33675

• takysoft
    köszönöm szépen.
  • MerlinW
    Igen, kompatibilis visszafele. Nekem is SATA3-as lemezeim vannak SATA2-es lapon.
  • Evin
    Tudtommal mind a 3-asok is visszafele kompatibilisek.
  • takysoft
    kérdés: usb3 és sata 3 cuccokat használhatok usb2-es és sata2-es alaplappal is?
    satá ugye kell 1 plusz jumper a vinyóra és ennyi, megy a sata2-es vinyó. viszont sata3-mal még nem volt dolgom...
  • Evin
    Az összes satának ugyanolyan a csatlakozója, csak azt hiszem a sata3 kék színű, mint az usb3.
  • RaveAir
    Jók az emlékeim, hogy a sata és sata2 vinyóknak ugyanolyan a csatlakozójuk, csak az utóbbi nagyobb átviteli sebességre képes?

Valamint én még azon gondolkodom, hogy érdemes-e vajon Samsung vinyót venni, azok után, hogy a gyár kivonul a merevlemezek piacáról.
  • kirol
    Azért is gondoltam erre a Western Digital 2Tb SATA-II 64Mb HDD (WD20EARS)-ra, mert ez 5400-on is megy, meg 7200-on is. De hogy mi alapján dönt azt nem tudom. :)
  • mandm
    Első szempont, hogy mindképp 5400-est tegyél bele! A filmlejátszáshoz annak is bőven elég a sebessége, viszont kevesebbet fogyaszt, így kevésbé melegszik
    Második szempont, mindenképp a lehető legnagyobbat tedd bele, hiszen a helyből sosem elég....
    Harmadik szempont a márka. Ezt rád bízom.

Én egy 2 terrás, 5400-es samut használok. Előtte egy 1 terrás 7200-es volt benne és marhára befűtötte a lejátszómat, úgy hogy csak levett fedéllel mertem használni nyáron.
  • MerlinW
    Gyors, halk és hűvös.
  • Evin
    Nekem ilyenem van, de házban, más vinyók társsaságában. Szóval nem tudnék érdemben nyilatkozni róla.
    Azt hiszem van még egy Seagate 1,5TB-tal, ami 5400-on forog, vagyis kevésbé melegszik, de 7200-as sebesség körül olvas/ír.
  • kirol
    Na hosszú hónapok után tegnap végül megrendeltem a médialejátszót.
    Novatron iamm NTR83 HD

Ebbe kellene nekem egy HDD.
    Itt ugye a lényeg az alábbi:
    - méret: mert ugye 1080p nem kis terjedelmű
    - halk: eddig PC-ről játszottam le, de idegesítő a zúgás
    - hőmérséklet: jó lenne, ha kevésbé fűtené fel a lejátszót, mert csak egy kis venti van benne

Ezeket figyelembe véve - és ha még van valakinek ötlete, persze azt is :) - tudnátok valamit javasolni?

Én most egy ilyenre gondoltam úgy elsőnek:
    Western Digital 2Tb SATA-II 64Mb HDD (WD20EARS)
  • Axon
    Ha van egy kis szabad időtök, vagy csak éppen unatkoztok egy kicsit, akkor ezt érdemes kipróbálni:

Angry Birds
  • Atomreaktor
    Letöltöttem, nagyon jó :)
  • Atomreaktor
    Van egy kis mini leírás is róla.
  • Atomreaktor
    Wow, wow. Én imádtam a hasonló stílusú ismeretterjesztő-könyv illusztrációkat, nekem erről a játékról egyből azok jutottak eszembe.
  • Axon
    Na most az ubu-ról írok. Közben megtaláltam, hogyan lehet eltüntetni ezt az új kezelőfelületet. Bejelentkezéskor lehet a klasszikus felületet választani. Szóval eddig szuper minden.
    Megtaláltam az ubu akku kezelőjét. Minden létező adatot megmutat róla. Szépen mutatja tized százalék pontosan mennyi a benne levő energia, na meg megbecsüli, hogy mennyi idő van hátra. Majdnem 3 órát mutat teljes feltöltéskor ennek a windows által kidobásra ítélt akkunak :)

Valószínűleg jól is becsüli meg, mert 25 perc alatt pont 25 percet csökkent a becslési ideje.
  • Axon
    Az a gond, hogy a laptop bios-ában szinte semmit sem lehet állítani. Talán 2 vagy 3 jelentéktelen menüpontban lehet állítani, szóval ez az út nem járható.

Úgy néz ki, hogy az Ubu maradni fog, a melóhelyemen ezt használom évek óta, de ezt az új 11.04-es verziót még nem próbáltam. Hihetetlenül fos ez az új kezelő felület. Számomra teljesen használhatatlan. Most próbálok keresni valami leírást, hátha vissza lehet állítani a jól megszokott gnome felületet.
  • Evin
    Nem tudom mi van a gépben, de XP-hez BIOS-ban:
    -csak 1 mag legyen aktív
    -ahci-ről ide-re állítani a sata beállításait

Így fel kell mennie. Ha minden driver fent van, vissza lehet minden kapcsolni. De ha játszani nem akarsz, és nem fogsz csak Win-e progit használni, szerintem az Ubuntu tökéletes választás.
  • Axon
    Ezt a cikket én is olvastam. Megcsináltam az ott leírt dolgot az akkuval (totál lemerítés, majd feltöltés) de minden maradt ugyan úgy.

Mindenesetre fogtam az egész laptopot és legyalultam róla mindent, majd rátelepítettem egy Ubuntu linuxot. Szépen működik, kicsivel több mint 2 óra alatt ment le 11%-ra a töltés. Most rádugtam a töltőt úgy működik és tölt. A linux precizen mutatja a töltési szintet, nem úgy mint a win 7 az utóbbi napokban, amely össze vissza értékeket írt, mielőtt lekapcsolt (akkor is ha éppen azt mutatta, hogy az aku 100%-on van).

Nagyon úgy látom, hogy nem találták meg a probléma forrását a mikrofosnál, sőt azt írják, hogy azért írja ki a telep cseréjét, mert tényleg elromlott. na persze, több millió laptopban 1 év használat után...
    Mindenesetre amig nem változtatnak, addig marad az Ubuntu (Win XP nem megy fel a laptopomra, a telepítés elején mindig meghall kékhalállal ugyan ott).
  • mandm
    Ez talán?
  • Axon
    Sziasztok!

Egy kérdés.

Lehet, hogy többen hallottatok már a windows 7 akkumulátor problémájáról. Én is belefutottam. Laptopom még nincs 1,5 éves és win 7 alatt 15-20 perc után egyből leáll bármiféle figyelmeztetés nélkül, meg folyamatosan kiírja, hogy cseréljem le az akkut, mert rossz. Ez a probléma millióknál jelentkezett már és kb. 1 éve rengeteget írtak róla, de azóta sehol.
    Ti tudtok erről valamit?
    Egyébként az akku teljesen jó, mivel ha kikapcsolom az akku figyelést a win 7-ben, akkor kb. 3 órán át bírja (pl. netezés, 3g-s modemmel).
  • RaveAir
    Nekem eddig ezzel semmi gondom nem volt. Ha megvolt az adott könyv, akkor azt le is lehetett tölteni. Ráadásul olyan e-mail címmel regisztráltam be, amit csak és kizárólag hasonló célokra használok.
  • Axon
    Elküldtem a jelszót amit használok. Szerintem ez nem a januári, szóval azért nem működik.
  • MerlinW
    Pedig január 2 óta nem változott.
  • Atomreaktor
    nekem sem megy.
  • Evin
    Lehet, hogy nekem régi a könyvtári belépőm, de én továbbra sem tudok bejutni.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem volt - és én is be tudok lépni a könyvtárunk ajtaján. Két féle segédeszközzel is.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Total C. és FlasFXP

• Axon
    Volt mostanában jelszó váltás?
  • MerlinW
    Pedig jó a ketteske, most léptem be azzal, amit Atom írt nekem priviben.
  • Atomreaktor
    http://ebook30.com/search/

baloldalt láthatjátok a témaköröket is.
  • Atomreaktor
    van még egy oldal, amin nem csak nyelvkönyveket lehet találni: www.ebook30.com

iszonyú mennyiségű anyag van rajta fennt, nem muszáj regisztrálni sem.
  • Axon
    Már 3 hasonló oldalra regisztráltam be. Ebből egyetlen egyről tudtam letölteni egy 8 lapos pdf-et. Ennyi. Viszont cserébe az emailemre minden nap egy rakás reklámanyag érkezik. Szóval azt is mondhatnám, hogy bekaphatják :)

Amit viszont Atomreaktor feltöltött nekem az remek anyag. Rengeteg hasznos tananyag van benne. Aki ezek után nem tud leközépfokúzni belőle az pont olyan lusta mint én :)
  • RaveAir
    Ezen az oldalon rengeteg nyelvkönyvet megtalálsz. Talán regisztrálni kell a kereséshez, de ez ugye csak apró kellemetlenség. :)
  • Atomreaktor
    ment az üzenet :)
  • Axon
    Az jó lesz, köszi!
  • Atomreaktor
    nekem sem sikerül, azt hittem mhelyen lehet vmi probléma, de itthonról sem működik. holnap feltöltöm megaupload-ra, aztán átküldöm üzenetben a linket ;)
  • Axon
    Köszi!

Mondjuk a ketteskére én sem tudok belépni.
  • Atomreaktor
    nekem van egy kis pakkom felrakom majd a polcra, csak nem passzol a kódom.
  • Axon
    Én is nyelvtanulás miatt fordulok hozzátok. Nem tudtok angol nyelvkönyvet elektronikus formában? Keresgettem, de nem találtam. Kezdő is jó, haladó is, na meg olyan is ami csak a nyelvtant írja le, szóval mindenféle jó.
    Csak lehessen belőle "okosodni" :)
  • Atomreaktor
    Legutóbbi komoly filmem a "The way back" volt, de már kipihentem, jöhet a következő, úgyhogy nem gond, inkább gondolkozok egy jó filmen, vagy olvasok, sportolok, minthogy "butuljak" a tv előtt.