33675
-
#32594 És indexképet tudok utólag módosítani?
De nem a közül a 3 közül, amit ő felajánl, hanem másat. -
#32593 ... vagy lelősz közben néhány embert, akik ezután már nem szennyezik feleslegesen a környezetet :) -
#32592 Csak egy apróság, ami eszembe jutott. Az ebook olvasók olyan kevés energiát fogyasztanak, hogy simán lehetne rájuk tenni napelem cellákat, azok is feltöltenék az akuját. Bár a gyártásához továbbra is kellene elektromos áram, de a működtetéséhez már nem.
-
#32591 Megfeledkeztél a kézzel való mosogatás esetén az élőmunka igényről, ami nem pár perc szokott lenni. Ugyanakkor, miközben a mosogatógép működik, te akár további áramfelhasználás nélkül szórakozhatsz (pl. könyvet olvashatsz :D) vagy éppen aludhatsz. -
#32590 Szívesen. -
#32589 Micsoda okfejtés a papir vs e-book, no meg a mosogatógépes példa..brilliáns :)
Gondolatébresztő, azaz gondolat, ÉBRESZTŐŐŐ!!!
-
#32588 Köszi! -
#32587 Ha van fiókod, akkor egyszerűen:
-
#32586 Feltöltöttem youtube-ra egy videót. Azt hogy tudom letörölni, mert rosszat töltöttem fel. Nem a végleges verziót. -
#32585 "Nem olyan egyszerű ez a világ!"
Én is hasonlóra akartam rávilágítani, amikor megláttam s átfutottam a "zöldebb" megoldásként kínált környezetszennyező e-book leírást.
Mert bár nem követhető - gyártási ujjlenyomat - miként készül el egy e-book, de garantálom, hogy sokkal-sokkal több káros anyaggal készül és marad utána, mint egy papír alapú könyv, vagy újság esetében.
S akkor még ne mis írtam arról, mennyi energiába kerül a használata (még akkor is, ha csak lapozáskor fogyaszt): áramforrás, annak töltése, digitális tartalomszolgáltató működtetése és onnan letöltés.
Míg egy könyvet leveszek a polcról, és kiülök a fa alá, természetes fény mellett olvasok = semmi gyártott energia, nincs közben környezetkárosítás (legfeljebb a kenyér- vagy étel/édességmorzsa, amit majszolás közben a földre szórok).
-
#32584 Nem vagyok szakértő, én is csak laikusan, de lehetőleg logikusan gondolkodva próbálom elképzelni.
Pl:
Hagyományos könyvnél ott van a sok festék a nyomtatáshoz, meg a nyomdagépek, a nagy tömegű szállítás.,
Ebooknál a sok elektronikai alkatrész bennük a sok ártalmas anyag.
Pl ugyanígy összevetettem magamban a mosogatógépet.
A mosogatógép használatakor kevesebb víz fogy, de több áram. De ha este mosogatok kézzel, akkor világít a lámpa a konyhában, míg a mosogatógép elvan a sötétben is.
De ha a mosogatógép mosogat, addig én ülök a szobában és tv-zek, vagyis mégiscsak áramot használok, míg ha én mosogatok, kikapcsolom a tv-t. De bekapcsolom a rádiót, mert zenére nem annyira unalmas.
Nem olyan egyszerű ez a világ! -
#32583 igen ezekre én is kíváncsi lennék. viszont az világos, hogy a papír mekkora terhelést jelent, de azért létezik famentes és újrahasznosított papír is. azt viszont nem tudom, hogy lehet e újrahasznosítani az újrahasznosított papírt? a fákat viszont óvni kellene, én kötelezővé tenném a famentes és újrahasznosított papír használatát, a fehér amúgy is csak bántja a szemet. -
#32582 Érdekes mód, a grafikán nem látom az e-book előállításához használt rengeteg műanyag előállítási folyamatát, felhasznált vizet, vegyianyagokat (a gyártósorok elkészítéséhez és működtetéséhez szükséges alapanyagokról nem is beszélve), valamint a kukába kidobott példányok környezetszennyezéséről kimutatásokat sem...
Marketing - sokan beszopják.
-
#32581 Visszatérve ehhez a témához, egy kis összehasonlítás a hagyományos könyv és az eBook között:
http://infographics.blog.hu/2011/04/07/e_konyv_a_zoldebb_valasztas_1 -
#32580 EZt nem nekem kell írnod. Sztem meg jó, ha van az autóban egy külön navigáció. Azért, mert ha viszi a párod az autót, akkor nem kell odaadnod a droidot neki. :) Nagyobb kijelzője van, mint bármelyik telefonnak. Nem aGPS van benne, mint a Bladeben, hanem hagyományos, nagyobb pontosságú, rendkívül gyors.
Ha hívnak telefonon, akkor ... érdekes :)
-
#32579 Egy ilyen villám belém is csaphatna :))
Bár nem ismerem az apple oprendszerét, de számomra teljesen elképzelhetetlen, hogy egy rendszer ne engedjen be bármilyen külső állományokat, teszem azt elektronikus dokumentumokat, vagy mp3-akat. Szerintem nem lesz semmi gond és olvashatsz az ipad-en is. A pda után mindenképpen nagy előre lépés lesz.
Most éppen dolgozom, de alig várom, hogy hazamenjek és a kezembe fogjam a drágaszágomat :) -
#32578 Köszi a hosszú ismertetőt.
Igazából én is gondolkodtam valamilyen könyvolvasón, mert jelenleg a koros PDA-mon olvasgatok elektronikus könyveket, ami több szempontból sem a legideálisabb.
Aztán a múlt hétvégén villámként csapott be az információ, hogy talán hamarosan lesz egy iPad-em... Tudom, hogy ez sem könyvolvasó, de mégis nagyobb lépés, mint a jelenlegi PDA-m.
Mondjuk az már más kérdés, hogy milyen esélyem lesz majd bármit is rámásolni és hogy miként fogok boldogulni egy Apple termékkel és operációs rendszerrel. -
#32577 Ide szántam, igazából:
:))) -
#32576 :))) -
#32575 Ez utóbbi verzió engem is érdekelne :)) -
#32574 Meg a dolgozat és ZH közben súgó változat.
Meg a diplomát a nebuló helyett író verzió is :)))
-
lehet nyáron születésnapomra én is elgondolkozom rajta. egyébként ez spórolásra is jó, mert sokszor nyomtatok ki netről cuccokat, hogy olvashassam útközben, de mindig sajnálom rá a papírt.
pár év múlva egyébként úgyis jön a színes kijelzős, meg animációt is bíró gép :) meg jön a "közösségi olvasás": jelöld be, hogy neked mely sorok tetszenek, aztán oszd meg a többiekkel, lol. pedig ez lesz :D meg jegyzeteknél, tankönyveknél, letöltöd, aztán a gép már kijelöli neked a legtöbb ember által aláhúzott sorokat és nem fogja senki végigolvasni, csak a "lényeget".
jöhet rá majd "mozgó képregény", meg ki tudja még mi, ez a szürke-árnyalatos vázlat csak a kezdet. persze csak ha addig nem tör ki a 3. vh :D -
#32572 -
#32571 Megérkezett tegnap a Kindle 3-as könyvolvasóm.
Amikor ismertető írására vállalkoztam, akkor még nem tudtam, hogy ilyen nehéz feladatom lesz.
Hogy miért is? Mert egy beszámolónak elfogulatlannak kell(ene) lennie. Nálam viszont megszűnt az elfogulatlanság, mert bizony ez szerelem lett első látásra, ezzel válaszolva azon mély filozófiai kérdésre, hogy „Van-e szerelem első látásra?”.
Igazából száraz, tényszerű beszámoló van róla bőségesen a neten, tele szuperlatívuszokkal, amelyek nagyjából hiteltelenné is teszik őket a kétkedők szemében. Azért kicsit csapongva, de megpróbálom visszaadni az élményeimet.
Először is én csak és kizárólag könyv olvasására vettem, éppen ezért nem érdekelnek olyan sallangok, mint a benne levő web-böngésző, mp3 lejátszó. Ilyesmikre nekem külön készülékem van, ezért nem érdekelnek. Nos a LÉNYEG! Az olvashatóság, papír érzet, betűk metszése, olvasási élmény, szóval a lényeg. Na az egyszerűen lenyűgöző.
Az amazon legnagyobb előnye, ebben az esetben a hátrányára válik, nevezetesen az, hogy csak interneten keresztül lehet rendelni. Ugyanis ezt a készüléket egyszerűen kézbe kell venni és többet le sem tudod tenni. Tehát ha ezt boltban árusítanák, ahova bemész és kézbe veszed, akkor még a mostaninál is jóval nagyobb sikere lenne és vinnék mint a cukrot. Rakhatnék én most fel fényképeket a képernyőjéről, ugyan teljesen felesleges. Fényképező már ront az élményen, aztán ezt a képet megnézed egy lcd képernyőm, bahhh, blaszfémia lenne. Ilyen képek vannak a neten százszámra és mutatnak egy műagyag vackot a sok száz közül. Ezt bizony látni kell a két tulajdon szemünkkel, mert képek és szavak nem adják vissza az élményt. Óvatos beszámolók azt mondják, hogy sokkal jobb a a képe mint egy átlagos olcsó nyomású könyv képe. Persze ezt csak azért írják, mert nem merik leírni, hogy a legprofibb minőségű fényes, hófehér lapra nyomtatott, tökéletes metszési, koromfekete tintával nyomott, igéző fontkészletű nyomtatványokkal is bizony felveszi a versenyt, csak ott tudod, hogy papír amit fogsz és nézel, itt viszont igazából azt sem tudod, hogy ez micsoda. Na persze, tudom elektronikus papír, na de hogy az mifene lehet, azt nem tudom, csak látom és ámulok. Egyszerűen igézi az embert, hogy gyere és olvass el és ezután ugyan mindegy, hogy a legizgibb krimit olvasod rajta vagy a lenin összest, mert szuggerál téged és te olvasni AKARSZ, ez itt a lényeg.
Egyedüli negatívumának a képernyő méretét szokták megemlíteni. Akik ezt megteszik, azok elfelejtik, hogy ez a készülék bizony kétféle képernyő méretben létezik. A kindle 3 az 6 colos, míg a Kindle DX közel 9 colos, ami már mindenkit kielégít. Ja, hogy a DX 100 ropi felett van? Ha nyafogsz, akkor bizony áldozz többet az élményre. Egyébként megnyugtathatok mindenkit, hogy a 6 col tökéletesen elég és amikor olvasol észre sem veszed a méretét.
Azért szenteltem ilyen hosszú részt a látványvilágnak, mert egy könyv olvasónál ez a LÉNYEG és minden más n-ed rangú. Ja persze van benne wifi is, na de ki a pöcsöt érdekel... Alig tudsz felsorolni valamit amiben nincs, le van ejtve. Rendelhetsz is rajta keresztül az amazonról könyvet, na persze, de azért már mindenki lewarezol megérkezése előtt több ezer könyvet a netről, amit usb keresztül rá tölt.
Én mostanában klasszikusokat olvastam. Ahogy vénülök egyre jobban bejönnek, talán azért, mert most már igazán értem őket. Tegnap belekezdtem Mikszáth Fekete városába. Feléig le sem tudtam tenni. A képernyő legalján százalékos formában mutatja, hol jársz a könyvben. Az új firmware frissítéssel – amit egyébként automatikusan megtesz, ha a wifi be van kapcsolva és talál egy szabad pontot – már oldalszámokat is mutat, szóval ha valakinek ez hiányzott a mennyei boldogsághoz, akkor üdvözülhet.
A készülék könnyű, dobod jobb kézbe, teszed bal kézbe, fogod két kézzel, akkor is könnyen tudsz lapozni, mert mindkét oldalára raktak lapozó gombot nagy rutinosan.
Kicsit szomorú vagyok, mert gigantikus hagyományos könyvtáramra máris kicsit másképpen nézek. Hétvégén néhány könyvet már el is kezdek feltolni a vaterára. Helyhiánnyal küszködök ezen a téren mint már említettem, de az igazi ok, hogy csökkent némelyik kötetem iránt az érzelmi kötődés. Bizony megvan nagyon sok könyv elektronikus formában. Ez persze csak a regényekre vonatkozik, hiszen egy szép színes lexikont, szakkönyvet, azért nem tud pótolni. Bár már tervben vannak színes e-papíros készülékek tervei is, de nekem az olvasást csakis regényt jelent fekete-fehérben. Mindazonáltal úgy érzem, hogy a hagyományos könyvek elkezdenek átértékelődni. Na persze nem hallnak ki, csak megváltozik a jelentőségük. Értékesebbek lesznek a minőségi kiadványok, a kemény táblás, remek papírra nyomott, igazán elit könyvek és a hitvány kiadványok egyszerűen eltűnnek. Ami szerintem nem is baj.
Remélem a lényeg kirajzolódott előtettek ezután. Ha érdekel benneteket a téma, akkor olvassatok el néhány tényszerűbb beszámolót. Ott megtudjátok milyen a wifi sebessége, meg hogyan lehet betűméretet állítani, meg egyesek hogyan bújnak az ágyba vele a párjuk helyett :)
Axon -
#32570 őszintén? volt a kezemben pár navigáció, de olyan pöpecül, mint a telefonom egyik se szuperált:D
androidra olyan rendszert teszek, amit csak akarok, és könnyen frissíthető is.
meg hát az minden másra is jó.
vacak olcsó ZTE Blade-em alig került egy 20-asba, és szinte minden nagyobb navigáció van rá.
ellenben a mio-k feltörésében is tudok segíteni ha kell, csináltam párszor. -
#32569 Csak ismeretlen a gyártó nekem.
Olvasd el az értékeléseket. Nagyon tetszik nekik, sztem jó választás lesz.
Az I-go miatt is jobban megéri. Ezeken lehet zenét is hallgatni menet közben.
Itt egy jo kis leírás:
NAVON n660 -
#32568 Oké, köszi, akkor az lesz. -
#32567 Nehéz választás. Mio neve jobb, de...
Navon:
- olcsóbb
- jobb navi progi
- erősebb proci
- több RAM
- modernebb GPS vevő
- nagyobb képernyő
:))
Melyiket választanád?
Én az értékelések alapján is a NAVON-t!
-
#32566 Mio-n Mio Map van, de rátehető az I-Go. -
#32565 Ez pl. jó szerinted?
Ugyan nem Mio.
Vagy ez?
Melyik jobb szerinted?
Az első olcsóbb és nagyobb a kijelzője is.
Mindkettőn Igo fut? -
#32564 Itt nézhettek: LINK
Mio-t ajánlom.
SIrf III vevő alap, mert az az egyik legjobb.
A többi meg rád van bízva. Méret, memória, stb.
Én PDA-val oldom meg. Asus A696-om van. -
#32563 Ha csak Navi, akkor valami MIO-t vegyen, majd okosítsa Igo-val.
Szerintem :) -
#32562 Egy ismerősöm navigációs rendszert szeretne venni. Valakinek van? Ti mit ajánlanátok?
Én nem ismerem ezeket, mert én az Omnia 2-t használom erre a célra is, abban a iGo NavNgo egész jó. -
#32561 Nem olyan, mint egy számológép kijelzője. Teljesen más!
Egy LCD kijelzőnek a betekintési szöge erősen korlátozott, a felülete tükröződik, a passzívak háttere szürke, stb., stb.
Ezeknek az olvasóknak a kijelzője matt, teljesen érzéketlenek a betekintés szögére, mindenhonnan nézve ugyanolyan képet ad, a háttér fehér, tisztára olyan, mintha papírt néznél.
És ami a legfontosabb: csak a kijelzett tartalom megváltoztatásához használnak energiát, különben gyakorlatilag nulla a fogyasztásuk.
Amikor egy ilyet a kezembe vettem, tényleg nem hittem a szememnek.
-
#32560 Igen, azzal is reklámozzák, hogy a napon is lehet olvasni. -
#32559 A Kindle azért sem bántja a szemet, mert nincs háttérvilágítása. Olyan, mint egy jó kis számológép kijelző, csak sokkal jobb felbontással. Én is agyaltam rajta, de még sokallom az árát.
Az ingyen net...
Egyes verziókban, amit Axon is írt, van 3G-s modul is, ami mobilinternet segítségével csak adott helyekre, általában e-book shopokhoz (főleg Amazon-store :)) tud kapcsolódni, nem használható böngészésre.
Minden típus rendelkezik WiFi eszközzel, így bármilyen wifi hálózathoz tud kapcsolódni, ami elérhető távolságban van. Mint egy notebook. Hogy ez a wifi elérés ingyenes, korlátozott, hozzáférhető-e, azt a hotspot üzemeltetője dönti el.
Remélem jól mondtam, ha nem javítsatok.
Grat a Kindlehöz, Axon.
-
#32558 Á, tényleg - hülye vagyok... vagy hülyülök. :(
Bocsánat! -
#32557 Mint leírtátok két megoldás is van, ha olyan formátumban van a dokumentum amit az olvasó nem ismer. Az egyik, hogy elküldöd az amazon-ak, akár közvetlenül a könyvolvasóról és ők átkonvertálják és visszaküldik. A másik pedig, hogy vannak konvertáló programok, amivel otthon magadnak a számítógépeden átkonvertálhatod epub formátumba, ez az olvasó saját formátuma, amit a legtökéletesebben jelenít meg. Ez a formátum egyéb adatokat is tartalmaz ami konfortosabbá teszi az olvasás élményét, de ezeket még nem ismerem.
Valóban vannak lcd képernyős könyvolvasók a piacon, ráadásul egészen borsos áron. Ezek használata nem javasolt, akkor már tényleg olvashatod laptopról, vagy az asztali gépedről is.
Az amazon oldaláról lehet megrendelni, de csak annak, akinek olyan banki számlája van, amin tud dollárt tartani és onnan átutalni. 139 dollár plusz postaköltség. Ami olyan 28.000 Ft + 10.000 ft posta költség = 38.000 (körül-belül). Én a vateráról rendeltem meg 37.990 Ft-ért, amiben már benne van a postaköltség. Mindig árulnak, új bontatlan készülékeket. Olyan eladótól érdemes rendelni, akinek már sok pozitív értékelése van. Fórumokon egész sokan írnak olyanok, akik a vaterán vették. -
#32556 Imyke!
Ne kelljen benned csalódnom!
"...leamortizált..." ??? -
#32555 van több ingyenes konvertálós program is, de a kindle ismeri a prc-t. ha veszel mindenképp olyat, amiben e-papír van, árulnak e-könyv olvasónak nevezett "vackokat" lcd képernyővel, amivel a lényege veszik el az egésznek. a lelke az e-papír, mert nem fáj tőle a szemed és tényleg olyan, mintha papír lenne.