3DS Max 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na szóval ha azt akarom hogy ne verje vissza a fényt a tárgy én ilyesmit csináltam(biztos van egy sina kapcsoló):
Basic parameters-nél válaszd a strauss módot
A glossiness= csillogás
Metalnes= minnél nagyobb annál kevésbé veri vissza a fényt (szerintem mivel annál sötétebb)
Így visszaállíthatod az eredeti színt
Basic parameters-nél válaszd a strauss módot
A glossiness= csillogás
Metalnes= minnél nagyobb annál kevésbé veri vissza a fényt (szerintem mivel annál sötétebb)
Így visszaállíthatod az eredeti színt
xcsabo:
A brazil-ban neked is ott van rendernél a két csík?
A brazil-ban neked is ott van rendernél a két csík?
fiúk ha feltesztek valami please az upload/max4_forum könyvtárba tegyétek (csak hogy mindenki megtalálja)köszi
xcsabo:
nem megy a ftp-zes proxy mogul...
el tudnad kuldeni e-mailben???
[email protected]
kösz,
Az ADT 3.3 az mi???
nem megy a ftp-zes proxy mogul...
el tudnad kuldeni e-mailben???
[email protected]
kösz,
Az ADT 3.3 az mi???
fr nem kellene, csak a brazil...
léccccccccccccci
naaaaaaaaaa
plzzzz
léccccccccccccci
naaaaaaaaaa
plzzzz
Nikásze peeri menó
jaja jöhet fel az sg ftpre
Nikásze peeri menó
Van még egy ilyenem is a korai mátrixos idõszakból:
http://www.nexus.hu/foxi/3December_verseny.avi
Kicsit sötét, tegyetek rá fényt...
enjoy 😊
http://www.nexus.hu/foxi/3December_verseny.avi
Kicsit sötét, tegyetek rá fényt...
enjoy 😊
Nikásze peeri menó
Na, szóval, minden külön object. 100% Cg, nincs bitmap. A vizet már nem tudom pontosan hogy csináltam, de valszeg vhogy úgy. Már nagyon régi kép...
Nikásze peeri menó
kipróbáltad, hogy felrakod 100ra a self illumot és egy sötét diffuse színt állítasz be neki?
szerintem az pont ezt csinálja
szerintem az pont ezt csinálja
attól függ. csak az a bizonyos lámpa ne világítsa meg, vagy egyik se?
hogy sehonnan ke kapjon fényt, elég ha a self illuminationt felrakod 100%-ra
hogy sehonnan ke kapjon fényt, elég ha a self illuminationt felrakod 100%-ra
1. A felhők a bitmapen vannak, vagy külön objectek?
2. A vízre sima refl./raytrace van adva?
2. A vízre sima refl./raytrace van adva?
Riszpekk
igen!
Nikásze peeri menó
köszzzz
Nikásze peeri menó
szép 😊
Majd én is megmutatom, mit értem el fél év alatt 😊 Addig még van vagy 4 hónap.....
Majd én is megmutatom, mit értem el fél év alatt 😊 Addig még van vagy 4 hónap.....
Riszpekk
Ezt én csináltam:
http://www.nexus.hu/foxi//Naplemente_verseny_final.jpg
Mekkora arcom van... 😊
De sztm nem olyan rossz. fél év nem túl intenzív max után...
http://www.nexus.hu/foxi//Naplemente_verseny_final.jpg
Mekkora arcom van... 😊
De sztm nem olyan rossz. fél év nem túl intenzív max után...
Nikásze peeri menó
Szóval egy zöld test ne legyen világoszöld a fénytől, de árnyéka legyen?
Nem tom, amatőr vagyok, de a kihívás megvan, otthon megpróbálom 😊
Nem tom, amatőr vagyok, de a kihívás megvan, otthon megpróbálom 😊
Riszpekk
Na, végül is sikerült elég normális fémet csinálni. Egy chrome diffuse és egy nagyon finom noise bump kellett neki. Most ilyen a felülete:
De itt van nagyban is :
http://web.interware.hu/urev/excalibur012.jpg
Kipróbálom ember ötletét is, köszi!
De itt van nagyban is :
http://web.interware.hu/urev/excalibur012.jpg
Kipróbálom ember ötletét is, köszi!
Riszpekk
A material eléggé függ attól, hogy milyen környezetbe akarod belerakni azt a kardot.
Általánosságban: glossiness legyen kicsi, specular nagy, használj anisotropic shadert.
bumpmap tényleg nem árt ahol csiszolva van, egy nagyon "aprószemű" noise megteszi általában. a tükör hatást azzal is megszüntetheted, ha teszel kis blurt a tükröződésre.
linkelhetnél egy képet a mostani állapotról és akkor könnyebb lenne segíteni.
Általánosságban: glossiness legyen kicsi, specular nagy, használj anisotropic shadert.
bumpmap tényleg nem árt ahol csiszolva van, egy nagyon "aprószemű" noise megteszi általában. a tükör hatást azzal is megszüntetheted, ha teszel kis blurt a tükröződésre.
linkelhetnél egy képet a mostani állapotról és akkor könnyebb lenne segíteni.
Hi.
Egy kard acélját szeretném igazi fémesre csinálni, de nem jön össze 100 százalékosan. Ahol van reflection, ott már elég fémes, de egy kés pengéhez viszonyítva még mindig nem az igazi. Valószínűleg kéne rá valami finom bump is, a csiszolás miatt.
Tippek? Jelenleg ha körberakom falakkal, hogy legyen minek tükröződnie, akkor majdnem jó, csak túl nyers, olyan mint a tükör.
Egy kard acélját szeretném igazi fémesre csinálni, de nem jön össze 100 százalékosan. Ahol van reflection, ott már elég fémes, de egy kés pengéhez viszonyítva még mindig nem az igazi. Valószínűleg kéne rá valami finom bump is, a csiszolás miatt.
Tippek? Jelenleg ha körberakom falakkal, hogy legyen minek tükröződnie, akkor majdnem jó, csak túl nyers, olyan mint a tükör.
Riszpekk
>Nos, én is csak rövid ideje gyűröm, de (szintén vállalom a kövezést) nekem reflection/raytrace-szel gyönyörűen visszaver mindent, amiről fény verődik az adott felületre
Félreértettük egymást én azt hittem hogy a tárgyakról visszaverődő szórt fényt akarod modellezni 😊
Félreértettük egymást én azt hittem hogy a tárgyakról visszaverődő szórt fényt akarod modellezni 😊
Időközben már megtaláltam
Hol van ez a raytrace shadow?
azthiszem az is baj hogy nagyon visszaveri a háttér szinét. ha zöld akkor teljesen bezöldűl az egész
shadow map helyett raytraced shadowst használj. vagy kompletten szedd ki a cast shadowst a lencséről.
De miért nem reflection/raytrace-t adtál meg a szemnek???? (vagy direkt kontaktlencse reklám lesz? 😊)
Riszpekk
Az lehet a baj, hogy az üveg árnyéka eddig nálam is mindig totál fekete lett. Szóval ez a kérdés részemről is áll.
Hogyan kell az üvegnek üvegszerű árnyékot varázsolni????
Hogyan kell az üvegnek üvegszerű árnyékot varázsolni????
Riszpekk
ok köszönöm!
Csináltam egy szemet, raytrace-el megcsináltam az írisz elötti lencsét de viszont az írisz nagyon sötét az üveghatás mögött. Hogyan lehet ezt úgy megcsinálni hogy ne vegye el a fényt a mögötte lévő tárgyaktól?
Csináltam egy szemet, raytrace-el megcsináltam az írisz elötti lencsét de viszont az írisz nagyon sötét az üveghatás mögött. Hogyan lehet ezt úgy megcsinálni hogy ne vegye el a fényt a mögötte lévő tárgyaktól?
AZ opacity csak a fényáteresztést szabályozza, de ha a raytrace be van kapcsolva, már hatástalan.
Riszpekk
Material editor/maps/refraction/raytrace
A glossiness/specular szintekkel állíthatod a csillogást.
A színét ezekután én a refraction almenüben a TINTING állításával tudtam változtatni. De lehet, hogy van rá más mód is.
Viszont a brazil nem szereti ezt a raytrace-t, legalábbis nálam nem csinálta meg. Hogy kell brazil alatt üveget csinálni?
A glossiness/specular szintekkel állíthatod a csillogást.
A színét ezekután én a refraction almenüben a TINTING állításával tudtam változtatni. De lehet, hogy van rá más mód is.
Viszont a brazil nem szereti ezt a raytrace-t, legalábbis nálam nem csinálta meg. Hogy kell brazil alatt üveget csinálni?
Riszpekk
hogyan kell egyáltalán rendes üveget csinálni?
2. kérdés, szerintem nincs semmi köze a méretének amennyiben a boundingbox méretre gondolsz, a poligonszámnak és a kép méretének már annál inkább. a fényvisszaverést alapból nem tudja a max, trükkölni kell lámpákkal. ha jól sejtem még az opacityt is be kellene állítani, de kövezzetek meg ha nem jól tudom. Én is csak most tanulom a maxot.
Hi
probléma : üvegfelület reflection+refraction, vagyis azt szeretném, ha törné a fényt, de vissza is verné.
Valószínűleg nem jól csináltam, ha mindkettőnek raytrace-t adtam meg 100-on, mert amint a render elérte volna az üveget gyakorlatilag megállt. Persze biztos csinált valamit, de nem haladt előre.
2. kérdés : a tárgy mérete hatással van a render idejére? Vagyis egy 100 sugarú gömböt hamarabb ki tud számolni, mint egy 5000-es sugarút?
probléma : üvegfelület reflection+refraction, vagyis azt szeretném, ha törné a fényt, de vissza is verné.
Valószínűleg nem jól csináltam, ha mindkettőnek raytrace-t adtam meg 100-on, mert amint a render elérte volna az üveget gyakorlatilag megállt. Persze biztos csinált valamit, de nem haladt előre.
2. kérdés : a tárgy mérete hatással van a render idejére? Vagyis egy 100 sugarú gömböt hamarabb ki tud számolni, mint egy 5000-es sugarút?
Riszpekk
Ment a mail
még nem probáltam,lenne egy másik kérdésem is Serv-U-hoz(4.0.0.4) kellenne crack mert csak demom van nem tudsz semmit én nem találtam.köszi
csak ha sikerült elindítani
Ibrahim:
Bocsi közülnéztem de az én max 2-esemhez sincs Character studios kód.És amit a neten találtam azzal sem ment de azért itt van629-00067174): code: e34e4a7d
Bocsi közülnéztem de az én max 2-esemhez sincs Character studios kód.És amit a neten találtam azzal sem ment de azért itt van629-00067174): code: e34e4a7d