The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
kirol: Fenntartható háztartások - ezt olvastad-e?

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

szotyimutyi
Még csak demo jött ki, ugye?

szotyimutyi
Szóljatok, ha "igény van" a Gray matter játékra. 😊

trmn
Wi-fi routerekhez ért valaki profi módon?

moonster
Muti a játékod! 😊
enlightened
Hehe, ez durva. Nálunk szerencsére ilyen nem történt, mert mindenkinek programot kellett írnia, és annak a dokumentációját leadni a progival együtt. Azt meg nehéz lenne kimásolni netrõl, a progit se meg a doksiját sem. Meg nálunk élvezték az emberek a diplomaírást, akik szerettek programozni. Én is például játékot írtam OpenGL-el és tök jó volt dolgozni rajta. Mondjuk a dokumentáció az már uncsi volt:S.

IMYke2.0.0.0
Ésszel csinálva a dolgot, no és természetesen, több tucat forrásmegjelöléssel, hátul kifejezetten ezért létrehozott, indexelt forrásjegyzésekkel az egész kiküszöbölhetõ.
Az idióta egyszeri felsõoktatásbeli diákokra nincs gyógyszer.
Pécsi Tudományegyetem, bölcsészkar - az idióta a netrõl letöltött, különbözõ betûtípussal, és mérettel, hivatkozásokkal, és lábjegyzetekkel összevágott anyagával nem repült ki az ajtón, mint az a bizonyos macsek, hanem egy "ejnye-bejnye tessék újra megírni"-vel a következõ évre tolták a diploma megvédését.
Tudom, mert egy kollégiumban laktunk.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

szotyimutyi
Igen, egészen szépen terjed a dolog. 😞 Én is bevezetném ennek a használatát...
Az oktatáson én is változtatnék! Gondolom, mindenkinek vannak történetei erre is, meg arra is... 😊)

Atomreaktor
ez nem rossz ötlet 😊

ha tanár lennék szívesen használnám én is, bár máshogy is oktatnék, mint ahogy ma teszik az egyetemeken... 😞

IMYke2.0.0.0
Ilyen plágium-szûrõ program nem vásárolható. Tudtommal.

Szerk.: Rosszul tudom.

"AntiPlagiat" program - reszkess tolvaj

kirol
Tudnátok abban segíteni, hogy létezik olyan program, amit az egyetemeken használnak és kitudja szûrni, hogy a szakdolgozatodban x mondat innen és onnan van?

trmn
Nekünk Rubicom van, és mióta bevezették (3 éve), egyszer volt probléma, de pillanatok alatt megoldották. Úgyhogy én meg vagyok velük elégedve.

Atomreaktor
én is digit akartam, de a 3. kerületbe nem engedték be õket 😞

IMYke2.0.0.0
De jó Nektek!
Az ismert körülmények miatt, én örülnék, ha "CSAK" 5 megabites netem lenne... de legalább lenne itt, szó szerint a déli határ mellett.

szotyimutyi
Egyetértek! 😊)

kirol
Sajnos nálam erre nincs lehetõség.
Nekem kifejezetten nem tetszik ez a visszalépés 5-re, és HD tartalmakat nézek és csak ugye este megy a net, amikor itthon vagyok, szóval a letöltési idõ sokat számít.

RaveAir
Tudod, sok helyen nem sok lehetõség van bármire váltani. Én is hiába élek fõvárosban, csak két lehetõség közül választhatok. Vagy a T-csoportnál mindent az egyben (telefon, ADSL és mûholdas tévé), vagy pedig a 2 éve a házba betelepült Fibernet. Ez utóbbit jobban szidják, mint a rózsaszíneket, úgyhogy jól tettem, hogy nem váltottam.

Mondjuk az gáz, hogy nem tudták nálam sem biztosítani a 15Mbit-et, ezért maradt 5, azaz lecsökkent a korábbi 8-ról. De nekem ez is elég. Nem vagyok extrém letöltõ, nem érdekelnek a HD-tartalmak, bár néha szeretnék online stream-eken meccset nézni (lásd angol bajnokság), amihez nem mindig elég a sávszélesség.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

mandm
Válts digire! Sok minden szar náluk: ügyfélszolgálat, tányéros tv, telefon. De a net megbízható, gyors és olcsó. 20/10 Mbit/s -et kapsz 2500 Ft-ért.
(a szar telefont ingyen lehet hozzákérni nincs havidíj, de amikor mûködik, akkor a legjobb percdíjai vannak még külföldre is)

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

szotyimutyi
Rendben, ha közben nem Te játszol vele elõbb! 😊)

Atomreaktor
akkor majd kérek szépen egy rövid beszámolót 😊

szotyimutyi
Én is már szemeztem vele, gondoltam kipróbálom esetleg. Most ezt megerõsítetted. 😊)

Atomreaktor
Ezzel játszott már valaki? Szép humoros kaland, rajzolt grafikával 😊

Atomreaktor
Atomreaktor
😊)) hát itt tartunk, én meg sem lepõdök az ilyeneken és sajnos a munkahelyemrõl is tudnék egy-két bicskanyitogató példát felsorolni, hogy mire is megy el az adófizetõk pénze...

moonster
Kirol: azért írd meg, hogy mire jutottál majd. Tudtál-e elõre lépni az ügyben. Elõzõ hszban is akartam reagálni a kálváriádra, de nem akartam szánakozni, vagy hátat veregetni, hogy majleszjobbneaggódjál.

Ezt utálom a legjobban, mikor az embver nagynehezen ráveszi magát a váltásra és valami jóra felkészül, majd BUMMM egy szívlapáttal pofánverik és indul a szolgáltatóval a hercehurca.

Kitartás, rugdosd csak õket!
kirol
Ez döbbenet.

moonster
Bahh.
Én is a héten kötöttem 15/7.5-ös netet, telefonnal 4040 FT-ért.
Optikai vonalon vagyok. Hasít jól, ha tudja a szerver is, de általában nem. Agyaltam a 25mbiten, de lebeszéltem magam, hogy minek akkora. Jól döntöttem.

Félelmetesek ezek a szolgáltatók.
Itt a kisvárosban ahol élek, egyik cimbim képviselõ. Beljentette a helyi áramszolgáltatónál, hogy az egyik oszlop a körzetében igen veszélyes. Kijöttek megnézték, felírták a számát, ami a térképükön volt. Csak hogy rossz számot írtak fel. Pár nap múlva jött a végrehajtó brigád. Nézték, hogy ez az oszlop jó, de a mellette levõ valóban szar. Kérdik fõnököt...nem azt? - Neem, ennek a száma van a papíron, ezt kell.
És...simán nem kevés pénzért kicseréltek egy teljesen jó oszlopot egy életveszélyest meg otthagytak, mert valaki elnézett vagy elírt egy számot!

Magyarország, 2010. november.
kirol
Egy kis tanulságos történetet szeretnék megosztani veletek, ha szabad.

Történt egyszer, hogy lejárt a hûségidõm a GTSDatanetnél ADSL internetre vonatkozóan. Nézelõdtem árakat illetõen, és a T-Home Családi csomagját találtam a legkedvezõbbnek. 4850 Ft/hó, ráadásul az elsõ 2 hónapban 50%-os díjkedvezmény mindez 15Mbit -es sebességgel.

Én balga gondoltam ez kell nekem.

Szóval szolgáltatót váltottam október 23-ával. Innen indult ez a kálvária. 😞

Korábban 10 Mbit/s sebességû internetem volt és mint fentebb írtam a T-Home -os 15 Mbit-re váltottam.
Azóta szakadozik a vonal. Bejelentettem a hibát 1-szer, majd megint, majd megint. Mindig jött a válasz, hogy a hibát elhárították. Azonban én ezt nem érzékeltem. Bejelentettem újra és újra, majd egyszer csak kicseréltek egy légkábelt az oszlop és a lakás között.

Kicsit jobb lett a vonal (nem szakadt olyan hamar), de a probléma továbbra is fennállt.

Következõ nap felcsatlakozva látom, hogy már 10Mbit-es a vonal. Felhívtam ismét õket, erre azt mondták nem bírja a vonal a 15 Mbit-et. Teszteltem a 10 Mbit-et, természetesen szakadt a vonal.

Ma csatlakozva már azt tapasztaltam, hogy átraktak 5 Mbitre és persze hogy továbbra is szakad a vonal.
Könyörgöm több mint 1 évig más szolgáltatónál (GTS Datanet) tökéletes volt a 10 Mbit. Mi az, hogy most már T-Com-nál az 5 Mbit se megy?

Hihetetlen! Minden egyes hibabejelentéskor (írhatnám azt is, hogy minden nap délután) elmondom az ügyintézõnek, hogy úgy is, ha kiveszem a szûrõt és csak a telefon van csatlakozva megszakad a vonal az általuk indított teszt során. És talán ezt kellene kijavítani, mert ha nem, hiába csökkentik le az internet sebességét, az nem megoldás.
De képtelenek mindezt értelmileg felfogni és orvosolni a hibát.

Persze roppant könnyû megoldás az, hogy csökkentsük a NET sebességét, hátha egyszer jó lesz. Ennyi erõvel ki is köthetnék, akkor tutira nem szakadna meg, mert nem lenne minek.

Azt mondta ma az ügyintézõ, hogy a kábelnet se megy nálam 15Mbit-el. Direkt az én kedvemért megnézték a kollégájával ezt.
Kérdeztem, hogy csak az utcámban nem elérhetõ ez a szolgáltatás, vagy az egész városban nem megy a 15Mbit/s -os kábelnet? Mire õ azt mondta, az egész városban nem biztosítható. Mondom akkor ez döbbenet, mert tudom, hogy 2 házzal arrébb tõlem 15Mbit/s -os net van és tökéletesen mûködik. Erre már nem tudott mit mondani.

Megmerném kockáztatni, hogy az ADSL-el vonalamon is menne a 15 Mbit, ha megjavítanák végre a vonalat és nem szakadna meg csupán egy telefont rákötve.

Hihetetlen már az egész. És persze roppant felháborító.

Hát ennyi lett volna. 😞

Atomreaktor
you are welcome 😊

moonster
Thank you very much, my friend.
bogyoka
Még a Hotel-t is végigjátszottam már😄 Nagyon rövid lett az a játék.

Olyan világosan beszélek, hogy kiolthatod a lámpákat, ha én éjjel megszólalok!

MerlinW
Monkey Island 2 Special Edition - fordítás a magyaríasok.hu-n

[merlinw.org]

Atomreaktor
akkor ez rendes full verzió? hogyhogy kijött tavasz elõtt?

kíváncsi vagyok rá, hogy tényleg olyan jó lett-e.

Atomreaktor
Lehet "kölcsönözni" 😊

moonster
Halehet, akkor tedd fel a polcra azt a hangoskönyvet, plz.
bogyoka
Nem mertem beírni, hogy már játszom vele, de csak tegnaptól van meg, szóval nem rég óta😄 De már az elején elakadtam😄

bogyoka
Eddig nagyon jó, és részemrõl nem is könnyû, mert elakadtam szokás szerint😄 De nagyon szép, hangulatos, érdemes vele játszani.😊

IMYke2.0.0.0
Angol jelent meg.

szotyimutyi
Hát, igen! Ejnye-bejnye! 😊)

Atomreaktor
és csak így lapítottál eddig? 😊)

Atomreaktor
nem úgy volt, hogy csak tavasszal jön?

szotyimutyi
Német vagy angol? Milyenek az elsõ benyomások?

bogyoka
Én már játszom vele😊)

IMYke2.0.0.0
"Megjelent" a "Gray Matter".

takysoft
lájk.
(nem tudom itt miért nincs ilyen gomb a hozzászólások mellett. kéne XD

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

kirol
Oké, ha lehet akkor a mail címen folytassuk ezt, azt amúgy is gyakrabban olvasom. 😊

Köszi

Atomreaktor
most jut eszembe: van egy nagyon jó hangoskönyvem (angolul), ami szinte egy az egyben olyan, mintha kalandjáték lenne 😊 illetve ebbõl nagyon könnyen lehetne jó játékot készíteni. egy újságíró csaj nyomoz benne svájcban eltûnt nagyapja után 😊

ha valakit esetleg érdekel, jelezzen nyugodtan 😊

Atomreaktor
😊))

Atomreaktor
Hát nem lennék a gépkezelõ helyében most <#sir>

IMYke2.0.0.0
Basszus, szakembereknek ehhez érteniük kellett volna...