32214
Maya
-
K.András #2863 halika!na miujság van ritkán vagy mostanában icq-n mi is az oka???:)))
majd délután dumázunk.. -
A nap folyamán szerintem megcsinálom... de ne számíts nagy dologra... -
Jol van Youth,akkor rad bizom.Hagyom magam meglepni :-)
-
Óóóó Te!!! Most tartok a kocsim végefele!!!! :)) Most kezdjem újra??? :)
De mutathatok részleteket, pl a kocsi gumija... meg ilyen apróságok...
Amúgy modellezésnél pont az van hogy tökmindegy melyik progin mutatják be mert ugyanazt megtudod csinálni másutt is. Úgyhogy max videókat is szedj de csak modellezéssel kapcsolatosakat... Az a lényeg hogy a menetét lássad, aztán mindegy hogy maxban vagy mayaban extrudálod azt a facet... -
Youth, ha csinalsz tutorialt egy auto modellezeserol,akkor en leszek az elso,aki letolti es vegigcsinalja.Az se baj,ha tobb reszbol all,de idaig ebben a temakorben csak
max-osban talaltam igenyeset. -
Figyelj Peetmaya,igy legalabb felraztam a tarsasagot.Amugy en is vizsgazom a heten(egesz pontosan holnap),de ha tul vagyok rajta,akkor aztan igazan nekiesem a dolgoknak. -
Penatesz, képes volnál elhagyni a maya-t? Háááát ez csúnya beszólás volt:)
Amúgy igen, vizsgaidőszak, ma volt első vizsgám és ezen a héten még 2 lesz... de a pályázaton indulok és nagyon sokat fogok rajta dolgozni, remélem éjjel nappal! -
megpróbálom, bár nem tudom mikor fogok ráérni igazából!
lassan neki is kell állni a pályázathoz, amit a d21 hírdetett. te indulsz rajta?
fluid effects valaki tud tutort? -
Dobj fel valami témát!
Valami? mert most épp olyan 'videótutor készítő' hangulatban vagyok :) nincs valami problémád? hátha tudom és csinálok egy videót :)) -
Sracok,ha mindenki ilyen kis aktiv,akkor letorlom a mayat es telepitem a maxot.Remelem ez a kis almossag csak a vizsgaidoszaknak tudhato be.(mindenkinek egy nagy kalappal aki szukseget erzi)
-
Itt egy kis scene csak hogy lássam hogy működik e...
http://youth.fw.hu/glass01.mb
Aztán leszedtem Highend3d.com-ról is egy üveg shadert, de ez is ugyanazt csinálta, vagyis rajta van egy lapon és nemhogy nem rendereli le az üveget hanem az asztal is átlátszó lesz alatta vagyis az alphaja fekete lesz ott :/
http://youth.freeweb.hu/glass_shader.zip
Annyi az eltérés amúgy itt hogy nem Blin hanem Phong az alap material...
-----------------------
Szóval, lécci rendereld le MR-rel és aztán mondjad meg milyen képet kaptál vagy küldd e-mailre...
Előre is köszi! -
Mint kiderült a MR nem tudja valami miatt leszámolni, most felrakok egy frissítést aztán meglátjuk...
Sima maya renderen jó az üveg csak MR-t kell megmachinálni... -
Hahó!
Valaki megtudná mondani hogy tudnék area lightból photonokat kilőni?
Valósághű üveg materialt tud valaki csinálni? mert valami nálam nincs rendben :(
Előre is köszi! -
akkor nekem is kellenek :-)
-
Pontossan... -
Ezek az 5-600 Mbos filmek animaciok,vagy olyan oktato jellegu filmek,mint amit a konyv melle adtak?
-
Most pontossan nem tudom megmondani, mert meg nem toltottem le, de a Koli es a Matrix HUB-on talaltam nehany filmet, megpedig ugy, hogy rakerestem kulon a Maya szora es kulon Alia Wavefront-ra is es csak filmre inditottam a keresest. Azthiszem kb. 5-6 filmet talaltam igy, melyek egyenkent kb.500-600MB-ossak.
Tutorial-os webcimem is van begyujtve jonehany, de most nincs erom kikeresni es beirogatni, mert nem kicsit vagyok masnapos :) . Holnap irok nehanyat en is.
BUEK -
Az en baratnom nimfoman,ugyhogy ez az este is ugy telt,mint
barmelyik masik este...
Udvozlet mindenkinek az uj evbol
-
Üdv 2004-ben!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Oryon = SoftFX
Na, már én is keverem a nick neveim...:)
Búék! -
Hi. - Oryon = Sman2 : új év, új nick, új elvek...: )
Peetmaya, Boba, Youth : köszi (ez az kimaradt).
Default light-ot hol kapcsolhanám ki?
Egy láma kérdés, megint, de ezt már tényleg nem tudom megoldani napok óta...
Hogyan lehet egy mapot törölni az Attribute Editor-ból?
Szóval, ha pl. a diffuse-ra rakok valami map-ot akkor ok (a kis check box input (vagy output) nyillá változik) de hogyan törölhető?
Csak HyperShade-ben vagy Outline-al tudtam eddig törölni, de az nem az igazi...
BÚÉK!!!
No és persze CG-t jövőre is mindenkinek!
Kis tipp:
RENDERING.WITH.MENTAL.RAY.HANDBOOK.VOL1.PDF
A szokott helyről...
Nagyon "állat"...
(56k-val 30-40 óra alatt...én kivártam :) -
hehe :)
csak én már lassan kapcsolom ki a gépet és előtte gondoltam ideköszönök
Bye -
BUÉK!!! -
Oké majd még érdeklődök egy kört :)
Ja csinálj egy tárhelyet a
www.freeweb.hu
-n, mert ez jó külföldre is szóval jó!!! aztán lécci töltsd fel valamikor a scenet, köszi!! -
Miért kéne több apró részből?? Ez nem játékba megy ha jól tudom :)))
Meg ha animációt is akarsz vele, egyszerűen 1 groupba rakod őket és könnyedén mozgatható az egész, csak a kerekeket csinálod meg külön groupokba.. szóval érted...
Nurbs most az egyszer rossz döntés lenne, mivel ennyi alkatrészt külün-külön megcsinálni elég húzós, én foglalkoztam egy ideig nurbsel ugyanis... szóval így meg kockából kindul és kész is pillanatok alatt egy fedél és nem kell vagdosni, trimelni, stb.. nurbsben...
Amúgy azért kérdezgetem a fényeket mert még nem nagyon tudtam foglalkozni vele és nemigazán ismerem a maya fényeit... Megszoktam a maxos fényeket :)
Amúgy melyik fény tud photont kilőni?
És van úgy hogy egy test lő ki photonokat de Final Geather nélkül... nem lehet felruházni ilyennel?
Előre is köszi! -
Egyből feltűnt hogy Feng Zu-é a concept, mert sokat nézem a munkáit :)
Amúgy nagyon jól lemodellezted azt amit ő rajzolt, gratula!
Hogy világítottad be? -
En is valami hasonlo folytatast tervezek.
Mit talaltal DC-n Gyraph?
Itt mar korabban elhangzott,de ha sok tutorialt szeretnel,
akkor:
http://www.learning-maya.com/modeling.php
Neked van cimed?
-
En azt hiszem sok tutorialt fogok vegigcsinalni az internetrol es probalok fejlodni. Persze a konyvben szereplo peldak kozul is van egy-ketto, amit mindenkeppen ismetelni fogok gyakorlas keppen. Nehany filmet talaltam DC-n is, azokat letoltom es tanulom. Azt hiszem ez a kovetkezo lepes. Egyeb otlet? -
Boba engem meggyoztel !!! -
nem tevedsz gyraph.
merre gondoltad a tovabblepest utana?
-
Ez egyebkent a Maya 3D vilaga cimu konyvnek az 1. peldaja, ha nem tevedek? Nagyon jo kis konyv...en most fejeztem be. -
Nah!
Ha tényleg első meló akkor gratula!
Mondjuk a tengernek hamar vége van :))) -
Vélemények??? :-( -
a hiba orvosolva:
http://penatesz.uw.hu/Csonak.htm -
igen valamit eltoltam,de nem tudom,hogy mit.
elvileg feltettem es a tarhelyem sem ures mar...
utananezek
-
Valami nem stimmel :/
Nem látom a képeket... -
Minden hozzaszolast szivesen veszek,de nem elfelejteni,hogy
ez az elso animaciom...
http://penatesz.uw.hu/csonak.jpg
http://penatesz.uw.hu/csonak1.jpg -
Youth! regisztraltam magam az uw-n,de nem tom,hogy most,hogy
tovabb...
-
uw.hu
tar.hu
x3.hu -
ennyire nem lehetek bena,
elmentem a freewebre es regisztraltam magam,majd kaptam
egy jelzest,hogy megadott cimre kuld majd jelszot...
azota is kuldi(ez tegnap volt es a cimet is jo irtam le.)
egyeb otlet tarhely gyanant?