skin dolog

csináltam egy három elemből álló bone-t, beillesztettem egy megegyező hosszúságú cylinderbe, mondtam neki, hogy "hét te henger, legyél skin!", az lett be add-tam a 3 bonet, és nem történt semmi........

illetve egyszer az történt, hogy a csontok végét rőgzítette a henger egy pontjához, és mozgatásnál egy pontból kihúzott egy darabot a hengerből, de maga a henger mozdulatlan maradt

mostmár kezdek ideges lenni, mi a szart hagytam ki????
  • FREAK
    köszi, majd megnézem
  • FREAK
    ezexerint a bipedet le tudom csupaszítani csontig? (szó szerint)
  • FREAK
    értem

mondjuk én nem akarok real modelleket kezelni, embert max absztrakt formában, ahhoz meg ez nem feltétlenül kell, ugye?
  • FREAK
    skinre gondoltam

szóval akkor lehet egy bipedből "embert" csinálni...
  • FREAK
    a biped-nek tudsz valami rendes külsőt adni utólag?
    vagyis gondolom, tudsz, de nagyjából hogy kell?

csak megnéztem, nem foglalkoztam vele
  • FREAK
    The page cannot be displayed

a sors nem akarja, hogy megnézzem :)
  • FREAK
    ezt akarom mozgatni

ha öszejön, állatul fog kinézni!!!
  • FREAK
    ma este bone gyakorlás van, majd megmutatom, mire jutottam
  • FREAK
    juhééééééééé :)
  • FREAK
    hát a konrét felállást nem írtad le, amit leírtál az meg menne bone-nal, ha jól sejtem :)
  • FREAK
    ezt nem bone-nal kell????
  • FREAK
    kösz a skines dolgot, bár már olvastam, de így magyarul leírva kicsit érthetőbb
    :))

a csillogást úgy képzelem el, hogy :

pl. egy krómozott tárgyat (a valóságban) ferdén a nap felé tartasz, és a visszaverődő fény nem a felületen, hanem a fénysugár felőli oldalon a tárgy melletti térben (a felülettől kiindulva) ragyog, ha belenézel el is vakít

keresek fényképet, berakom, hogy mire gondolok
  • FREAK
    glow

nem felületi, hanem a tárgy melletti térben való csillogást szeretnék
  • FREAK
    legyen még egy

azt mivel kell csinálni, hogy a csillogó felületeken szó szerint csillogjon a fény???

pl. egy pohár szélén a szemből világító fényforrással hogy tudok tisztán látható ragyogást létrehozni???

mondjuk a csontos kérdésem fontosabb, ha valaki tudja, közölje már a választ, thx
  • FREAK
    valaki válaszoljon is, mert csak kérdés van
  • FREAK
    http://www.pdf.org.yu/download.htm
  • FREAK
    valaki plz segítsen!

kurvára nem értem, hogy kell egy testet becsontozni, pedig már vagy 6 helyen elolvastam, de egyszerűen mintha mindig kimaradna egy lépés

csontváz megvan, test megvan, hogy kell osszekötni őket???

először csak ezt szeretném kipróbálni: 3 csont egy hengerben, és hajlítsák a hengert, innen már menne a többi

köszi!
  • erexkiss
    tudtok 3ds max 4-hez ebookokat? A Bible már megvan, valami más, specializálódott könyv érdekelne. Akármiről ami 3ds max4
    köszi
  • Z
    Srácok ezek itt mind virtuális valóság programok?? Mi az , amit ezek közül a szórakoztató iparban is használnak?
    Köszi
  • Z
    Hi Laca!!! Itt vagyok, segítek a VRML-ben! Csak nem VRML a dipid??
    Megszívtad!! :))
    Hétfőn nehogy elkéss
  • FREAK
    http://users.pandora.be/sundesign/animatorsonline/animations.htm

ilyesmi

én bevállalom a zenét, és a filmes részét (kamerák, fények, anim)

mire megcsináljuk csak belejövünk
  • YMan
    én egy object modellezést vállalok be.
    mondjuk egy gömböt :))
  • erexkiss
    és egészen pontosan mit akarunk csinálni?én modellezésre gondoltam. Animációra gondolsz? nem is tudom. mi legyen?
  • YMan
    Egy objectet én is bevállalok:))
  • FREAK
    OK, akkor már csak egy jó ötlet kell. A szokásos, valami rövid sztori, aminek a csattanója a látványra épül, vagy esetleg egy különleges hangulata van a különleges látvány miatt.
  • erexkiss
    ja,engem is érdekel. A zene is pont a képbe illik. Asszem egy szinten vagyunk, nem vagyok profi, most tanulom a 3ds max4-et.