33675

• Atomreaktor
    Jön a Secret Files 3!
  • Axon
    Nekem ez már régóta megvan. Az biztos, hogy nagyon jó lett. A napokban ráadásul kipróbáltam, hogy a scumm tudja-e kezelni. Sajnos nem.
  • Atomreaktor
    King's Quest III: To Heir is Human Redux Ingyenesen letölthető, felújított változat.
  • mandm
    Feltéve, ha a pdf fájl egyáltalán engedi-e a módosítást. A pdf-ekbe még azt is le lehet tiltani, hogy kinyomtasd.
    Persze, mint minden védelem ez is feltörhető, megkerülhető.
  • kirol
    Ó, nagyon köszi!

Az tényleg elmenti. Nagy segítség volt ez most számomra!
  • IMYke2.0.0.0
    Úgy kell elképzelni a helyzetet, mint mondjuk a Word Viewer és a telepített Word (2003/2010) esetében.
    Előbbivel csak megnézheted(? - csak sejtem, nem használom) a *.doc(x) fájlokat, míg utóbbival azt csinálsz az adott fájllal, amit nem szégyellsz...

Az Adobe Acrobat X Pro - fullon telepítve - utóbbi kategória.
  • kirol
    A képlopással nincs gond, az megy.
    De ugye kitöltöd a lapod, beírsz kismillió adatot.
    Másnap mondjuk rájössz, hogy ezt és ez ki kellene javítani. És itt a gond.
    Hogy javítod ki, ha nem tudtad elmenteni?!

Acrobat X Pro -t nem próbáltam még. De ha egy sima Acrobat ezt írja ki (lást előző kép), akkor lenne rá esély, hogy az elmenti?
  • IMYke2.0.0.0
    Próbáltad már mondjuk Acrobat X Pro-val megnyitni - ez az a verzió, amiben szerkesztheted is a PDF-et.
  • Atomreaktor
    képlopást sem engedi?
  • kirol
    Ha egy PDF azt írja, hogy a beírt adatok nem menthetőek, akkor azt nem lehet valahogy rávenni, hogy mégis elmentse?
    Egy nyomtatványról lenne szó. Egyiket ellehet menteni, a másikat meg nem. :(
  • Axon
    Éppen ezért tolom én is csipetnyi adagokban. Én is szedek gyógyszert a szívemre, sajnos.
  • mandm
    Vigyázz is magadra Imi! Majd mi vállaljuk a veszélyt és szembe nézünk a gonosszal. Te csak készítsd a fordításokat, hogy tudjuk, mit mond!
  • Atomreaktor
    én meg a horrorfilmeket nem szeretem, nekem valamiért sok, túl komolyan veszem őket, úgyhogy inkább nem nézek ilyen filmeket.
  • IMYke2.0.0.0
    Én - gyenge szívem már az ilyenekhez - kerülöm az ijesztgetős játékokat, amennyiben lehetséges.
    Az "Amnesia"-sorozat ezért nálam HELYBŐL felejtős.
    Semmi kedvem billentyűzetre borulva végső álomra szenderülni - szívroham miatt.
    S ezt most minden vicc nélkül írtam.
  • MerlinW
    Én a Silent Hill-eket játszottam sokáig a pihenők miatt:) Főleg a harmadik részt:)
  • Axon
    na azt nem is figyeltem, hogy van hozzá patch. Mondjuk az nekem csak akkor ér valamit, ha lesz hozzá okosság.

Régebben azz Undying-nél éreztem hasonlót, bár közel sem ilyen mértékban. Aztán a Bioshock 1-nél volt olyan problémám, hogy abba kellett hagynom, de ott nem a félelemre építettek, hanem a sima ijesztésre. Hirtelen kiugrik valami valahonnan éles hang hatására és jól megijedsz. Na az Amnésiánál nem ez van. Itt valóban félsz. Persze gondolom nem mindenkinél jelentkezik ez egyformán, na meg mint említettem, sok múlik azon, hogy nappal vagy éjjel játszod. Egyedül, fülhallgatóval, satöbbi.
  • mandm
    Azért az hihetetlen, hogy egy számítógépes játék beszarasson sokat látott embereket.
    Több fórumot és tesztet is olvastam erről a játékról és mindenhol cidriző hozászolások és vélemények vannak.

Ez a játék tud valamit (már ha egyáltalán játéknak lehet nevezni ezek után)

Én most szedtem le az 1.2-es javítást hozzá, amiben van egy kiegészítés is Justine néven (http://amnesia.wikia.com/wiki/Amnesia:_Justine). A hétvégén azt tervezem játszani. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz. Minden esetre a váltás gatyát odakészítem a gép mellé.
  • Axon
    Úgy döntöttem, hogy este én sem játszom vele többet, mivel nem akarok idő előtt szívbénulásban elhunyni :)
    Most ott hagytam abba, amikor sikerült lejutnom a borospincébe. Elolvastam az oda bezárt emberek haláláról szóló üzenetet. Majd bolyongtam még egy kicsit, ekkor hirtelen kiírt valami olyasmit, hogy ha "élőlényekkel" találkoznék, akkor ne harcoljak velük, hanem jobb elbújni, majd ezután félelmetes léptek közeledtek egy ajtó mögül. Na ekkor tenyereltem rá villám gyorsan az ESC billentyűre és hihetetlen gyorsan kiléptem a játékból.
    Úgy érzem, hogy legközelebb egy sört is meg kell innom előtte ha újra neki akarok állni, attól majd "bátor" leszek :)
  • Axon
    Köszönöm!
    Neten egyszerűen nem tudtam beszerezni. Első alkalommal egy orosz verziót szedtem le, majd találtam megint egy lehetőséget, ami szintén orosz verzió volt.
    Éppen folyamatban van a kikölcsönzése :)
  • bogyoka
    Hű én is játszottam vele, de nem játszottam sajna végig, csak úgy félig, de este én nem mertem nekilátni, csak ha volt még itthon valaki.:D Mindig úgy ültem le játszani, hogy előre izgultam, féltem, pedig szeretem a horrort.:)
  • moonster
    Axon, megérkezett a második kötet is ;)
  • Axon
    Úgy látszik nekem kimaradt az amikor itt beszéltetek róla, na meg az utóbbi hónapokban le is voltam maradva a kalandok terén. Most úgy néz ki, hogy kicsit lazább időszakom jön a múlt héttel kezdődően. Azért is kezdtem utol érni magamat a kalandjátékok terén. Mindet "kikölcsönöztem a könyvtárból" és mindegyiket sikerült elindítanom, némelyikkel komolyabban is játszottam. Ezért jut most időm az Amnesiára is. Tegnap is toltam bár csak nappal. Lehet, hogy este többet elő sem merem venni :)
  • mandm
    Már beszéltünk itt róla.
    Szerintem nagyon eltalált játék! Szörnyek lesznek majd benne, de jobb ha nem bocsátkozol velük semmilyen kapcsolatba. Lapítani kell ez a taktika. (már ha sikerül a lapítás, mert az emberünk idegrendszere - és vele együtt a mienk - azt sem bírja sokáig: beparázik)
    Én is láttam már jó pár horror filmet, de bizony ebben a játékban néha éreztem, ahogy végigmegy a hideg rajtam és lever a víz.
    Ajánlom, hogy ne hagyd abba és vidd végig! Nagy (rém)élmény lesz.
    Hangulatfokozásként fejhallgatóval játszd de, ne háttal ülj az ajtónak, különben tuti, hogy a nadrágot kell váltanod a végén... már, ha megéled végét!
  • Axon
    Próbálta már valaki ezt a gyöngyszemet:
    Amnesia: The Dark Descent

Először azt hittem róla, hogy kaland játék, de most már inkább túlélő horrornak mondanám.
    Az elmúlt napokban játszottam már vele többször is egy rövidebb ideig, de mindig nappal és még úgy is nagyon félelmetes volt. Tegnap viszont este játszottam vele, egyedül egy sötét szobában, úgy ahogy kell :)
    Mondanom sem kell, hogy majdnem gatyát kellett cserélnem közben. kb. 1 órát bírtam, de addigra már cafatokban voltak az idegeim. A legdurvább a dologban, hogy az 1 óra alatt egyetlen vacak szörnnyel sem találkoztam, gyakorlatilag csak üres folyosókon és üres szobákban bolyongtam. Totál kikészíti az ember idegeit. Az alkotók zseniálisak az biztos. Az embernek az ismeretlentől való félelmére építenek (legalábbis eddig ez történt). Mindenesetre nekem nagyon bejön.
    A helyzet pikantériája, hogy az iszonyatosan durva 1 óra után (ahol nem volt egy pisztoly lövés és egy szörny sem), elővettem a sokkal békésebb bliztkrieg 2-t és egy nagy tankos mészárlásban nyugtattam meg feldúlt idegrendszerem :))
  • Axon
    Ugyan, semmi gond, legalább megismertem ezt a lehetőséget is. Mindenesetre tovább keresgélek a neten a 2. rész után.
  • moonster
    Ezt nem tudtam. Azt hittem, hogy teljesen ingyenes.
    bocsi
  • Axon
    Ez sem az aminek én gondoltam.
    Nos letöltötte az este az Egypt 2-t és elvileg az Egypt 3-at is, bár annak telepítése közben lefagyott a kliens. Így csak az Egypt 2-vel lehet játszani.
    Ami miatt ez az egész felejtős, hogy nem egy telepítőt tölt le, hanem ráinstallálja a gépedre a játékot, tehát nem lehet elrakni későbbi időkre is. Talán még ez sem lenne gond, de ami miatt ténylegesen tárgytalan az egész, az az, hogy csupán csak egyetlen órát lehet játszani vele. Ezután meg kell vásárolni.
  • Axon
    Ez érdekes hely. Azon a gépen, amin először próbáltam, nem működött a letöltő kliens, mivel saját kliense van. Csak egy kék képernyőt adott be mindig. Kipróbáltam egy másikon és ott elkezdődött a letöltés. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle.
    Ami meglepő, hogy le lehet tölteni a 3. részt is (az elsőt azt nem).
    Mondjuk a 3. rész az nálunk magyar szinkronnal jelent meg, ami azért még is csak finomabb lenne, de egyelőre ez is megtenné.
  • Axon
    Köszönöm! Meg is kezdtem a kikölcsönzését :)
  • moonster
    Az EGYPT II. pedig ingyen letölthető!
    KITT-KATT
    Remélem nem csak kamu :)
  • moonster
    Csekkold a könyvtárat. Új kötet érkezett!
  • Axon
    Rendben, az jó lesz. nem egykönnyen lehet ezeket megtalálni.
  • Atomreaktor
    az Egypt megvolt nekem valamikor, az otthoni gépen meg tudom majd nézni, de az győrben van én meg pesten, mostanában meg nem megyek hazafelé. de ha nem találsz addig angol verziót, akkor megnézem majd.
  • Axon
    Sikerült nagy nehezen beszereznem ezt a két kalandot:
    Egypt 1156 BC
    Egypt 2

Aztán a telepítés után derült ki, hogy sajnos mindkettő orosz verzió. Ráadásul a szinkron is orosz. Gondolhatjátok az milyen, amikor az egyiptomiak oroszul nyomják...
    Vadászhatok tovább rájuk.

Az Egypt 3 pedig magyar felirattal és magyar szinkronnal jelent meg, de azt sem tudom sehonnan beszerezni.
  • Atomreaktor
    van centurion is :)
  • moonster
    C64-es játékok ONLINE, angyon nagy Ötlet!!!
    c64i.com
  • Axon
    Eddig nagyon bejön. Az otthoni gépemen már nem is villog. Kevés időm volt még rá, de máris osztom azok véleményét, akik szerint alapmű.
  • Axon
    Na ez megnyugtató :)
    Azt gondoltam, hogy egy véletlen baleset miatt törlődtek :)

Fiaimnak nagy kedvencük a puty-puty, közvetlenül a serious sam után, amiben láncfűrésszel irtják a szörnyeket :)
    Mondjuk azzal lebuktunk és feleségem szigorúan megtiltotta nekünk a szörnyhentelést. Marad a puty-puty. Kisebbik fiam 3 éves létére az egyik részt majdnem teljesen végig vitte. Öröklődött benne az atyai kaland véna. Nagyobbik fiam nem remekel benne annyira, viszont láncfűrésszel már a főmonsztákat is le tudja zúzni a serious samben :)
  • Atomreaktor
    igen, nekem is top10-ben van :)
  • MerlinW
    Szerintem már végigjátszotta párszor régen:) Egyébként "alapmű":)